Совети околу мотоцикли

Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
Да не знае некој ценовник на Аprilia RS моделите 50 и 125.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Kako ide sea so vozackive i so registraciite za 125ccm toa so podkategorii gluposti. mi spomna nekoj demek 125ka mozela so b kategorija da se vozi i deka ednas se registrirala sto ne mi se veruva

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Kako ide sea so vozackive i so registraciite za 125ccm toa so podkategorii gluposti. mi spomna nekoj demek 125ka mozela so b kategorija da se vozi i deka ednas se registrirala sto ne mi se veruva
се што е од 51 кубик нагоре се регистрира секоја година.

возачка од А категорија треба за од 125 кубика па нагоре. од 51 до 124 кубика треба А1, а за до 50 кубика треба потврда со положени тестови. кога возиш мотор до 50 кубика ти треба и годишно осигурување кое кошта околу 680 денари. значи не го регистрираш моторот ама ти треба осигурање секоја година. ако го немаш казната е 300 евра.

п.с. можда згрешив со А и А1... можда се обратно, не сум сигурен...

Член од
16 мај 2010
Мислења
116
Поени од реакции
1
зосто порано кога го палев скутерот држев лева (задна ) кочница и си палеше се како сто треба а од сега неге да пали со таа стисната кочница а со десната (предна ) кочница кога ке ја стиснам си пали убаво до што мозе да е проблемот а задното штоп светло си свети и кога ке е стисната левата кочница а неке да пали ни да вергла исто како да не е стиснена кочницата ?

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
зосто порано кога го палев скутерот држев лева (задна ) кочница и си палеше се како сто треба а од сега неге да пали со таа стисната кочница а со десната (предна ) кочница кога ке ја стиснам си пали убаво до што мозе да е проблемот а задното штоп светло си свети и кога ке е стисната левата кочница а неке да пали ни да вергла исто како да не е стиснена кочницата ?
Treba da se zirne izgleda otkacena e zickata od kocnicta do tasterot.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
а може и прекидачот да е отиден, не само жичката...

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Вака да прашам нешо.. Иам априлиа SR 50сс е сеа ми кажаа наводно дека не сум смеел да ја возам од 23:00h до 05:00h меѓутоа сеа гледав на вести рекоа дека возачите почетници несмеат да возат од 23:00h до 05:00h и машината да не е појака од 25 kw. Е сеа јас имам возачка потврда( важи само за скутери до 50сс) веќе 5 години а возачка дозвола В категорија имам една години. И ме интересираше дали некој знае дали спаѓам у тие ПОЧЕТНИЦИ или смеам да си возам слободно... Доколку некој може и неа ми прати линк на ПП од законот.. Thanks in advance :)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
ама ако е прекидачот нема да пали и на другата кочница а он си пали на таа
нема врска тоа. секоја рачка си има свој прекидач. ти сигурно мислеше на релето кое пушта струја кон алансерот. јас зборев за прекидачот на рачката.

--- надополнето ---

Вака да прашам нешо.. Иам априлиа SR 50сс е сеа ми кажаа наводно дека не сум смеел да ја возам од 23:00h до 05:00h меѓутоа сеа гледав на вести рекоа дека возачите почетници несмеат да возат од 23:00h до 05:00h и машината да не е појака од 25 kw. Е сеа јас имам возачка потврда( важи само за скутери до 50сс) веќе 5 години а возачка дозвола В категорија имам една години. И ме интересираше дали некој знае дали спаѓам у тие ПОЧЕТНИЦИ или смеам да си возам слободно... Доколку некој може и неа ми прати линк на ПП од законот.. Thanks in advance :)
јас колку што сум информиран, според законот, моторцикли НЕ СМЕАТ да се возат после 23 до 05 наутро. без оглед почетник или 20 години возачка имаш, тоа важи за сите моторцикли.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
јас колку што сум информиран, според законот, моторцикли НЕ СМЕАТ да се возат после 23 до 05 наутро. без оглед почетник или 20 години возачка имаш, тоа важи за сите моторцикли.
Ебати законот педерски што го напраиле ... и што ако излезам пример во 22 часот со мотор и сакам да си одам во 02 дома и моторот да го оставам ја со такси да си одам ... ццц какви шупаци

и бајдвеј никој незнам што го почитува тој закон ... па ни јас

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Овој закон не е новост, само изгледа ретко се почитува, или можеби има некои промени. Не знам дали важи за сите моторцикли или не, мислам дека има врска со бучавата која се создава. Не е лошо некој да стави повеќе информации.

Kajgana Shop

На врв Bottom