- Член од
- 31 мај 2008
- Мислења
- 803
- Поени од реакции
- 33
не ми се свиѓаше...ме потсеќа на златорог или корона...онака лесен вкус...ама за цената не вреди
Амбалажа инаспирација од Корона! најверојатно..Serpico напиша:Еф, види и амбалажа:
![]()
Абе пират според законот пивото и виното не се алкохол така да смееш да го пробаш без проблем и можеш да си го купиш од каде сакаш.Сакам да го пробам....али неам 18 бедно:nesum:
По формата можеби, инаку за проѕирното стакло тоа не еод корона има и други кои имаат шишиња со прозирно стакло.Амбалажа инаспирација од Корона! најверојатно..
Пират нека не те лаже овој, виното е алкохол, исто и пивото е алкохол.Абе пират според законот пивото и виното не се алкохол така да смееш да го пробаш без проблем и можеш да си го купиш од каде сакаш.
Најмалку сакам да лажам ама во законот убаво пишува дека пивото и виното не се “врстуваат“ во алкохолни пијалоци туку во храна и во секоја продавница и маркет е дозволено малолетници да купуваат вино и пиво додека жестоки пијалоци и цигари не е дозволено.По формата можеби, инаку за проѕирното стакло тоа не еод корона има и други кои имаат шишиња со прозирно стакло.
Пират нека не те лаже овој, виното е алкохол, исто и пивото е алкохол.
Извини ама ја немаш таа среќа, па кај нас сеуште не прават безалкохолно пиво.
Од кога тоа? Мене до пред година дена ми се случување да ми бараат лична карта за пиво.Најмалку сакам да лажам ама во законот убаво пишува дека пивото и виното не се “врстуваат“ во алкохолни пијалоци туку во храна и во секоја продавница и маркет е дозволено малолетници да купуваат вино и пиво додека жестоки пијалоци и цигари не е дозволено.
Тоа е од недоволно информираност кај нашите продавачи и стравот од казните на инспекторите инаку слободно јави се во министерство за економија и пазарна инспекција и ќе ти го кажат истово што и јас.Од кога тоа? Мене до пред година дена ми се случување да ми бараат лична карта за пиво.
Пират а и онака во орце учиш, па помини во Бела или останативе кафичи даваат бе.Сакам да го пробам....али неам 18 бедно:nesum:
Кажа некој кој воопшто не го ни пробал, а незнае ни која е цената.pivoto voopsto ne e nesto novo
vkusot e ist samo cenata e razlicna