30 дена притвор за Заев

Статус
Затворена за нови мислења.

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Ти да влезиш во шутка и да не излезеш, за 2 дена да те направат пед/р. Тебе да ти ја сечат главата ако ти си направил такво дело. Зоран Заев е невин и тоа како денеска ке биде докажано многу скоро. Ке биде на слобода многу скоро. :salut:
Ајде јас и ти да се обложиме дека ке се докаже дека не е виновен.?
Кој ке изгуби да не пишува повеке на Кајгана форумов, може ли?
A be tebe tatko da ne ti e ZZ!?

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Утре обвинение нема да биде поведено, Зоран Заев ќе биде ослободен заедно со сите пет мина негови соработници. САмо незнам кај ќе се пикнат фамилиите кои и тужеа, бидејќи како што дознав ќе биде поднесена кривична против нив за лажно пријавување бидејќи зеле 2 пати отштета, а и ќе биде побарана дебела отштета од државата со симболична сума од 8 милиони евра кои ќе бидат употребени за развој на демократијата во Македонија, која во последно се помалку ја има. СМРТ ЗА ФАШИСТИТЕ! ДА ЖИВЕЕ СЛОБОДНА МАКЕДОНИЈА!
Кои се сега фашистите не ми е јасно? тие кои тужеле, тие трите струмички фамилии? Или пак законот кој дозволува притворање поради даени причини е фашистички (а кој СДСМ можеш да го смени)?
Или пак тие судиите се фашисти?
Бидејќи овие се механизмите кои доведоа до затворањето и овбвинението на Заев.
Не викам дека е можно да дпмне има подбуцнато работа, ама тоа го сторило со легалните механизми кои не се од нив донесени туку тие механизми се донесен во согласност од сдс. И мора да ти е јасно дека секогаш има меѓупартиско подбуцнување и обид за депласирање на политичар од спротивниот табор, ама се додека тоа е направено во рамки на легислативата и притоа се користени механизмите на системот, тогаш нема што друго да се каже, бидејќи сурова е политичката борба.

Ќе ти кажам неколку случаи зошто СДСМовците се поголеми МАКЕДОНЦИ од вмровците
прво... За СДСМ на последните Избори гласаа вкупно 250 илјади МАКЕДОНЦИ чисти МАКЕДОНЦИ

додека за ВМРО ДПМНЕ гласаа 100.000 роми, 100.000 турци, 50.000 срби, власи, албанци

Зошто СДСМ се поголеми МАКЕДОНЦИ од вмровците.... ДОСЕГА ВО ИСТОРИЈАТА НА МАКЕДОНИЈА НЕ се случило член на СДСМ да земе пасош од друга земја т.е. да се претставува како немакедонец, а не поготово некој да бил претходно премиер, министер за надворешни и тн.

Членовите на СДСМ обично се високо талентирани личности, личности кои имаат високо образование, луѓе кои работат и даваат резултати. СДСМ ја донесе Македонија до вратите на Европа, вратите на НАТО, додека ВМРО не направи ништо во однос на тоа, туку создаде нови непријателства.

Во СДСМ членуваат луѓе со МАКЕДОНСКИ пасоши и само МАкедонски, додека во ВМРО членуваат луѓе со двојно државјанство - МАкедонско и Бугарско.
ТУка ставам крај на ТОА кој е поголем МАКЕДОНЕЦ!
Иако не сум партиски обоен не си ти компетентен дали некој е македонец или не е, и со тоа навредуваш многу луѓе, друга работа нема нешто како поголем или помал македонец, таа глупост можат самод а ја измислат грците односно нацистите, бидејќи нацистите се тиое кои имаат идеи за ариевска нација, односно најглоеми во нацијата.
Инаку за членови на сдс кои имаат бугариски пасоши и кои се пишале официјално бугари ради тој пасошги има и тоа ти го потврди струмикс кој е од струмица.

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
Прости луге??? Прости се тие што зборат дека лугето што најмногу се мачат се прости. Човек ако тера цел ден на нива и парите ги истрошил на кафана, тоа е негово право бидејки се негови пари и може да им прави што сака, и на јавни куки да ги троши. Но не. Бидејки е човек од Струмица и бидејки работел на нива. А кога ТИ ке истрошиш таква сума на пари во кафана, кога ТИ ке ги заработиш, тогаш ТИ не си глуп и прост, бидејки не си работел на нива:tapp::tapp:

Имам право да кажам каде да ги трошат парите.

Бидејки субвенции се плаќат од ДДВ кое го плаќам јас и ти и сите други.

А тоа што работа на нива не ги прави прости.

Кога некој ќе и објасни како се менџират пари на овие луѓе како се планира производство итн.

Дека ставањето пари во цицките на пејачката не е врв на се.

Нема да ги газат љубениците ќе знаат правата да си ги барат.

И кога ќе знаат дека количината ја деригира цената ќе се помислат дали цело поле да се сади со исти култури .

Како сакаш свати го зборот прост .

Главните фаци кој цел ден пијата ракија пред малските дукани како што видов некој од нив први беа на протестот.

Имаме среќа што е летен распуст и учениците ќе се придружија на протестот.

Не за друго нема да се учи:pos2:

И што направија педерите од СДСМ ја поделија Струмица на ВМРО-СДСМ со нивните очајни протести.

Реков Заев има цел тим кој само се занимва со пронаѓање на дупките во законите знае што прави .

Што значи чим обивнителството се осмелило да покрене обвинение сигурно има најдено некој пропуст на неговиот тим.

B.C

Член од
29 март 2008
Мислења
62
Поени од реакции
2
Имам право да кажам каде да ги трошат парите.

Бидејки субвенции се плаќат од ДДВ кое го плаќам јас и ти и сите други.

А тоа што работа на нива не ги прави прости.

Кога некој ќе и објасни како се менџират пари на овие луѓе како се планира производство итн.

Дека ставањето пари во цицките на пејачката не е врв на се.

Нема да ги газат љубениците ќе знаат правата да си ги барат.

И кога ќе знаат дека количината ја деригира цената ќе се помислат дали цело поле да се сади со исти култури .

Како сакаш свати го зборот прост .

Главните фаци кој цел ден пијата ракија пред малските дукани како што видов некој од нив први беа на протестот.

Имаме среќа што е летен распуст и учениците ќе се придружија на протестот.

Не за друго нема да се учи:pos2:

И што направија педерите од СДСМ ја поделија Струмица на ВМРО-СДСМ со нивните очајни протести.

Реков Заев има цел тим кој само се занимва со пронаѓање на дупките во законите знае што прави .

Што значи чим обивнителството се осмелило да покрене обвинение сигурно има најдено некој пропуст на неговиот тим.
Koj ja podelil be strumica koga site znaat deka strumica e sdsmovski grad :baeh:

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Си слушнал дека има распоред на функција

обичен раборник
:.
::
::
Шеф на одел

И сам докажа дека не си чул за демократија , Бирокаратија распоред на работа.
@Dr_ViRuS...а си слушнал ти за хиерархија и тежина на одговорност, спрема висина на функција?
А ова со демократијата...појма немам зошто си го напишал.

Искрено кажано да во Струмица има многу прост народ.
Кажи отворено пријателе што ти лежи на душа. По десетти го кажуваш ова. Кажи дека ти простиот народ го поистоветуваш со сдсм, а од друга страна велиш дека не заземаш партиски став.
Не велам јас дека си партиски војник, ко што ти ми викаше на мене, туку дека работите ги посматраш малку од портокалова гледна точка...што е твое лично право, и никој не ти спори.

Еве ти пример
Цела недела рмбат по нивите дојде сабота ќе зберат некоја пара опс шабан на пејачката 1000 ден.
После жените биле криви и незнам кој.
Да не се криви тие што се прости и не образувани .
тие попаметните си знаат и се се борат.
Ако ти имаш заебани комшии или познаници што пијат по цела вечер, па после жените им се криви, не мора да ги поистоветуваш со цел струмички народ.На крај краева тоа е лично нивно право, и нема што ти некому да му судиш.

А за Зајко многу работи знам од прва рака има среќа што не е обвинен и за други работи.
Мислиш си слушнал од рекла казала, па макар и од прва рака да се, а тоа се ништо друго, освен шпекулација. Али...доколку имаш докази, ете и така е во притвор. Скокни до Струмица, земи тоа доказите, предади ги во судот, и свршена работа. Во спротивност твоето кажано е само трачање.

Не се потпишаа сите се потпишаа тие што ги вработи Заев .
Е ова ти е бисер на целиов пост.
Доколку вчера се потпишале само 10 000, а за десетина дена сигурно ќе се потпишат најмалку 20 000. Е тоа според тебе значи, дека Зоки за 3 години успејал да вработи 20 000 луѓе, за да сега се потпишуваат.

Па чуму ни е онда Грујо. Он за 3 години на ниво на Македонија не успеа да направи 5 000 работни места, а камо ли 20 000. По твоја логика...Грујо оди си...не те бива, Заев за Премиер!...ма каки Глобал, каква кривична, таков човек не смее да се пропушти.

