"Skopsko Silver Moon" е новото пиво кое почнува да се дистрибуира низ Македонија

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
:vozbud::vozbud:БОЖЕСТВО:vozbud::vozbud:
Незнам зошто ама многу ми го направи меракот пивово, штета што е поскапичко.:gra gragra:

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
Жив ви мајка...кај го начекавте за 60 денари? у 9ка 140 ми го наплатија
дирек од скопска пивара да го земаш уште поефтино е

туку да си кажам јас какво е,ок е

пробајте па ќе правиме муабет.

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Лесно, скапано и wannabe Heineken. Blah.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Супер е Силвер Мун,само цената му е малку папрена за наши услови.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Не сум пробал уште, но еден другар ми кажуваше дека било малку погорко, и појако од Скопското. 80 денари е во кафиќо ја кај шо идам.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Супер е Силвер Мун,само цената му е малку папрена за наши услови.
Добро, а на Хајникен/Амстел/Корона/Кажи друго пиво не им е „папрена„ цената? Па пак се пијат. Е зошто сега да не пиеме за истите пари Македонско пиво?

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Добро, а на Хајникен/Амстел/Корона/Кажи друго пиво не им е „папрена„ цената? Па пак се пијат. Е зошто сега да не пиеме за истите пари Македонско пиво?
Eдноставно нема логика Хајникен и Силвер да се 10 денари разлика, ако сме реални мислам.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Да пиеме де.:helou:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Eдноставно нема логика Хајникен и Силвер да се 10 денари разлика, ако сме реални мислам.
Види сега, Јени ракијата во Турција е поскапа од Џек. Зошто?
Инаку и во Црна Гора почнува со дистрибуција Силвер Мун и ќе се продава по цена од 1,75-2 евра.

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Види сега, Јени ракијата во Турција е поскапа од Џек. Зошто?
Инаку и во Црна Гора почнува со дистрибуција Силвер Мун и ќе се продава по цена од 1,75-2 евра.
Незнам колку е цената на ракија во Турција, ама ако е така зошто на пример Мастиката не е поскапа од Узото или било кој друг увозен алкохол. А за тоа шо Силвер ќе е оклу 2 евра у Црна Гора е најнормална работа, како шо е тука Корона 120 или незнам колку точно a у Мексико се продава џабе :)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Незнам колку е цената на ракија во Турција, ама ако е така зошто на пример Мастиката не е поскапа од Узото или било кој друг увозен алкохол. А за тоа шо Силвер ќе е оклу 2 евра у Црна Гора е најнормална работа, како шо е тука Корона 120 или незнам колку точно a у Мексико се продава џабе :)
Види тоа е комплексот Македонски, срамота е да пиеш ракија. По фенси си со узо/џек/мек/џиби/курсестресе него со било што друго

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Сакаш најреален одговор (од конзумерски аспект)?

Затоа што Хајнекен/Амстел (али не ова срањево што го има низ МК сега)/Корона/Гинис (кажувам друго) се ненормално добри, а Силвер Мун САКС!!!БИГ ТАЈМ!!!

Како што голем непознавач на пивата го опишта: Ко да си му стаил пола чаша мраз и пола чаша Скопско... Пивото е лито, бљунтаво.. како сакаш кажи го.. и нема блага везе со ниедна споредба што до сега ја прочитав/слушнав. :toe:

А, ако гледаш чисто од економски аспект... затоа што самиот увоз кошта... транспорт/царини/посредници ... се тоа кошта... затоа се поскапи.

Види тоа е комплексот Македонски, срамота е да пиеш ракија. По фенси си со узо/џек/мек/џиби/курсестресе него со било што друго
Не бе бачко... далеку од срамота... едноставно ракија е таков вид на пијалок кој што не се пие секогаш и со се... Не иде да дрмнеш ракија, а да не стаиш шопска, мопска.. ова - она на маса... па после и да не продужиш .. знаеш како идат марифетите сигурен сум :)

Исто ко што не иде да пиеш џек/мек/курсетресе во сценариото со ракијата, нели? :)

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Ако мене ми се допаѓа пивото ќе си го пијам а нема да го слушам некој дегустатор на пиво што кажал дека е скопско со мраз помешано сепак се работи за различни вкусови.

Исто така сакам да кажам дека нема везе ако е наше македонско дека автоматски треба да е поефтино, да почнеме да си ги цениме производите.

Kajgana Shop

На врв Bottom