Кошаркарска репрезентација на Македонија

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Не ставам ја нигде сол, само ти објаснувам дека тоа што го правиш е недозволено исто така како што е недозволено да кажеш ``албанец``. Тоа што ти користиш педерски фори ја нема да ти го прогледам низ прсти, и затоа пак ти викам да не правиш блесав и да си ја увидиш грешката. Постот ти се однесуваше на мене ... не мора ја да се пронаоѓам али што да праам кога тоа е толку провидно?

Ако има потреба тоа ќе го направат повисоките од мене на форумов!

А богами не е ни твој па да навредуваш некого.

Исто!

Дрвени адвокати не се потребни, имаш копче за репутација па пренеси му.
абе другарче! читам едно 3 страни за ср...а кои ги пишуваш на форумов и баш ми е гајле дали си некојси модератор или не и дали ќе ме банираш од форумов или не... АМА морам да ти пишам нешто за да знајш како е и шо е!
прво: успесите ги постигнува МАКЕДОНСКАТА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА, значи играат МАКЕДОНСКИ ИГРАЧИ СО МАКЕДОНСКИ ПАСОШ!!! Бо сакаше да игра за МАКЕДОНИЈА И ЗЕДЕ МАКЕДОНСКИ ПАСОШ ПА Е МАКЕДОНЕЦ...
второ. Бо стана МАКЕДОНЕЦ оти некои тн.македонци не сакаа да слушнат за играње за МАКЕДОНИЈА, стално се повредени или имаат домашни и приватни проблеми или им откажува ногата, а пред то рмбале со сета сила за клубот...доволно е мислам (знајш за кого пишувам, така?).
трето. БО СЕ БОРИ повеќе од било кој друг играч на паркетот иако е МАКЕДОНЕЦ само месец дена и во наредниот период ќе се води како МАКЕДОНЕЦ!!!
четврто... целата репрезентација игра како еден (со поедини излети на некои, но то е од преголема желба за успех) и на овој народ му носи каква-таква радост во овој тежок период за сите во државата (за речиси сите)
петто... да те потсетам за колариќ???
шесто... секогаш, па и сега, кога ќе успееме да направиме некаков успех се најдува некој (ВО СЛУЧАЈОВ ТИ) кој ќе се обиде сето тоа да го расипи, зошто, не знам... кажи ми ти!!! дали е до менталитетот или не или пак не си македонец па ти е криво... објасни...
седмо... те слушам како е лесна групата... и како сме морале да се прошетаме низ неа... е па да ти кажам нешто што не знаеш или не сакаш да го прифатиш... ГРУПАТА ВООПШТО НЕ Е ЛЕСНА. ако е за тебе лесно да се игра против бих, украина (со 1 или 2 нба играчи), англија (со денг, арчибалд и бонсу)... следи повеќе кошарка... ќе научиш нешто...
осмо... македонија во моментов е респектирана репрезентација која не ја посакува речиси никој како противник... јас мислам дека освен со шпанија, грција и србија, можиме рамноправно да се носиме со сите други репрезентации
доста е јас мислам... ако не ме банираш после ова, можиме и натаму да дискутираме, имам одговор за сите твои прашања и нејаснотии...

е сега!!! АЛАЛ ДА ИМ Е НА НАШИТЕ ЗА БОРБЕНОСТА И ЗАЛАГАЊЕТО И ЗА УСПЕХОТ КОЈ ГО ПОСТИГНАА! го направија горд секој МАКЕДОНЕЦ!!!
сепак, како и да е... имаме некои недостатоци кои мора под итно да се отстранат за ако сакаме да имаме поголеми успеси (антиќ да не се распуцува за 3, да не се оди безглаво на удари за 3, да се оди на сигурни 2 и тн.). мое мислење е дека треба во најскоро време да ангажираме ПСИХОЛОГ!!! за да не доживуваме падови како во унгарија (знаеме дека психологот може многу да помогни, по искуството со ракометарите)
доста е од мене за сега

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
Ќе има пренос од Босна?

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
абе другарче! читам едно 3 страни за ср...а кои ги пишуваш на форумов и баш ми е гајле дали си некојси модератор или не и дали ќе ме банираш од форумов или не... АМА морам да ти пишам нешто за да знајш како е и шо е!
Ја никогаш не сум го користел тоа што сум модератор за да се ослободам нечесно од некого во дискусија. Зашто би те банирал? Или сакаш сам да се пријавиш за бан?
прво: успесите ги постигнува МАКЕДОНСКАТА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА, значи играат МАКЕДОНСКИ ИГРАЧИ СО МАКЕДОНСКИ ПАСОШ!!! Бо сакаше да игра за МАКЕДОНИЈА И ЗЕДЕ МАКЕДОНСКИ ПАСОШ ПА Е МАКЕДОНЕЦ...
Мислам дека можеме да го наречеме Американец со македонски пасош, во никој случај македонец. Нит живее тука,нит живеел, нит ќе живее ... 3 збора наши не знае, единствено што знае е да игра кошарка, а тоа што ние сме гладни за ``успеси`` па делиме пасоши ко крекери е друга работа у која нема да навлегувам. Бо иначе има интерес од тоа што игра за Македонија, ќе ти објаснам во наредната точка.
второ. Бо стана МАКЕДОНЕЦ оти некои тн.македонци не сакаа да слушнат за играње за МАКЕДОНИЈА, стално се повредени или имаат домашни и приватни проблеми или им откажува ногата, а пред то рмбале со сета сила за клубот...доволно е мислам (знајш за кого пишувам, така?).
Бо стана македонец за да земе пасош од европска земја и за да може да настапува во Европа како играч од истата, а не од Америка. Европските клубови имаат одреден број на дозволени играчи од САД кој не смее да се прекорачи. За да си олесни себеси при изборот на клуб и за да му олесни на клубот во кој ќе игра он зема наш пасош. Значи, он не е тука само затоа што сака, има некој вид на должност која треба да ја заврши. Можеше да земе и српски пасош ако му понудеа, ама нив за среќа не им треба ...

Тоа што Илиевски не игра е друга приказна за која имам став поодамна, кој читал на форумов знае дека јас за него имам најдолно мислење и како човек, а богами и како играч. Не знам зашто воопшто и го викаа да игра од федерација.
трето. БО СЕ БОРИ повеќе од било кој друг играч на паркетот иако е МАКЕДОНЕЦ само месец дена и во наредниот период ќе се води како МАКЕДОНЕЦ!!!
Не би рекол дека се бори помалку од Гечевски,Самарџиски или пак Соколов ... браќата Стојановски итн. Само што тоа кај него така се манифестира, а напалената публика сака тоа да го види и ја голта таа т.н. френетична борбеност како болесник аналгини. Он игра исто како што играше за Партизан, значи може да се каже дека таков му е стилот, а не дека играл посебно затоа што бил мотивиран, дрн-дрн ...
четврто... целата репрезентација игра како еден (со поедини излети на некои, но то е од преголема желба за успех) и на овој народ му носи каква-таква радост во овој тежок период за сите во државата (за речиси сите)
Ах, па дали сакаш да ти пастирам коментари после утакмицата со Унгарија на гости? Или може не ги читаше тие? Баш тогаш се виде каков гаден менталитет сме признавајќи само победа и ништо друго. Ретки беа оние кои и покрај поразот им дадоа поддршка на играчите.
Значи, муабетот ми е дека рајата се пали само на победа ... не сакам да мислам што ќе беше да не победевме сега.
И мислам дека го преувеличи ова со радоста во државата затоа што ... секое чудо, три дена (ова дури и помалце, среќа па ја малце оживеав овде:)) ...
петто... да те потсетам за колариќ???
Што за него?
шесто... секогаш, па и сега, кога ќе успееме да направиме некаков успех се најдува некој (ВО СЛУЧАЈОВ ТИ) кој ќе се обиде сето тоа да го расипи, зошто, не знам... кажи ми ти!!! дали е до менталитетот или не или пак не си македонец па ти е криво... објасни...
Не знам што ти расипав, искрено. Ја само искоментирав дека не би сакал странци да играат за Македонија, исто како за било која друга земја. Не знам од каде си заклучил дека имам нешто против Македонија или пак Меккејлеб? Дечкото е тука на работа, ќе земе пари и пасош и ќе ја заврши работата исто како секоја друга нормална работа. Он ништо не е крив, системот чкрипи.
седмо... те слушам како е лесна групата... и како сме морале да се прошетаме низ неа... е па да ти кажам нешто што не знаеш или не сакаш да го прифатиш... ГРУПАТА ВООПШТО НЕ Е ЛЕСНА. ако е за тебе лесно да се игра против бих, украина (со 1 или 2 нба играчи), англија (со денг, арчибалд и бонсу)... следи повеќе кошарка... ќе научиш нешто...
Епа да следеше ти малце повеќе кошарка (ако ништо друго барем темава можеше да ја следиш) ќе прочиташе дека за ова зборевме 10тина страни поназад. Ама, пошто сум добар еве пак ќе ти објаснам. БИХ играше без најдобрите играчи од типот на Телетовиќ, Кикановиќ и плејот Гордиќ кој се повреди во текот на квалификациите. Со еден збор, екипата беше крпена ... имаат смена на генерации која не е баш успешна. Тоа што ти се сеќаваш на Босна од предминатите квалификации не е воопшто истата со оваа денес.
Украинските центри правеа бунари од слободни, тоа што имаат по некој настап во НБА не е гаранција за квалитет. Критериумите на НБА се одамна паднати и не е некое мерило тоа ако има просек од 1.5 поен и 1 скок во 30 утакмици од вкупно 80 и кусур колку што се играат во сезоната. Плејовите им се изгубени во просторот, не можат нормално топката да ја пренесат преку половина. Тоа е озбилна репрезентација?
Унгарија да не е велесила?
Британија реков дека е на слично рамниште со нас, така и испадна уствари, 1-1 е скорот.

А замисли да бевме во групата кај што се Црна Гора,Летонија,Италија,Израел? Весело ќе беше, нели?
осмо... македонија во моментов е респектирана репрезентација која не ја посакува речиси никој како противник... јас мислам дека освен со шпанија, грција и србија, можиме рамноправно да се носиме со сите други репрезентации
доста е јас мислам... ако не ме банираш после ова, можиме и натаму да дискутираме, имам одговор за сите твои прашања и нејаснотии..
А ја мислам дека никој од тие што ги наброја во моментов не се замара со тоа дали Македонија била јака или не затоа што се фокусирани на СП и настапот таму. Пак викам, времето ќе покаже колку е уствари е јака репрезентацијата, колку била тешка групата во која бевме ...
Чекајте жреб сега и надевајте се дека нема да се падне некоја тешка група во Литванија. Тоа имам само да ви посакам и нормално помалце нервози.

И не знам зашто некои личности од форумов имаат личен проблем со мене. Не знам зашто секоја дискусија ја тераат на тоа дека јас сум бил ова или она ... како и што сум зборел, со кого у град сум искочил итн. Ако ви се постира, постирајте нормални постови а не трач муабети за тоа како некој е лош или добар. Тоа не верувам дека никого го интересира. Ај што бегате од темата, тоа и може да се истолерира али непотребно тролувате уништувајќи им ја желбата на оние што навистина сакаат да дискутираат. Кој има проблем со мене, нека ми се обрати на ПП, ќе се испцуеме ако треба и ќе решиме све.
Пис мај брадерс.

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
Потполно се сложувам со постот на ултра вк, искрено и мене мие криво кога ќе видим најдобар поединец на натпреварот е некој Американец што игра за Македонија (знаете колку ми е помило кога ќе видим еве пример Перо Антич заедно со Соколов биле најдобри поединци на некој натпревар или па кога ќе видим дека игра Мираковски, а не бо) , може ќе речете имал мотив кога игра за Македонија... па тој за џабе не беше најдобар плејмејкер во евролига... значи него му е цел да го земе пасошот (знаете и самите зошто), еве и самиот кажал после квалификациеве или по ЕП тој се повлекува од репрезентација.
п.с. се надевам дека Костоски ќе израсне во добар играч...

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Може некој да ја најде изјавата на Бо дека нема да игра за нас на ЕП или по него?

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
Може некој да ја најде изјавата на Бо дека нема да игра за нас на ЕП или по него?
Еден на форумов кажа дека зборел дека по ЕП нема да игра за нас...
еве дел од интервјуто во Вест
истакна Меккејлеб кого македонската публика го доживува како наследник на Стефанов.
- Имам одлични соиграчи. Младите се вистински таленти, а мислам дека Костоски ќе го наследи Врба - остана скромен новиот Македонец и не заборави да им се заблагодари на сите во Македонија кои му ја дадоа довербата.
Ако е за тоа и тој е млад...

М

Мартин`

Гостин
Како бе нема да игра на ЕП како што знам договорот беше да игра на квалификациите и на ЕП а потоа најверојатно нема да настапува барем како што знам, и имаше интервју во вечер ако добро памтам каде што Бо изјавил дека ваква атмосфера тешко се гледала и дека прв пат вишол толку големи знамиња и се надевал дека истите ќе ги види во Литванија и најважно рекол дека прв ќе се јави на повикот од Докузовски за ЕП.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Ја никогаш не сум го користел тоа што сум модератор за да се ослободам нечесно од некого во дискусија. Зашто би те банирал? Или сакаш сам да се пријавиш за бан?

Мислам дека можеме да го наречеме Американец со македонски пасош, во никој случај македонец. Нит живее тука,нит живеел, нит ќе живее ... 3 збора наши не знае, единствено што знае е да игра кошарка, а тоа што ние сме гладни за ``успеси`` па делиме пасоши ко крекери е друга работа у која нема да навлегувам. Бо иначе има интерес од тоа што игра за Македонија, ќе ти објаснам во наредната точка.

Бо стана македонец за да земе пасош од европска земја и за да може да настапува во Европа како играч од истата, а не од Америка. Европските клубови имаат одреден број на дозволени играчи од САД кој не смее да се прекорачи. За да си олесни себеси при изборот на клуб и за да му олесни на клубот во кој ќе игра он зема наш пасош. Значи, он не е тука само затоа што сака, има некој вид на должност која треба да ја заврши. Можеше да земе и српски пасош ако му понудеа, ама нив за среќа не им треба ...

Тоа што Илиевски не игра е друга приказна за која имам став поодамна, кој читал на форумов знае дека јас за него имам најдолно мислење и како човек, а богами и како играч. Не знам зашто воопшто и го викаа да игра од федерација.

Не би рекол дека се бори помалку од Гечевски,Самарџиски или пак Соколов ... браќата Стојановски итн. Само што тоа кај него така се манифестира, а напалената публика сака тоа да го види и ја голта таа т.н. френетична борбеност како болесник аналгини. Он игра исто како што играше за Партизан, значи може да се каже дека таков му е стилот, а не дека играл посебно затоа што бил мотивиран, дрн-дрн ...

Ах, па дали сакаш да ти пастирам коментари после утакмицата со Унгарија на гости? Или може не ги читаше тие? Баш тогаш се виде каков гаден менталитет сме признавајќи само победа и ништо друго. Ретки беа оние кои и покрај поразот им дадоа поддршка на играчите.
Значи, муабетот ми е дека рајата се пали само на победа ... не сакам да мислам што ќе беше да не победевме сега.
И мислам дека го преувеличи ова со радоста во државата затоа што ... секое чудо, три дена (ова дури и помалце, среќа па ја малце оживеав овде:)) ...

Што за него?

Не знам што ти расипав, искрено. Ја само искоментирав дека не би сакал странци да играат за Македонија, исто како за било која друга земја. Не знам од каде си заклучил дека имам нешто против Македонија или пак Меккејлеб? Дечкото е тука на работа, ќе земе пари и пасош и ќе ја заврши работата исто како секоја друга нормална работа. Он ништо не е крив, системот чкрипи.

Епа да следеше ти малце повеќе кошарка (ако ништо друго барем темава можеше да ја следиш) ќе прочиташе дека за ова зборевме 10тина страни поназад. Ама, пошто сум добар еве пак ќе ти објаснам. БИХ играше без најдобрите играчи од типот на Телетовиќ, Кикановиќ и плејот Гордиќ кој се повреди во текот на квалификациите. Со еден збор, екипата беше крпена ... имаат смена на генерации која не е баш успешна. Тоа што ти се сеќаваш на Босна од предминатите квалификации не е воопшто истата со оваа денес.
Украинските центри правеа бунари од слободни, тоа што имаат по некој настап во НБА не е гаранција за квалитет. Критериумите на НБА се одамна паднати и не е некое мерило тоа ако има просек од 1.5 поен и 1 скок во 30 утакмици од вкупно 80 и кусур колку што се играат во сезоната. Плејовите им се изгубени во просторот, не можат нормално топката да ја пренесат преку половина. Тоа е озбилна репрезентација?
Унгарија да не е велесила?
Британија реков дека е на слично рамниште со нас, така и испадна уствари, 1-1 е скорот.

А замисли да бевме во групата кај што се Црна Гора,Летонија,Италија,Израел? Весело ќе беше, нели?

А ја мислам дека никој од тие што ги наброја во моментов не се замара со тоа дали Македонија била јака или не затоа што се фокусирани на СП и настапот таму. Пак викам, времето ќе покаже колку е уствари е јака репрезентацијата, колку била тешка групата во која бевме ...
Чекајте жреб сега и надевајте се дека нема да се падне некоја тешка група во Литванија. Тоа имам само да ви посакам и нормално помалце нервози.

И не знам зашто некои личности од форумов имаат личен проблем со мене. Не знам зашто секоја дискусија ја тераат на тоа дека јас сум бил ова или она ... како и што сум зборел, со кого у град сум искочил итн. Ако ви се постира, постирајте нормални постови а не трач муабети за тоа како некој е лош или добар. Тоа не верувам дека никого го интересира. Ај што бегате од темата, тоа и може да се истолерира али непотребно тролувате уништувајќи им ја желбата на оние што навистина сакаат да дискутираат. Кој има проблем со мене, нека ми се обрати на ПП, ќе се испцуеме ако треба и ќе решиме све.
Пис мај брадерс.
знам за ограничувањето на бројот на играчи од неевропските земји, но во случајов интересот е заеднички!!! плус, по кој знај по кој пат ќе споменам... да не откажеше илиески немаше бо ни да биди повикан. во случајов бо испаѓа поголем македонец од илиески, така?
плус, бо ја направи оваа репрезентација за класа-две посилна и тука не гледам проблем. да и јас сум гладен за успеси и победи и ништо друго не признавам, а ако на еп бидиме подобро пласирани од минатото тоа би било огромен успех и нема да пишува дека бо го направил тој успех, туку ќе пишува МАКЕДОНСКАТА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА.

хне дека ми расипа нешто, ја немам проблем со тоа, туку едноставно ова ти е како да бараш влакно на јајце. победивме и готово! нема муабет повеќе. е сега што до таа победа не донесе американец како што ти велиш (А МАКЕДОНЕЦ како јас што велам тоа е друга работа). мене не ми е то битно оти ПОБЕДИ МАКЕДОНИЈА, а да не се повторувам, да играше правиот роден македонец (илиески), овој нетурализираниот немаше да игра, само ја знајш поговорката целта ги оправдува средствата. е па целта е пласман на еп и без разлика на се, таа би требало да биде остварена за на еп да се ПРОМОВИРА МАКЕДОНИЈА, а не друг. доколку имаме континуитет на настапи и интересот за вложување би се зголемил, па и интересот за играње, па би се добила една поголема бројка на наши играчи, па во одреден временски период и не би требало да викаме други!!!
имаме сјајна иднина, само треба да бидиме паметни и да ја искористиме (ненад, николов, струја, зафироски итн...)
за силината на групата мислењето го кажав, а за поразот од унгарија кажав дека е плод на нашата слаба психолошка припрема за што по којзнај кој пат пишувам дека НИ ТРЕБА ПСИХОЛОГ КОЈ ЌЕ РАБОТИ СО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА

Можеше да земе и српски пасош ако му понудеа, ама нив за среќа не им треба ...ова е твој цитат... кажи ми зошто за среќа не им треба. ако си толку заинтересиран за успесите на македонија зошто ти е толку важна србија???

за крај. немам јас никаков проблем со тебе (ако во тој дел ме споменуваш и мене).
позз другарче!

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Како бе нема да игра на ЕП како што знам договорот беше да игра на квалификациите и на ЕП а потоа најверојатно нема да настапува барем како што знам, и имаше интервју во вечер ако добро памтам каде што Бо изјавил дека ваква атмосфера тешко се гледала и дека прв пат вишол толку големи знамиња и се надевал дека истите ќе ги види во Литванија и најважно рекол дека прв ќе се јави на повикот од Докузовски за ЕП.
Многумина тоа овде го кажуваат и се исмеваат, затоа ја побарав изјавата, да видам на која основа го прават тоа.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Можеше да земе и српски пасош ако му понудеа, ама нив за среќа не им треба ...ова е твој цитат... кажи ми зошто за среќа не им треба. ако си толку заинтересиран за успесите на македонија зошто ти е толку важна србија???
Па затоа што е он србин а не Македонец.