Како да не му речам прост народ да прекинеш културен настан.
Е пази....за ова делумно се согласувам со тебе.
Но не велам прост народ, туку револтот на народот, понекогаш знае и да испадне од контрола.

Само на Балканот се протестира во одбрана на криминалци.

И многу си грешка дека сум офарбан.
Заради ова првото напишано, мислам дека си она второто...напишано.
До сега на форумов, а и кај пошироката јавност, само оние кои се партиски обоени, имаат таков став дека се протестира во одбрана на криминалци, а делото е уште во почетна фаза...
И ти без срам, тврдиш дека неосуден, тој е криминалец.
Браво...што да кажам.
Најмило ми е кога соговорникот, самиот себе се демантира.

И уште на две три работи требаше да ти реплицирам...но искрено се уморив, така да има време...тука сме.

Поздрав.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Koj ja podelil be strumica koga site znaat deka strumica e sdsmovski grad :baeh:
Г-не Претседателе, уште малку па ќе се вратиме во 1948 година, па луѓето ќе треба жени да си бараат со амин на Партијата, (и Вашата, но и онаа која Ви е смртен непријател), а вие зборувате за хомогена целина??

B.C

Член од
29 март 2008
Мислења
62
Поени од реакции
2
Г-не Претседателе, уште малку па ќе се вратиме во 1948 година, па луѓето ќе треба жени да си бараат со амин на Партијата, (и Вашата, но и онаа која Ви е смртен непријател), а вие зборувате за хомогена целина??
Druze ja sum od skopje i ziveev u strumica nekoe vreme i podobar grad nema imav drugari i od ednata partija i od drugata da ne kazuvam iminja i top bea deckite a i dvajcata moze da potvrdat deka zaev e najdobar gradonacalnik u makedonija ja kolku sto znam okoreli vmrovci imaa glasano za zaev na proslite izbori za gradonacalni a ovi glupi postovi so gi pisuvam na ovie vmrovcite gi pisuvam od dosada i za inat zasto zanam deka se lesno zapalivi pozdrav od mene i strumica e najdobar grad u MAKEDONIJA

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
41
се гледа колку убав град,убај луѓе
ако се сите како тие шо протестират
ихихихихихихихихихихихихихихихихихихиииии
пуста ѕунѕурка на заев :pos2:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Druze ja sum od skopje i ziveev u strumica nekoe vreme i podobar grad nema imav drugari i od ednata partija i od drugata da ne kazuvam iminja i top bea deckite a i dvajcata moze da potvrdat deka zaev e najdobar gradonacalnik u makedonija ja kolku sto znam okoreli vmrovci imaa glasano za zaev na proslite izbori za gradonacalni a ovi glupi postovi so gi pisuvam na ovie vmrovcite gi pisuvam od dosada i za inat zasto zanam deka se lesno zapalivi pozdrav od mene i strumica e najdobar grad u MAKEDONIJA
Поздрав, Претседателе, па во иднина може да не почестите и со некој квалитетен пост. :)

B.C

Член од
29 март 2008
Мислења
62
Поени од реакции
2
се гледа колку убав град,убај луѓе
ако се сите како тие шо протестират
ихихихихихихихихихихихихихихихихихихиииии
пуста ѕунѕурка на заев :pos2:
Izgleda ti od tvojeto selo ne si izlegol uste :tapp:

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
41
Неможиш 100 Струмици да споредиш со една Битола
:drk::jaj: Б.Ц
од такви струмичани не ни оди напред државата
од тие шо ги величаат криминалците

B.C

Член од
29 март 2008
Мислења
62
Поени од реакции
2
Неможиш 100 Струмици да споредиш со една Битола
:drk::jaj: Б.Ц
од такви струмичани не ни оди напред државата
од тие шо ги величаат криминалците
xexe gradot na konzulite be uste ve dupat xxexexe

So vasi pari skopje se gradi :pos2::pos2::pos2::pos2:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
мислам дека јачење локал-патриотизам, на темава нигде нема да не однесе.

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
Не. Нашите потписи нема да го ослободат него. Секој кој мисли дека е невин, и секој кој го подржува се потпишува.:salut:
Gi podrzuvam strumicani.Koj saka neka zbore,zaev naskoro ke dokaze deka nema vina.A se protestira zozto nikoj ne ja saka nepravdata a ne da se omalovazi pravniot sistem vo drzavata.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Gi podrzuvam strumicani.Koj saka neka zbore,zaev naskoro ke dokaze deka nema vina.A se protestira zozto nikoj ne ja saka nepravdata a ne da se omalovazi pravniot sistem vo drzavata.
А да те прашам ако Заев е навистина невин и ако се донесе пресуда дека е невин, за која неправда се протестира?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom