GTA IV

• Креатор на темата Креатор на темата Cyber lord
  • Време на започнување Време на започнување
Доста беше со ГТА-и. Добри беа првите ГТИ во 3д (3, vice city), од кои 3ката можи да се смета за револуционерна, после неколку пати се ископираа самите (Сан андреас, xyz stories, 4) и време да се стави крај. Треба да се оди напред.

Се надевам,за мене е најдобрата игра ever!. Али викаат дека послем L.A Noire , може некоја си Agent да ја најават.... Барем да дадат потврда дека ќе има нов дел кога тогаш.
За Agent веќе се знае дека работат долго време. За оваа нигде не сум прочитал ништо.

Доста беше со ГТА-и. Добри беа првите ГТИ во 3д (3, vice city), од кои 3ката можи да се смета за револуционерна, после неколку пати се ископираа самите (Сан андреас, xyz stories, 4) и време да се стави крај. Треба да се оди напред.
Треба да се стави крај на ГТА?. Прв пат слушам вакво мислење...
За Agent веќе се знае дека работат долго време. За оваа нигде не сум прочитал ништо.
Не знам каде точно прочитав, али пишуваше дека Agent може да биде следната игра која ќе ја најават...

Луѓееее HELP! ме ј*бе ова social club срањево неќе ни да помисли да се упали играва! WHAT TO DO????

Луѓееее HELP! ме ј*бе ова social club срањево неќе ни да помисли да се упали играва! WHAT TO DO????

барај Пач 1.0.6 или 1.0.7 со крак. Овој пач е најнов и ти го брише Клубот и не ти треба за пуштање на играта. Би требало да ти ја пушти играта.

Нема шанси во догледна иднина да престанат со правење GTA игри.. милијарди долари се во прашање. Rockstar веќе работат на GTA V која најверојатно ќе биде сместена во Калифорнија.

Токму така, крај. Што е чудно тука? Зарем цел живот ГТА ли ќе играш?

Истото па истото ли?

Ова може да испадне и со CoD, МоH, WoW и слични кои имаат само продолженија.
Само CoD или MoH ќе играм и војни ќе водам? Само едни исти херои ќе билдам? Или да речеме ПЕС или ФИФА?
Секоја година едно исто ќе играм само со нови и исти играчи, само во други тимови?
Или можеби NBA, пример исто како кај ПЕС и ФИФА.
Фудбал Менаџер и слични.

Нема потреба да се стави крај на играта, како ни на било која горе наведена која не ни верувам дека би имала крај, бар не во блиска иднина?
Игрите се дадени како контра(ваљда) пример за тоа што го кажа.

Истото па истото ли?
Kako sto mzoe nekoj celo zivot WOW da igra i samo WOW zasto ja da ne igram novi prodolzenija na GTA ponatamu??? Problem??? Togas neka se stavi kraj na Super Mario i miliooooooooooon prodolzenija i miliooooooon razlicni igri so Mario. Poentata ne ti drzi voda.

Ова може да испадне и со CoD, МоH, WoW и слични кои имаат само продолженија.
Само CoD или MoH ќе играм и војни ќе водам? Само едни исти херои ќе билдам? Или да речеме ПЕС или ФИФА?
Секоја година едно исто ќе играм само со нови и исти играчи, само во други тимови?
Или можеби NBA, пример исто како кај ПЕС и ФИФА.
Фудбал Менаџер и слични.

Нема потреба да се стави крај на играта, како ни на било која горе наведена која не ни верувам дека би имала крај, бар не во блиска иднина?
Игрите се дадени како контра(ваљда) пример за тоа што го кажа.
Постов не ти јасен. Инаку да, крај на сите тие серијали!
Не сакам секоја година да го гледам истото па истото, досадно е, глупаво е.

Kako sto mzoe nekoj celo zivot WOW da igra i samo WOW zasto ja da ne igram novi prodolzenija na GTA ponatamu??? Problem??? Togas neka se stavi kraj na Super Mario i miliooooooooooon prodolzenija i miliooooooon razlicni igri so Mario. Poentata ne ti drzi voda.
Кој игра цел живот WoW?
Кој игра е будала.

А поентата ми држи вода повеќе отколку што метална здрава канта држи вода во нејзе.

Ако некој му се чита, имам зборувано за ова во темата „Општи дискусии“ на 3та и 4та страна.

GTA не е игра која што е „се едно исто.“
Сан Андреас немаше апсолутно никаква врска со IV-ката или со некоја од постарите GTA.
Секое продолжение на GTA си има своја приказна.
А јас и не гледам причина зошто би престанала да се прави GTA како игра...затоа што заинтересираноста кај луѓето за оваа игра е преголема.
Како што кажа и Овердрајв...дури и милијарди долари се во прашање.
Инаку 4ката GTA според мене е најдобрата GTA издадена до сега.Зборувам за игра комплетно готова и спремна на секаков план.
Имаше одлична графика и физика,многу интересна приказна и многу други работи што ја направија да биде на врвот.
Не гледам после сето ова зошто не би имало GTA IV... :helou:

Сан Андреас немаше апсолутно никаква врска со IV-ката или со некоја од постарите GTA.
А јас и не гледам причина зошто би престанала да се прави GTA како игра...затоа што заинтересираноста кај луѓето за оваа игра е преголема.
Инаку 4ката GTA според мене е најдобрата GTA издадена до сега.Зборувам за игра комплетно готова и спремна на секаков план.
Имаше одлична графика и физика,многу интересна приказна и многу други работи што ја направија да биде на врвот.
Јас знам зошто не би имало ГТАIV ... Бидејќи веќе има :) По грешка си пишал и I.

--- надополнето ---

Освен ако не зборуваш за ГТА4 ... :)

Секоја ГТА е игра со отворен град, секоја ГТА е крими линеарна приказна и во секој дел има ист развој на дејство, во секоја ГТА имаш оружја, си тепаш луѓе, те брка полиција, извршуваш мисиим си крадиш коли... Од повисок агол, од агол од кој се гледа големата слика сите се исти.

...затоа што заинтересираноста кај луѓето за оваа игра е преголема.
Голема е, голема и кај остананите игри. Не од што продолженијата се добри, тоа не ни го знамеме пред да излезат, туку од други многу... позлобни причини.
Свесен или не видео игрите имаат огромна манипулативна моќ, толку голема што мнозинството не се свесни за нејзе. Заради таа моќ постојат продолженијата, заради тоа имаме НФС 15, ФИФА 13, ПЕС незнам кој, ГТА 10 и сл. Затоа и WoW некои ја играат/играле по 10 саати во денот.

Истото па истото ли?
Види, никој не те тера да играш гта цел живот. Едноставно, ако ти скурчила гта, не ја играј. Така јас направив со ФИФА се додека не излезе 11ката во која имаше големи промени во споредба со 10,09,08,07 и 06 (кои се сите скоро исти на пц). Не сум за крај на гта зошто сите игри што ги прават им се одлични, гта 3, гта вајс сити, сан андреас и 4ката се супер игри (секоја за своето време нели). Понатака, неможат ваквите игри да се споредат со игри од типот на CoD кои пуштаат нови продолжениа секоја година кои се исти курац друго паковање, краток сингл плејер и малку променет мулти. Секоја ГТА има барем 30 саати долг синглплејер и многу новитети и се чека барем 2-3 години пред да се издаде продолжение.

Се на се, гта треба до бесвест да ја прават само со истата формула, долг и квалитетен синглплејер, многу новитети и добар мултиплејер. Не знам зошто би требало ваква одлична серија да се прекине :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom