Интересна тема, но како и да е, во некои книги се смета дека оваа цивилизациија е настаната како производ на друга цивилизација, која од старите недоволно развиени народи била гледана како вид на богови, а сето тоа е префрлено во книги меѓу кои спаѓа и библијата, која патем речено успеала да биде прифатена од страна на најголемиот дел од населението на оваа планета баш поради криминалната и пред се владеачки настроена група на луѓе кои себеси се нарекувале господови пратеници, и преку оваа книга успевале да го држат населението неуко и недоволно развиено (а најдобро се контролира оној кој не знае). Затоа, можно е во оваа 2012 година да ги видиме повторно нашите креатори, вистинските креатори. Али, од друга страна пак, бидејќи сето ова е неосновано и не прифатливо на нашите слаби свести, не обрнувајте многу внимание, и играјте си кантер, или палете си свеќи у црква, или пак правете си го се она што ве прави смирени а уште помалце луди... Оставете ги овие теми за оние кои стварно знаат нешто за нив и кои се трудат ако ништо повеќе да дознаат која е причината за постоењето на сите овие знаци, кои ете и после илјадници години остаанлче здрави за да ние можеме да ги најдеме и да се замислиме. И ЗА НАПОМЕНА, НЕ БАРАЈТЕ ТУКА ДОКАЗИ И НЕШТО СЛИЧНО ЗА ДА ПОВЕРУВАТЕ, ДОКОЛКУ ПОСТОЕЈА ДОКАЗИТЕ (КОИ ПАТЕМ РЕЧЕНО И ПОСТОЈАТ, АЛИ ТРЕБА ДА СЕ ПРОСТУДИРААТ И СВАТАТ), ТОГАШ ОВОЈ ПОДФОРУМ ЌЕ СЕ ВИКАШЕ НАУКА А НЕ МИСТЕРИИ, БИДЕЈЌИ СЕКОМУ МУ Е ЈАСНО ДЕКА СЕ ОНА ШТО Е ДОКАЖАНО, СЕ СМЕСТУВА СЕКАДЕ САМО НЕ ВО МИСТЕРИИ... Интересна тема во секој случај, ме заинтересира баш да видиме што ќе се случува во 2012 год. И уште нешто, немој да мислите дека ако вие знаете за ова, тие што треба да знаат не знаат :wink::wink: Баш напротив, тие веќе со години работат на сето ова и се трудат да откријат што е можно повеќе детали, и баш им е гаље ако вие тука се расправате за оваа проблематика. Дури и да дознаат све, бидете сигурни дека нема да ви кажат вас, туку ќе ве остават на милост и немилост на промените што ќе следат, ако следат... Затоа би препорачал, ако веќе сте тука во овој подфорум и ако ве интересираат сите овие работи (а тука сте, самото тоа значи дека ве интересираат само сакате да се праите малце фраери со овие смешни постови што ги прочитав као демек кантер ќе играм, па сакам да ја осетам смртта и бла бла..., внесете се малце повеќе и ќе научите и вие... Сепак јас сум исто човек како вас, и имам ист памет и размислување на човек, кој што целиот свој живот се наоѓа во нови и нови предизвици... Но сепак ми се допаѓа сето ова и велам едно браво за сите оние кои стварно се заангажирале да ни објаснат или барем и малку да ни ја доближат оваа проблематика т.е. мистерија која според мене и токму поради постоење на одредени докази но недоволни, постанала мистерија... Замислете го само ова, до пред 2 000 години постоел некој кој бил толку многу попаметен од вас, што знаел без компјутери, без телескопи и сл. да се ориентира според венера, марс, сонцето, а сепак откако тие исчезнале, ние сме плод од други видови, кои до ден денеска веруваат дека онаму горе, во она бескрајно пространство е само еден БОГ и тој владее со све. Видете колку ние сме заслепени, а сепак им се смееме на оние кои далеку пред нас гледале работи... Размислете си, интересно е :wink::wink::wink: