"Skopsko Silver Moon" е новото пиво кое почнува да се дистрибуира низ Македонија

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Ммм, мора да се проба деновиве :)

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Го пробав пред некој ден.....сличен вкус на скопското,малце помек и повеќе лизга,а тоа е лошо ако тргне хаха
110 денари во Стејџ-Рамстор

Член од
1 февруари 2006
Мислења
380
Поени од реакции
17
ne e loso.....
samo da ne go rasipat koga ke im trgne potrosuvackata

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Мене ми личи на изветреано Скопско...Ништо посебно, звучно име има, фин маркетинг, и оп...ете ти пола “шема“у ск со Силвер у раце:nenene:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Мене ми личи на изветреано Скопско...Ништо посебно, звучно име има, фин маркетинг, и оп...ете ти пола “шема“у ск со Силвер у раце:nenene:
Ние сме си навикнати на обичното Скопско што е прегазирано, да реже на грло и демек ова е сега изветреано....во Црна Гора што пиев Скопско обично беше такво, ко изветреано ама тоа е тоа ПИВО...затоа што ела стај на нашево Скопско прстен отварач:)
Иначе вчера имаше промоција на Силверот во Бариста и си ќарив маица Силвер мун:pipi:

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
za vas krali marko .1.5 litri i terajte magareto.

cinelo necinelo.kolku cinelo 150 denari u hardrock
vkusot e svetski.i se razbira individualno e toa okolu vkusot!

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Кнечно денес налетав на пивово во малопродажба, го пробав и добро е.Цената е 50 денари и мислам дека за домашен производ е доста висока цена.

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
Во дискотека е од 110-120 денари, Силверот, за вкусот сум го пробал, поблаго е од Скопското, има убава амбалажа провокативна, а кој пробал Корона, веднаш ке добие слика каков е новиот Силвер, за наши стандарди нешто ново, во секој случај интересно е да се проба

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Се знае што е пиво бе, ова Силвер Мун е срање големо.
Ептен пена се прави колку и да се трудиш да ја избегнеш, плус вкусот е ГРОЗЕН, како вода да пиеш.
Не беше скапо ( 60 денари ), иначе ќе им се вратев и ќе им го акнев од глава.

Се` на се`, амбалажата лаже. Џабе е таков “светски“ изглед кога е бљак.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Добро е Силвер само од Хајникен не можем да се откажем (=

VaZzilL

Сантино Џеновезе
Член од
23 април 2007
Мислења
921
Поени од реакции
39
Го пробав вчера и мислам дека е добро. Има поблаг вкус од обичното Скопско.

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Жив ви мајка...кај го начекавте за 60 денари? у 9ка 140 ми го наплатија

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Се знае што е пиво бе, ова Силвер Мун е срање големо.
Ептен пена се прави колку и да се трудиш да ја избегнеш, плус вкусот е ГРОЗЕН, како вода да пиеш.
Не беше скапо ( 60 денари ), иначе ќе им се вратев и ќе им го акнев од глава.

Се` на се`, амбалажата лаже. Џабе е таков “светски“ изглед кога е бљак.
Што знае девојче за пиво... /me fetches Maweчко a Bongo - Ѕинго light.

Пивото е добро и се пие ладно. Првиот пат го пиев прилично стоплено, па го добив истиот впечаток како тебе. Вториот пат беше добро оладено и немаше пена. Пената зависи и од чашата во која се служи пивото. Ако е сува и со „влакненца“ од крпа - тогаш има повеќе пена. Ако те послужат со оладена чаша (замрзната или навлажнета) - тогаш нема пена. Тоа е така затоа што тогаш површината на стаклото е мазна. Вкусот е сличен на „обичното“ Скопско, но разликата е што Silver Moon не ти го "дуе" стомакот... Шишето е мераклиско и пасува во рака. Чаша за Silver Moon е вишок :)

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Што знае девојче за пиво... /me fetches Maweчко a Bongo - Ѕинго light.

Пивото е добро и се пие ладно. Првиот пат го пиев прилично стоплено, па го добив истиот впечаток како тебе. Вториот пат беше добро оладено и немаше пена. Пената зависи и од чашата во која се служи пивото. Ако е сува и со „влакненца“ од крпа - тогаш има повеќе пена. Ако те послужат со оладена чаша (замрзната или навлажнета) - тогаш нема пена. Тоа е така затоа што тогаш површината на стаклото е мазна. Вкусот е сличен на „обичното“ Скопско, но разликата е што Silver Moon не ти го "дуе" стомакот... Шишето е мераклиско и пасува во рака. Чаша за Silver Moon е вишок :)
Така е, што знае девојче(нце) за пиво.:wink:

Жив ви мајка...кај го начекавте за 60 денари? у 9ка 140 ми го наплатија
Во продавничките кај фонтана. :)

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Во Tетово 50 ден. е :P