GTA IV

• Креатор на темата Креатор на темата Cyber lord
  • Време на започнување Време на започнување
Абе играм игри појаки од ГТА на пимер Мафиа 2 ја играв на High
GTA IV е една од најнеоптимизираните игри што излегле. Барам многу јак компјутер за да се игра дури и на low, а со тој твојот воопшто не се надевај да ја играш асално.

GTA IV е една од најнеоптимизираните игри што излегле. Барам многу јак компјутер за да се игра дури и на low, а со тој твојот воопшто не се надевај да ја играш асално.
Не е оптимизирана? Оптимизирана е таа, проблемот е што е sandbox игра, не е како Call of Duty. Во случај на КоД, само едно ниво се рендерира и се процесира, и ако можете да видите мапата е само патот до местото каде што треба да ја завршите мисијата, нема истражувања. А GTA е нешто спротивно, така да и процесорот треба повеќе да процесира, сепак поголем дел од еден град се процесира одеднаш...

Не е оптимизирана? Оптимизирана е таа, проблемот е што е sandbox игра, не е како Call of Duty. Во случај на КоД, само едно ниво се рендерира и се процесира, и ако можете да видите мапата е само патот до местото каде што треба да ја завршите мисијата, нема истражувања. А GTA е нешто спротивно, така да и процесорот треба повеќе да процесира, сепак поголем дел од еден град се процесира одеднаш...

Па не е оптимизирана. Затоа и пуштија до сега 7 пача ако не се лажам. За да може да се игра и на малце послаби компјутери од "предвидените".
На ПЦ со 1гб рам, DUAL CPU E2180 i GF 9400GT идеше едвај со се најслабо, оригинал играта, додека со последниот, 7-ми пач играта беше игрива. 3-4 пати подобро, него ли без пачеви.

А некој вака да каже кој пач да го слегнам зошто пробав неколку, не сецкаше но имаше проблеми со камерата се маваше како луда

А некој вака да каже кој пач да го слегнам зошто пробав неколку, не сецкаше но имаше проблеми со камерата се маваше како луда

1.0.7 барај, тој е последен.

Ај важи, поише знаеш од мене.

PS: играј ги Just Cause 2 (игра што има 10 пати поголем свет од GTA) и Call of Duty: Black Ops (без пачеви) и кажи ми која е по-оптимизирана.

Изволте.

Јас ја играв Just Cause и немав прблеми а со оваа ГОЛЕМИ

--- надополнето ---

А тој Пачот што го слегнав овие фајловите кај да ги ставам, минатиот пач што го слгнав се инсталираше автоматски

А тој Пачот што го слегнав овие фајловите кај да ги ставам, минатиот пач што го слгнав се инсталираше автоматски
Па ваљда има опција да го одбереш фолдерот кај што ти е инсталирана играта.

И Епизодите се одлични, Џони моторџијата беше badass!. Геј Тони ми беше потапа, имаше некако послаба приказна ( иако некој мисии беа доста добри).

мене па Lost & Damned ми беше досадна... у Геј Тони можеш повеќе работи да правиш во слободно време, голф, хокеј, да се џиткаш со падобран, ама има потешки мисии и се скоро невозможни да се изиграат на ПЦ.

мене па Lost & Damned ми беше досадна... у Геј Тони можеш повеќе работи да правиш во слободно време, голф, хокеј, да се џиткаш со падобран, ама има потешки мисии и се скоро невозможни да се изиграат на ПЦ.

На пример? Мене сите исти ми беа. Малце повеќе проблеми ми праеше таа со возот, кога требаше да се краде "локомотивата".
Другите горе доле, исти беа.

На пример? Мене сите исти ми беа. Малце повеќе проблеми ми праеше таа со возот, кога требаше да се краде "локомотивата".
Другите горе доле, исти беа.
ами тие со хилихоптерот коа требаше да го уништиш бродот и после да ги бркаш бродчињата да ги уништиш? И имаше уште една со хилихоптер кога треба уште хилихоптера да уништиш.

Јас да поставам едно доста глупо прашање.......на 7мица врве ли играта?

ами тие со хилихоптерот коа требаше да го уништиш бродот и после да ги бркаш бродчињата да ги уништиш? И имаше уште една со хилихоптер кога треба уште хилихоптера да уништиш.
Го пукнав глушецот на таа мисија :)

--- надополнето ---

Јас да поставам едно доста глупо прашање.......на 7мица врве ли играта?
Зависи од конфигурацијата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom