NBA PlayOff 2008

• Креатор на темата Креатор на темата mALEFACTOr
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Уште еден финалист е познат! Коби и компанија ги испратија Јута дома, барем не ќе треба да се мачат да талкаат многу, зошто се поразени на нивни терен! Толку од сите прогнози дека Јута ќе победи дома... да да.

А Бостон пак загуби во Кливленд :) :) Мајсторка Недела во 21:30 на МТВ.

А Бостон пак загуби во Кливленд :) :) Мајсторка Недела во 21:30 на МТВ.

OMFG; причина побрзо да си ја средам канцеларијата на работа (ми ја реновираат) и да подесам ТВ тјунерот на компјутерот на колешката.

Како што и очекував Лејкерс во финале иако мислев ќе има мајсторка. КОнечно да ги видам сега на ТВ и Бостон - Кливленд. Ќе биде интересно.

se nadevam na poveke kosevi i na kraj da pobedi Klivlend i Lebron da go pokaze vistinskoto lice.zatoa sto sekogas koga go davat na tv ne igra dobro.Ali sepak toa tesko zatoa sto od boston se ocekuva mnogu ovaa sezona.i neveruvam deka ke se spzne uste sega ali sepak se mozno.Iskreno se nadevam na pobeda na Klivlend kako niven fan

Man!!!

Kolku bese samo realna nasmevkata na Paul Pierce,
koga go dade na sreka prvoto slobodno a so toa i 40
poen za vkupni 41,kaza deka imal naj teski 3 minuti,
vo zivotot,sekoja ces za Pierce,kako i za King so 45
poena,fantasticno za starosedelecot P.P.34.
Ja pokaza goleminata na pravoto mesto posle i
taka taka malku po slabite utakmici CAR so KG,
i ozbilno mislsam deka e i titulata se poblisku ili
do 17 vo istorijata na Celtics uste mnogu igra.

Lakers ovaa godina ocekuvam da eksplodiraat vo finale i da go vratat trofejot doma. Gledame deka Boston se maci taka da ne ni ocekuvam tie da se plasiraat vo finale na istok. koga lebron sam moze da im napravi tolku problemi, ne veruvam deka ke se snajdat protiv Detroit!
Znaci ocekuvam finale Lakers-Pistons i odmazda!

Очекувам победа на Бостон над Кливленд

И победија... 97-92...Искрено ме изнервираа..Цел натпревар гледав само давјца играчи ..Пол Пирс и Леброн Џејмс..останативе(со исклучок на Гарнет..иако не беше на ниво)...како да беа на екскурзија..Посебно екипата на Кливленд..во првото полувреме имаше момент кога никој освен Леброн и двајца резервисти од првата петорка немаа постигнато поени а сите имаа по неколку обиди ..и тие требаа да играт во финале на конференција..
Мразам екипи кои чекаат на еден играч да направи се...

И победија... 97-92...Искрено ме изнервираа..Цел натпревар гледав само давјца играчи ..Пол Пирс и Леброн Џејмс..останативе(со исклучок на Гарнет..иако не беше на ниво)...како да беа на екскурзија..Посебно екипата на Кливленд..во првото полувреме имаше момент кога никој освен Леброн и двајца резервисти од првата петорка немаа постигнато поени а сите имаа по неколку обиди ..и тие требаа да играт во финале на конференција..
Мразам екипи кои чекаат на еден играч да направи се...

покрај пол пирс и донекаде гарнет многу важни и според мене пресудни поени постигна браун. два офанзивни скока во последната четвртина и 10 поена мислам за него,тој беше еден од клучните играчи на бостон во последната четвртина.
а за кливленд очајно ми беше да ги гледам. само еден играч постоеше на теренот. пола од поените ги постигна тој. не може само леброн да игра.
за на крај бостон ако не почне да победува на гости, нема шанси да се надева на финале а камоли на шампионски прстен.
сега им следат детроит, тимот со најјаката одбрана во нба па да видиме како ќе поминат.

Во оваа серија стално светеше само еден играч. Во Бостон вчера не беше Гарнет туку Пирс. Во Кливленд се знае...Леброн.

Само ме чуди како Бостон не можат да си ја најдат играта што ја применуваа во регуларната сезона...тогаш играа предобро, всушност имаа најдобра тимска кошарка.

Хах, веќе беше одигран мечот кога ти си пишал. : )

Сепак Бостон може, а и треба подобро да игра, ма да Кливленд ниеднаш не водеше, се доближи на 89:88 единствено.

Добра партија, јас чекав боља али си замина Пирс да слави.
Иначе овие другите што им служеа за изведување прва-втора, не знам со кое лице ќе одат да си подигнат платата.
:homer

покрај пол пирс и донекаде гарнет многу важни и според мене пресудни поени постигна браун. два офанзивни скока во последната четвртина и 10 поена мислам за него,тој беше еден од клучните играчи на бостон во последната четвртина.
а за кливленд очајно ми беше да ги гледам. само еден играч постоеше на теренот. пола од поените ги постигна тој. не може само леброн да игра.
за на крај бостон ако не почне да победува на гости, нема шанси да се надева на финале а камоли на шампионски прстен.
сега им следат детроит, тимот со најјаката одбрана во нба па да видиме како ќе поминат.
О.К. се согласувам дека Браун имаше пар поени од пост и слободни фрлања кои навидум беа решителни во последната четвртина..Но сепак Кливленд и без тоа немаше ништо да направи...топката само им кружеше..сите бегаа од одговорност да шутираат освен Леброн..кој неможе да биде девојка за се.
Правдата сепак победи Бостон се подобра екипа..само незнам како ќе ги поминат Детроит ако вака играат..симултанки не поминуваат во финале.

Просечен натпревар , Бостон во финале како што и очекував . Ме изнервира тоа што не се играше Бостон vs. Кливленд туку ЛеБрон vs. Пирс .
Од тимот на Бостон како да не излегоа на терен воопшто Реј Ален и Гарнет .
Од кај Кливленд кога Леброн се здиви 3тата четвртина сите чекаа на него , сепак малце да придонесоа во играта можеа и да ги стигнат Бостон , беа на 2-3 разлика ама многу избрзаа со безвезе шутови .
Искрено очекувам во Бостон оваа година да оди трофејот , само ќе видиме . Се уште е рано :)
Вечер ќе ја даваат Спарс - Хорнетс на мтв1 или тоа собранискиот канал или слабо ?

wwowowoowowoow, LBJ, steta za deckoto posto stvarno e zverka i e edinstveniot igrac od NBA koj moze da me ostavi bez zdiv.... e sea,ja ne bi da bistram za utakmicata poso sve skoro kazavte i da ne se povtoruvame.... da pogledneme malku nanazad vo vrska so cavs... napravija idiotski trejd,ne znam zasto ama dadoa igraci kako hughes i gooden .....toa se provereni igraci koi stalno znaea kako lebron kje odigra i znaea dali kje dobijat topka za da pogodat od post... gooden moze bese malce poslab u odbranata ama lani imase dobri partii protiv pistonsi i nikoj ne moze da me ubedi deka ben wallace e pokorisen igrac od nego... eden od najdobrite odbrambeni ama za napad ,nikako ,ne brat... 2 metra od kos i ne znae da pogodi,za slobodni da ne zboram, on basketot vise go naprai samo teretana i isteruvanje na garnet nadvor od reketot .... hughes bese starten play ,povisok od ostanatite igraci na negova pozicija a mnogu brz so mu davase prednost vo odnos na protivnickite plejmejkeri...wally szcerbiak,deckovo mi e enigma,so praese on vcera,izigra 25 min ,sutna 5 pati,promasi 5 pati,naprai 3-4 fauli i sedesa na klupa a igra vo prva petorka...mozebi daniel boobie gibson da bese tuka kje bese podobro ama povredata go onevozmozi da mu pomogne na osameniot lebron.....eh da,kje go zaborav delonte west, decko idi tetoviraj se a basketot ostavi im go na onie so mozok,pa on treba da e mozok na ekipata,vo sekoj moment da znae so se igra i koj kade se naogja a ovoj samo trca napred u kontra i ja frla visoko pa posle ;''lebrone doletaj fati ja poso sum ja idiot''..........
razbiram deka sakaa da ja podobrat odbranata ama seto toa go napravija mnogu loso odnosno previse se otkazaa od napadot i napagjackite akcii za da moze ben da dominira vo reketot......za ilgauskas nema da trosam zborovi....treba da se vrati vo litvanija ili evropa i tamu da zavrsi kariera...

e sea boston, ah doc rivers ,pak se izvadi ama do koga e prasanjeto...sledi detroit koj ne prostuva greski i glupi potezi kako so gi prai delonte west... pierce-prince,kje se jadat,pierce kje povekje nakaj centarska igra poso e fizicki pojak a ovoj kje se trudi da mu smeta, so znaci deka sam ne moze odnosno deka kje ima udvojuvanje dokolku na pierce mu trgne kako vcera....garnet-wallace, i tuka kje se jadat i toa opasno ,edvaj cekam na sheed da mu trgnat trojkite......na play,billups se vrakja,maksimalno oporaven a na rondo ova mu e prvo konfrenecisko finale so znaci deka billups bi trebalo tuka da ide na iskustvo i lukavstina..... ray allen ako prodolzi da igra vaka mu nema spas...mozat samo da mu pomognat samo onie dvete plavusite so koi glumese u edna scena u eden film,zaboraiv kako se vika... rip hamilton ima prednost nad nego posto e momentalno fizicki pospremen i vo podobra forma od nego....... klupata na boston e podolga ama imaat igraci koi nemaat mnogu play-off iskustvo kako powe,perkins,davis ,site trojca centri a detroit e mnogu jak na centar so znaci deka u start go jadat.... vo vakvi gigantski dueli cesto se ragjaat novi heroi na nba ligata.....e koj bi bil sea????? ja tipuvam na rodney stuckey od detroit,rookie ,odlicna koordinacija,odlicni mentori vo detroit,discipliniranost i kje se naprais igrac......kaj boston ne gledam nekoj so bi mozel toa da go napravi..imaat fosili kako cassell i p.j.brown od koi ne ocekuvam mnogu iako znaat da iznenadat,i gi imaat posey i house,motivatori na ekipata koi po sekoja cena sakaat da osvojat prsten........

koga bi idel u procenti, 57-43 vo odnos na detroit pistons ama ne igraat procentite na terenot.................

a inace vecer na obn kje ja davaat sedmata utakmica od NOH-SAS..... kje bide pekolno.......

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom