Економски факултет во селекција на 1000 најдобри светски бизнис школи

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
И најкорумпиран.
Тоа е факт кој не го негирам, а што вие да не не плаќате за да положите?

Само што тоа кај вас е легално, и ви го рачунаат како официјлна партиципација. Иначе не можеш да ме убедиш во наводната некoрумпираност на вашите професори.
Кај вас и да има преголема желба не може да те бутне зошто ти секако дебело си го искеширал.

Има доволно докази, IACBE Акредитација и предавањата од макдонските познати професори како и странски како што е Филип Котлер, ако си учел барем малку маркетинг ќе знаеш кој е.
Не ми треба вакви докази, дај ми официјална листа на која европски факулет стои дека е најдобро рангиран факултет од Македонија.
И на нашиов државен предавале експерти но тоа не го прави најдобар.

Од друга страна за 2000 евра не Филип Котлер, треба покојниот Адам Смит да ви го донесат. :pos2:

Од ЕУРМ си отидоа професори, ама не беа од Економски факултет, погрешна информација, а и погрешна информација за притисок. Премногу лоша информираност ц ц ц
Ај не ми прави смешки, еве што пишува во Време:

Тие велат дека решиле да дадат откази затоа што не можеле да ги трпат притисоците од сопственикот Бојо Андревски. - Сопственикот ни ја нарушуваше академската слобода. Постојано се мешаше во нашата работа, во начинот на кој предававме и ги оценувавме студентите. Постави камери во сите простории и не контролираше. Немавме слобода да побараме да одиме на семинари и на меѓународни конференции кои се од големо значење за нашата наобразба - се жалат професорите. Како што дознаваме, Факултетот за информатика на Европскиот универзитет ќе остане само со еден или со двајца професори, а повеќемина професори ќе заминат и од Економскиот факултет. Со тоа се доведува во прашање функционирањето на Европскиот универзитет и можно е да му биде

Ова болдираново е доволен доказ да нема потреба повеќе да разговараме на оваа тема.

Експерти? Па сите се, почнувајќи од Јаќоски, продолжи со Јовановски Панче, Стаменковски Алекса и тн.
Да, да експерти како овие горе кои трпат притисок и кои мораат СИТЕ да ги пуштат на испит. Тоа ти го сметаш на експерт? Или пак човек кој дава 30 прашања за на испит од кои 25 ќе се паднат. :pos2: смешки!:pos:

Ете ти ги ,а кои предаваат на Економски и се експерти немој да ми кажеш Драги по математика и што предаваше во трета.:pos2::pos2:
Ах, Драги е врвен експерт по математика, кој за жал не еден од малкуте кои за 2000 евра преминале да работат под притисоци.

А ти значат ли нешто:

Таки Фити, Трајко Славевски досегашни министри.

После: Гоце Петрески-врвен експерт, Љубе Трпески-врвен банкар, Љубомир Кекеновск и уште многу други.

Мислам дека нема што повеќе да дискутираме. :helou:

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Да.
Организирано се бара мито од барем 300 евра за испит,или партија секс доколку се работи за студентка.

МY ASS!
Кога бре ќе ги поапсат тоа професорите таму?
Прв сакам да го видам Драги Јанев!!!!!
Да беше само 300 евра хехе добро ќе беше и сите ќе завршеа и ништо немаше да се чуе. Ама не е така. За другото не сакам да зборувам, ми се гади од тој факултет.

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Ах, Драги е врвен експерт по математика, кој за жал не еден од малкуте кои за 2000 евра преминале да работат под притисоци.

А ти значат ли нешто:

После: Гоце Петрески-врвен експерт, Љубе Трпески-врвен банкар, Љубомир Кекеновск и уште многу други.

Другар....
Врвен експерт по математика или било која друга област не бара мито и не нуди непристојни предлози на стидентки за кафе или излегување!:uvo:

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
man nikogas nemat da go dostignet ona so go imat dostignato ekonomsiov fakultet

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
barem imat doktorirano a ne e docent kako onie kaj vas

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Тоа е факт кој не го негирам, а што вие да не не плаќате за да положите?

Само што тоа кај вас е легално, и ви го рачунаат како официјлна партиципација. Иначе не можеш да ме убедиш во наводната некoрумпираност на вашите професори.
Има тема за привани државни факлутети, не планирам и тука истото да го пишувам. Не те убедувам само пишувам како што знам, а знам. Тука барем не ми вртат у 10 навечер и да ми бараат пари, хехе, не ме злоставуваат туку ме образуваат.

Од друга страна за 2000 евра не Филип Котлер, треба покојниот Адам Смит да ви го донесат. :pos2:
Па барем се трудат, за разлика од некои.

Ај не ми прави смешки, еве што пишува во Време:

Тие велат дека решиле да дадат откази затоа што не можеле да ги трпат притисоците од сопственикот Бојо Андревски. - Сопственикот ни ја нарушуваше академската слобода. Постојано се мешаше во нашата работа, во начинот на кој предававме и ги оценувавме студентите. Постави камери во сите простории и не контролираше. Немавме слобода да побараме да одиме на семинари и на меѓународни конференции кои се од големо значење за нашата наобразба - се жалат професорите. Како што дознаваме, Факултетот за информатика на Европскиот универзитет ќе остане само со еден или со двајца професори, а повеќемина професори ќе заминат и од Економскиот факултет. Со тоа се доведува во прашање функционирањето на Европскиот универзитет и можно е да му биде

Ова болдираново е доволен доказ да нема потреба повеќе да разговараме на оваа тема.
Ај ти не ми прави смешки може? Запознаен си кој стои позади Време и сигурно нема прво да оди кај Андрески и да види што е работата. Ити си бил еден од многуте на кои им перат мозок ајдеее хехехеех ако читај си време и слушај си го Драги.

А ти значат ли нешто:

Ми значат многу, не се секирај еее, се запознав со сите лично, добри се да не се секираш, капе по некој денар од студенти и внимание од студентки. И до утре можеме да ги набројуваме, ама има тема за тоа.
Штом немаш што да дискутираш добро. Пријатно.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Другар....
Врвен експерт по математика или било која друга област не бара мито и не нуди непристојни предлози на стидентки за кафе или излегување!:uvo:
Ех и јас тоа сакав да го кажам, само некој не сака да прифати.:toe:

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Па барем се трудат, за разлика од некои.
Па ти реков за 2000 евра не да се трудат, нозете ќе почнат да ви бацуваат и така за тие пари не добивате соодветно образование.

Ај ти не ми прави смешки може? Запознаен си кој стои позади Време и сигурно нема прво да оди кај Андрески и да види што е работата. Ити си бил еден од многуте на кои им перат мозок ајдеее хехехеех ако читај си време и слушај си го Драги.
Сеедно.
Фактите говорат. :uvo:

Ми значат многу, не се секирај еее, се запознав со сите лично, добри се да не се секираш, капе по некој денар од студенти и внимание од студентки. И до утре можеме да ги набројуваме, ама има тема за тоа.
Штом немаш што да дискутираш добро. Пријатно.
Да да кај нас капат денари.

Кај вас капат евра илјадници и тоа е тоа. :tapp:

Фактите говорат, ако имаш пари повеќе од се друго иди на Европски факултет.
Како прво да тргнеме од основачите, па ќе заклучиме кој се излегува од таму.:pos2:

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Пошо се карате, ја да кажам дека привати факултети се срање и никој ништо не научил. Иам другар чива сестра има завршено на фон економски и татко и нејќе да ја вработи кај него во фирма.

За информатика...да не зборам. Прашањето од типот абе вие у прв семестар, и интеџери, и флоат, и све земавте? (исто ко да те праша и собирање и одземање земавте одеднаш)

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Незнаеш да одговориш на тоа со корупција, или не си сретнал да видиш што е. Јас пишувам од мое искуство не од некое си Време бе:pos::pos: факти:pos:уфф ме насмеа супер си, браво за тебе, продолжи така, ако мислиш дека сите факти ќе ги најдеш во весник цар си. Распрашај се што и како е. Фактите се други, само ти не си запознаен, а немам намера да ти докажувам, има тема за тоа. Излегуваат квалитетни студенти, само нашиот македонски народ е научен само лошото да го збори, а доброто кое нив не им се случува да го притајуваат, тоа е. Се трудат околу нас, нема врска пари ова она, битно е кој колку знаење има и за твоја информација веќе имам понуди за работни места кое од Економски ни во сон не би ги имала.
А кој е главен на Економски? Ако веќе спомна тоа? Шуклев :pos::pos: како професор е ок до некаде, ама многу бара во секоја смисла.

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Да беше само 300 евра хехе добро ќе беше и сите ќе завршеа и ништо немаше да се чуе. Ама не е така. За другото не сакам да зборувам, ми се гади од тој факултет.
Толку е, ама кај него, другите се по скапчии :)))

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
barem imat doktorirano a ne e docent kako onie kaj vas
Доцент е наставно звање кое се добива после одбрана на докторска дисертација. Тоа значи дека доцентот мора да има докторирано.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Незнаеш да одговориш на тоа со корупција, или не си сретнал да видиш што е. Јас пишувам од мое искуство не од некое си Време бе:pos::pos: факти:pos:уфф ме насмеа супер си, браво за тебе, продолжи така, ако мислиш дека сите факти ќе ги најдеш во весник цар си. Распрашај се што и како е. Фактите се други, само ти не си запознаен, а немам намера да ти докажувам, има тема за тоа. Излегуваат квалитетни студенти, само нашиот македонски народ е научен само лошото да го збори, а доброто кое нив не им се случува да го притајуваат, тоа е. Се трудат околу нас, нема врска пари ова она, битно е кој колку знаење има и за твоја информација веќе имам понуди за работни места кое од Економски ни во сон не би ги имала.
А кој е главен на Економски? Ако веќе спомна тоа? Шуклев :pos::pos: како професор е ок до некаде, ама многу бара во секоја смисла.
Ах и ти си добра што субјективните мислења ги сметаш за факти. :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Па сигурно не мислам дека ќе бидеш објективна и ќе си признаеш на каков начин функцинионираат работите од проста причина што срам ви е да го направите тоа.:tapp:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.164
Поени од реакции
6.042
Сакаш факти?! Еве ти факти:
1. На Европски Универзитет е спроведен ЕКТС, а на Економски Факултет не е.
2. Факултетот за економски науки на ЕУРМ има IACBE акредитација. Дали Економскиот факултет може да се пофали со такво нешто?

Има и уште многу други факти, ама немам намера да се мачам да пишувам кога знам дека тоа ништо нема да им значи на тврдоглави луѓе како тебе!

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Сакаш факти?! Еве ти факти:
1. На Европски Универзитет е спроведен ЕКТС, а на Економски Факултет не е.
2. Факултетот за економски науки на ЕУРМ има IACBE акредитација. Дали Економскиот факултет може да се пофали со такво нешто?

Има и уште многу други факти, ама немам намера да се мачам да пишувам кога знам дека тоа ништо нема да им значи на тврдоглави луѓе како тебе!

прво,А што имаш ти и од ЕКТС и од таа IACBE акредитација? :tapp:

второ, за 2000 евра и неквалитетно образование не ви помага ни ЕКТС и акредитација во превод се ви е џабе. :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom