Дали ги сакате поповите?

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги сакате поповите?

• ДА

Гласови: 34 24,3%
  • НЕ

Гласови: 106 75,7%

• Вкупно гласачи
    140
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Секој пријател на Бетмен е и мој пријател.

Секој пријател на Бетмен е и мој пријател.

Како беше тој вицот: бетмен кул ти е станчево ,само постерите ти се излижани......(коа бил наркоманот на гости кај попот)
:pos: :pos2:

Ги сакам поповите,зашто не би ги сакал...Не ми згрешиле ништо...Е сеа,Да...има попови-лопови ама ретки се :)

мислиш има попови али ретки се. тие што се лопови не се ни попови туку само лопови:smir:

незнам зошто би ги сакал???

поповите не ги сакам ама господ го сакам

Повторно омраза.Да ја посетувавте Црквата не би зборувале толку огорчено и непријатно кон нешто свое кое е исконско и од дамнини. А свештениците се само оние кои ве потсетуваат дека имате голема и стара религија на која треба да бидете горди а не да плукате по незините продолжители и одржувачи. Ајде набројте барем еден свештеник кој силувал,се изживувал врз дете или го украл комшијата. Па ви се молам, понекогаш е претерувате со вашите измислици. Биле дебели оф леле,па и вашите родители,чичковци,вујковци или роднини зар не се со различна физиономија на телото.Или сте се запрашале какви вие ќе бидете на 50-60год. Или слушате како свештениците се напаѓани од разни комунисти,саботари,јехова сведоци,бабтисти и тн. па и вие трчате да го фрлите заслужениот камен кон нив. Не е фер. Појдете неколку пати во Црква видете и слушнете кои се тие свештеници како се однесуваат, што е нивната работа па после судете им.

Abre kako bea onie zapovedite sedum li kolku li bea ne kradi oni kradat ne se kockaj oni se kockat ne pij oni pijat ne ljubomori oni ljubomorat ne lazi oni lazat :toe: :pos: gresnici jas licno ne odat vo crkva kako mozat lugjeto da odat na mesto vo koe vladeat gresnici eeej se bogatad na imeto na boga:nenene: :cug:

1. Навистина, колку заповеди беа? Седум?Да не беа 34? А можеби беа 3?
Идиотизам невиден...
2. Не се коцкај? Она е некоја твоја НАЈНОВА заповед, нема што...:vozbud:
3. Не љубомори? Еве уште една од најновите. „од галичките„...
4. Јас во Црква одам со нозе, а ти? Ако воопшто одиш...

Да, јас ги сакам поповите и ги почитувам!

Попoвите на крајот од секој работен ден ги собираат донираните пари, од иконите и сл. ги фрла нагоре и вика: Боже што милуваш земај, а што ќе падне, за мене :pos:

Верувале или не религијата ја одредува културата на една заедница, а почитувањето на правата на другите да бидат различни по верска основа е една од тие културни доблести.Од тука и почитувањето спрема вреските служители. Може тие да се секакви, од најдобрите кои се навистина повикани да му служат на Бога до оние кои на тоа гледаат како на секојденвно работно место од кое финансиски ќе се офајдат.Сепак не е наше да судиме..има кој...иако се пронајдов себе си во постот на Мак Корен...ама во секое жито има и кукољ, па така треба да се разграничат оние кои се пасат себе си, од оние кои го пасат народот.Оти вака го водат во пропаст.Што има тука да се одговара дали треба да се сака или не...најлесно е да впериш прст во некој..

Попoвите на крајот од секој работен ден ги собираат донираните пари, од иконите и сл. ги фрла нагоре и вика: Боже што милуваш земај, а што ќе падне, за мене :pos:

Си ВИДЕЛ некој таков случај (во што чисто се сомневам!) или ова си го слушнал од „радио милева„?

Прво ја почитувам секоја религија поготово нашата.Одам во црква затоа што сакам да одам.Но поповите ниту ги сакам ниту им верувам.

Си ВИДЕЛ некој таков случај (во што чисто се сомневам!) или ова си го слушнал од „радио милева„?
Си ја прифатил тактиката на Воне..многу сарказам и малце зборови..чудно ама успева..:nenene:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom