се што е од 51 кубик нагоре се регистрира секоја година.Kako ide sea so vozackive i so registraciite za 125ccm toa so podkategorii gluposti. mi spomna nekoj demek 125ka mozela so b kategorija da se vozi i deka ednas se registrirala sto ne mi se veruva
Treba da se zirne izgleda otkacena e zickata od kocnicta do tasterot.зосто порано кога го палев скутерот држев лева (задна ) кочница и си палеше се како сто треба а од сега неге да пали со таа стисната кочница а со десната (предна ) кочница кога ке ја стиснам си пали убаво до што мозе да е проблемот а задното штоп светло си свети и кога ке е стисната левата кочница а неке да пали ни да вергла исто како да не е стиснена кочницата ?
фала и бас ке го отворам и ке до зирнам и ке видамTreba da se zirne izgleda otkacena e zickata od kocnicta do tasterot.
ама ако е прекидачот нема да пали и на другата кочница а он си пали на тааа може и прекидачот да е отиден, не само жичката...
нема врска тоа. секоја рачка си има свој прекидач. ти сигурно мислеше на релето кое пушта струја кон алансерот. јас зборев за прекидачот на рачката.ама ако е прекидачот нема да пали и на другата кочница а он си пали на таа
јас колку што сум информиран, според законот, моторцикли НЕ СМЕАТ да се возат после 23 до 05 наутро. без оглед почетник или 20 години возачка имаш, тоа важи за сите моторцикли.Вака да прашам нешо.. Иам априлиа SR 50сс е сеа ми кажаа наводно дека не сум смеел да ја возам од 23:00h до 05:00h меѓутоа сеа гледав на вести рекоа дека возачите почетници несмеат да возат од 23:00h до 05:00h и машината да не е појака од 25 kw. Е сеа јас имам возачка потврда( важи само за скутери до 50сс) веќе 5 години а возачка дозвола В категорија имам една години. И ме интересираше дали некој знае дали спаѓам у тие ПОЧЕТНИЦИ или смеам да си возам слободно... Доколку некој може и неа ми прати линк на ПП од законот.. Thanks in advance
Ебати законот педерски што го напраиле ... и што ако излезам пример во 22 часот со мотор и сакам да си одам во 02 дома и моторот да го оставам ја со такси да си одам ... ццц какви шупацијас колку што сум информиран, според законот, моторцикли НЕ СМЕАТ да се возат после 23 до 05 наутро. без оглед почетник или 20 години возачка имаш, тоа важи за сите моторцикли.