Иначе, лесна група, странци сме имале, никад немало да бидеме Србија. И фала богу што е така, да сум србин одма би се стрелал. На темава јасно се гледа што е тоа Србин ама исто така јасно се гледа и дека малиот Јаричковски бегаше од еден голем црнец, афроамериканец кој е официјално грк. Сите репрезентации во сите спортови лажат и мамат на тој начин, не ми се допаѓа ни мене ама тоа е реалноста. Србите, немаат потреба да земаат странци, кој бил во Србија знае, дека секое ебано село има фискултурна сала и 98% од децата тренираат некој спорт. Епа од 10 милиона ако не ти искочат 6 одлични играчи значи стварно си морон од народ. Али проблемот е шо поред добри кошаркари у тие 6 ќе ти се погоди некој кој го собрале од фискултурната сала од ментална институција па џитка столчиња дури и кон своите соиграчи. Македонциве коа се курчат бар не доаѓаат, србиве ратоборен народ се, познато е, одма на туча. :)

Македонија со буџетот кој го двои за спорт, со предиспозициите кои има како народ, со платите кои играчите ги земаат и условите во кои тренираат постигнува мега успеси во секој ебан спорт. Од бадминтон до кошарка и само неписмен или антимакедонец може да дискредитира успех на една македонска репрезентација или екипа. Али среќа шо коа ќе му ја нападнат татковината на некој од нас, може одма да си се сврти кон резервната, што убаво така... :pipi:

M

Mario Gómez

Гостин
Смирете страсти, Бо не е македонец, се согласуем со Марко, кога би останал да живее тука и да игра за репрезентација после ЕП, тогаш би рекол дека е македонец, засега тој странец натурализиран за спортски потреби кој добил пасош по брза постапка од барање на федерацијата. Користа од тој договор е обострана, ем добива репрезентацијата ем тој лично добива многу.

Сега никад не се исклучува можноста да ја засака земјата и ако го повикаат пак да игра, ја да сум на негово место се женам во МК. :)

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
секој еден што легално и по прописи, достоинствено ја репрезентатира државата македонија за мене е македонец. немојте ве молам да поставувате нови норми и правила, бидејќи светот од дамна не функционира онака како овде некој сака да прикаже.

кастратовиќ и шаќири се подеднакво не-македонци исто колку и бо во етничка смисла. тоа дали некој живеел , работел, зборел... тоа се глупости кои секој си ги доживува и толкува на свој начин, а што немаат врска со реалноста.

од коа црнците се холанѓани, французи и англичани, а не се македонци? црнец холанѓанин - тоа толку нормално звучи, германец со босанско потекло, или швајцарец од косово. се е тоа ок. црнец/странец во македонска репрезентација е грев најголем на свет, зошто? најсилен аргумент е - па србија немале странци.
ЕХ, мислев дека се поретко ќе ги има оние што мислат дека земјината топка ротира околу белрад. на моја жал, и за жал на македонија, уште долго време е потребно тоа да се смени.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Македонија со буџетот кој го двои за спорт, со предиспозициите кои има како народ, со платите кои играчите ги земаат и условите во кои тренираат постигнува мега успеси во секој ебан спорт. Од бадминтон до кошарка и само неписмен или антимакедонец може да дискредитира успех на една македонска репрезентација или екипа.
Точно. Со нормални услови и средства би биле велесила во скоро секој спорт само нема да биде и ќе се задоволуваме со половични успеси како и до сега кои се и те како големи во однос на средствата и можностите кои се даваат.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
За тие што се заинтересирани да го гледаат натпреварот Велика Британија - Босна и Херцеговина, уште од сега да ви кажам да не се мачите да барам стрим. Channel 4 ги има правата за натпреварот во Британија и имаат одлучено да не се пренесува на телевизија вo живо, туку дури за 2 недели ќе дадат снимка. Само на страницата на ФИБА ќе може да се гледа резултатот. http://live.fibaeurope.com/netcasting/

Kajgana Shop

На врв Bottom