"Skopsko Silver Moon" е новото пиво кое почнува да се дистрибуира низ Македонија

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
не ми се свиѓаше...ме потсеќа на златорог или корона...онака лесен вкус...ама за цената не вреди

MILAN4EVER

MIL@NIST
Член од
27 април 2008
Мислења
969
Поени од реакции
3
abe ajde da mu go navram pivoto na sveto
strogo krali marko(ne deka ne go pijam skopskoto ali go mrazam sveto:))
inaku pri prvata moznost ke go probam iako nemam 18:baeh:

Clarkii

Hold me,Thrill me,Kiss me,Kill me
Член од
13 август 2007
Мислења
252
Поени од реакции
4
Сакам да го пробам....али неам 18 бедно:nesum:
Абе пират според законот пивото и виното не се алкохол така да смееш да го пробаш без проблем и можеш да си го купиш од каде сакаш.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Амбалажа инаспирација од Корона! најверојатно..
По формата можеби, инаку за проѕирното стакло тоа не еод корона има и други кои имаат шишиња со прозирно стакло.

Абе пират според законот пивото и виното не се алкохол така да смееш да го пробаш без проблем и можеш да си го купиш од каде сакаш.
Пират нека не те лаже овој, виното е алкохол, исто и пивото е алкохол.
Извини ама ја немаш таа среќа, па кај нас сеуште не прават безалкохолно пиво.

Clarkii

Член од
13 август 2007
Мислења
252
Поени од реакции
4
По формата можеби, инаку за проѕирното стакло тоа не еод корона има и други кои имаат шишиња со прозирно стакло.

Пират нека не те лаже овој, виното е алкохол, исто и пивото е алкохол.
Извини ама ја немаш таа среќа, па кај нас сеуште не прават безалкохолно пиво.
Најмалку сакам да лажам ама во законот убаво пишува дека пивото и виното не се “врстуваат“ во алкохолни пијалоци туку во храна и во секоја продавница и маркет е дозволено малолетници да купуваат вино и пиво додека жестоки пијалоци и цигари не е дозволено.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Најмалку сакам да лажам ама во законот убаво пишува дека пивото и виното не се “врстуваат“ во алкохолни пијалоци туку во храна и во секоја продавница и маркет е дозволено малолетници да купуваат вино и пиво додека жестоки пијалоци и цигари не е дозволено.
Од кога тоа? Мене до пред година дена ми се случување да ми бараат лична карта за пиво.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
Искрено,мене ми се бендиса,во вкусот малтене е како скопското,само што е помеко,попивко(ме потсеќа на Хајникен)Што значи на жештиниве летово ќе брка работа,и нема да подува:)

Clarkii

Член од
13 август 2007
Мислења
252
Поени од реакции
4
Од кога тоа? Мене до пред година дена ми се случување да ми бараат лична карта за пиво.
Тоа е од недоволно информираност кај нашите продавачи и стравот од казните на инспекторите инаку слободно јави се во министерство за економија и пазарна инспекција и ќе ти го кажат истово што и јас.
BTW Да се извиниш шо ме нарече лажго:cug:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Сакам да го пробам....али неам 18 бедно:nesum:
Пират а и онака во орце учиш, па помини во Бела или останативе кафичи даваат бе.:)

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Да не знајт некој во Охрид кј имат да се пробат вакво?

rustyblades

Stiff Upper Lip
Член од
19 февруари 2007
Мислења
611
Поени од реакции
35
Вчера пробав. Неможев да си го испиам на мира бидејќи сите сакаа да пробаат. Инаку има помек вкус од Скопското, и го нема тој силен афтертејст како Скопското, а амбалажата е закон. Цена - 70 ден

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Мене многу ми се допадна, има интересен вкус и посебен шмек!

Член од
24 април 2007
Мислења
10
Поени од реакции
0
pivoto voopsto ne e nesto novo
vkusot e ist samo cenata e razlicna

Kajgana Shop

На врв Bottom