Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ако може да ми даде некој совет околу следново. Сакам да ја продадам Веспата Piaggio Lx 50 - двотакна. Ја земав 2008, али некако слабо ја возам, поминав 3000 км, па ме интересира колку најмногу би одела сега, а колку во април ако ја објавам.

да ти помогнасм во дилемата... од април па натака ке ја продадеш околу 25% поевтино од сега... а исега више ти е при крај сезоната за продажба

ме интересира некој што има gilera runner sp 50 нова 2010 година да ми каже неколку збора во врска со џилерата , top speed , колку троши отприлика градска , и дали е задоволен од неа .
поздрав :salut:

Мала помош ќе ве молам, каде може да најдам дизна за карбуратор (ми треба поширока од стандардната) за 50 цц 4-Т кинез (Baotian BT49 QT 12A1 ,има и слика неколку страни наназад) , го напраив 80 цц , се е супер ама му треба малце поголема дизна , мислам дека носат карбуратор GY6

http://motoparts.com.mk/index.php?p...facturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=26

сега проверувам на нет која големина е оригиналната , најверојатно е 78 или 80 :toe:

Сто ује ми препорацувате да ставам на скутер посто не знам некое по добро до 500 600 денари за 4 тактен скутер зборам?

Мала помош ќе ве молам, каде може да најдам дизна за карбуратор (ми треба поширока од стандардната) за 50 цц 4-Т кинез (Baotian BT49 QT 12A1 ,има и слика неколку страни наназад) , го напраив 80 цц , се е супер ама му треба малце поголема дизна , мислам дека носат карбуратор GY6

http://motoparts.com.mk/index.php?p...facturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=26

сега проверувам на нет која големина е оригиналната , најверојатно е 78 или 80 :toe:

ништо тогаш :toe: , утре вртам телефони Мото Партс , Мото Доминик ( двете се во Велес) , ваљда ќе најдам таму , ако нема поголеми ваљда има оригинал и после кај Тони кај телевизија) да ја прошири малце и да го наштелува карбураторот

и дали кога ке му сменам ује има и некој филтер за ује сто треба да се смени( за скутер )

Здраво вака имам кимко супер 9 и поминав 5500км па сега не знам дали е време да го однесам на редовен сервис за да му сменам уље каиш и ролни. Ако знае некој да ми каже на колку километри се мењаваат овие работи ? И на сервисот што ќе му прават кога ќе го однесам ???

Здраво вака имам кимко супер 9 и поминав 5500км па сега не знам дали е време да го однесам на редовен сервис за да му сменам уље каиш и ролни. Ако знае некој да ми каже на колку километри се мењаваат овие работи ? И на сервисот што ќе му прават кога ќе го однесам ???

ako si mu prosol 5500 kilometri a ne si mu smenil maslo, dobro e shto mozes da prashas dali da go vozis do majstor. sreken si shto ne napisha tuka deka ti zaribal... a za rolni i kaish treba da se otvori i vidi dali treba ili ne...
и дали кога ке му сменам ује има и некој филтер за ује сто треба да се смени( за скутер )

ke ti odgovorev ushte na prviot post, ama nikako nemozev da skontam shto ti e toa uje... eve gledam gledam i vo ovoj post pak isto uje i toa dvapati, pa ushte i na kirilica stvarno nemav pojma za sto zboris...

ako misleshe na maslo t.e ulje, ne nema filter, ima sito koe izleguva so stopnata koga se vadi i ke si ja iscistis ti ili onoj shto ke ti menja maslo...

ako si mu prosol 5500 kilometri a ne si mu smenil maslo, dobro e shto mozes da prashas dali da go vozis do majstor. sreken si shto ne napisha tuka deka ti zaribal... a za rolni i kaish treba da se otvori i vidi dali treba ili ne...

ke ti odgovorev ushte na prviot post, ama nikako nemozev da skontam shto ti e toa uje... eve gledam gledam i vo ovoj post pak isto uje i toa dvapati, pa ushte i na kirilica stvarno nemav pojma za sto zboris...

ako misleshe na maslo t.e ulje, ne nema filter, ima sito koe izleguva so stopnata koga se vadi i ke si ja iscistis ti ili onoj shto ke ti menja maslo...

да бе друже на масло мислам ама така го викам и така сум писал а што масло ти ми препорачуваш?

Некоја препорака за некој мотор од 450, 500, 600 кубика, по можност Априлија или Јамаха, некој стварно добар мотор?
Ако може и цена :)

На мене најубаФ ми е kawasaki zx6r 600 кубици околу 90 - 100киловати иде 250+ км/ч убаф
дизјан има 9000 еуро.

те и слика:
o86uqg.jpg

иначе имаш и други
yamaha r6
35cmr2e.jpg

11000 euro тук негден мислам оти е
suzuki gsxr 600
eqdvo4.jpg

honda cbr600rr
29vm7x3.jpg

и хондава 10000 еурофци е.