Кошаркарска репрезентација на Македонија

П

Паспарту

Гостин
Ја не кењав ништо, ти лошо перцепираш.
Успехот ни се заснова на еден играч и тоа странец ... тоа е за мене жално. На една страна се палите со изјави од типот ``Македонија на македонците``, а од друга страна кога некој условно земено немакедонец ќе донесе успех и среќа тој се велича максимално. Тоа ми смета мене, крајното лицемерие ... а не ``успехот`` на репрезентацијата.
Извини вака, но од кај го извади ова МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ!? Ова нема ама баш никаква врска со кошарката,фудбалот,ракометот...

Па и вие (србите) колевте се живо и диво, ја однесовте србија до Токио и назад, го освоивте светов, ебете мајка на се што не е српско, па кажи ми не се радувате кога некој несрбин ќе ви донесе успех!?

апец

Јувентус фан
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.083
Поени од реакции
60
Еве до тие што збореа дека немало добра атносвера во салата и дека немало навивање. Да не коментирам кога Денг и компанија промашуваа по 2 слободни заради притисокот од кој се тресеше цела сала. Ама тоа е наш синдром, подобри биле Партизан и Звезда ебаве србоманите издркани.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Извини вака, но од кај го извади ова МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ!? Ова нема ама баш никаква врска со кошарката,фудбалот,ракометот...

Па и вие (србите) колевте се живо и диво, ја однесовте србија до Токио и назад, го освоивте светов, ебете мајка на се што не е српско, па кажи ми не се радувате кога некој несрбин ќе ви донесе успех!?
Дечко, смири се малце, никој не те коле.
Како нема никаква врска бе? У која земја живееш? Земи го на пример форумов, јест да има доста малоумници што се палат ... али има и такви на кои тоа им е идеологија. Не мислам на деца него на изградени личности. Такви ја користат таа кованица кај стигнат, а овде се први да се радуваат на куцањата на малиот црнец.

Не знам кој тоа несрбин и донел успех на Србија, биди поконкретен ако сакаш.

И дискутирај на ниво, да не мора да едитирам или бришам.

П

Паспарту

Гостин
Дечко, смири се малце, никој не те коле.
Како нема никаква врска бе? У која земја живееш? Земи го на пример форумов, јест да има доста малоумници што се палат ... али има и такви на кои тоа им е идеологија. Не мислам на деца него на изградени личности. Такви ја користат таа кованица кај стигнат, а овде се први да се радуваат на куцањата на малиот црнец.

Не знам кој тоа несрбин и донел успех на Србија, биди поконкретен ако сакаш.

И дискутирај на ниво, да не мора да едитирам или бришам.
Никој не рече дека нема такви луѓе, но јас не видов никој за КОШАРКАВА да рече МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ и да плука по црнецот...

Пак си доаѓа прашањето, кај вас нема такви што викаат србија до Токија, а први се радуваа вчера на двата гола на Клео!?

Јас сум се радувал на головите на Вандаир за Вардар, на головите на сите срби, Црногорци и Хрвати за МАКЕДОНСКАТА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА, се радувам на секој поен на Бо, се радував на секој гол на Марио Петков за ВАРДАР, и кажи ми ете што има тука лицемерно, а кај вас србите нема кога се радувате на вакви работи!?

Што има врска дали победата на репрезентацијата или клубот ја донел србин, бугар, албанец или американец!?

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Никој не рече дека нема такви луѓе, но јас не видов никој за КОШАРКАВА да рече МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ и да плука по црнецот...

Пак си доаѓа прашањето, кај вас нема такви што викаат србија до Токија, а први се радуваа вчера на двата гола на Клео!?

Јас сум се радувал на головите на Вандаир за Вардар, на головите на сите срби, Црногорци и Хрвати за МАКЕДОНСКАТА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА, се радувам на секој поен на Бо, се радував на секој гол на Марио Петков за ВАРДАР, и кажи ми ете што има тука лицемерно, а кај вас србите нема кога се радувате на вакви работи!?

Што има врска дали победата на репрезентацијата или клубот ја донел србин, бугар, албанец или американец!?
Па нормално дека нема да плука по црнецот, он донел успех ... Сите други кои се немакедонци и кои не носат успех обично се мета на такви изјави, јебига, има ретардоси.
На Клео се радуваа навивачите на Партизан. Србија и Партизан се сосема различни поими. Клео не игра за Србија.

И за мене има голема врска кој игра за репрезентацијата. Таа се вика МАКЕДОНСКА репрезентација и логично,нормално и очекувано е во неа да играат МАКЕДОНЦИ. МАКЕДОНИЈА не е клуб него држава и како таква треба да се претстави со свои играчи, а не со натурализирани. Не знам за тебе ама за мене е срамота некои дошљаци да ми ја претставуваат државата, колку добро тоа да го праеле. Зборам значи за репрезентации, не за клубови ... тоа се различни ствари, знаеш и сам.

Не мораш да се сложиш со мојот став.

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
До пред некоја година сањавме за успех, за големо натпреварување... сега кога во кошарката тоа ни е лесно на дофат, пак нешто не чини?

Правилата во кошарката се такви да налагаат еден странец да има право да настапува за одредена репрезентација, и во речиси секоја селекција еден од најдобрите поединци е токму тој натурализираниот играч... бидејќи логично е кога МОРА се избира таков играч да се избере според амбициите на репрезентацијата.

Така се погодија околностите, засега немаме играч ниту блиску од калибарот на Бо и што да правиме сега, да седнеме и да плачеме?

Фала богу дека ќе го величиме, бидејќи заслужи. На крај краева, треба да се биде среќен што земјава ќе се промовира на Европско ниво, среќен што овој успех ќе биде поттик за младите деца да се фатат за баскет, да земат кошаркарски пример (не приватен, кажавме каков е тој) од момциве, посебно од црнчето, бидејќи тој со само 3-4натпревари стана национален херој што е доволен податок да каже колку сме бедни како нација на спортски план, и колку сме желни за успех, нормално.

П

Паспарту

Гостин
Па нормално дека нема да плука по црнецот, он донел успех ... Сите други кои се немакедонци и кои не носат успех обично се мета на такви изјави, јебига, има ретардоси.
На Клео се радуваа навивачите на Партизан. Србија и Партизан се сосема различни поими. Клео не игра за Србија.

И за мене има голема врска кој игра за репрезентацијата. Таа се вика МАКЕДОНСКА репрезентација и логично,нормално и очекувано е во неа да играат МАКЕДОНЦИ. МАКЕДОНИЈА не е клуб него држава и како таква треба да се претстави со свои играчи, а не со натурализирани. Не знам за тебе ама за мене е срамота некои дошљаци да ми ја претставуваат државата, колку добро тоа да го праеле. Зборам значи за репрезентации, не за клубови ... тоа се различни ствари, знаеш и сам.

Не мораш да се сложиш со мојот став.
По оваа логика излегува дека Франција и Германија немаат никаков фудбал...

За кого-како, ти не сакаш да видиш странец во репрезентација, а 90% од луѓево сакаат и не им смета. Бо е еден странец во цела репрезентација, во Македонија не играат 10 црнци па да се кењ* толку по репрезентацијата.

Па 99% од репрезентациите имаат барем еден странец во екипата, било тоа да е Американец, Босанец, Хрват или што-ти-ја-знам која националност, дали тоа значи дека и нив не ги бива и дека уствари тоа е срам за државите кои ги ангажирале!?

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
По оваа логика излегува дека Франција и Германија немаат никаков фудбал...
Зашто? Озил и компанија цел живот се во Германија,доселени од деца ... растеле на фудбалските академии таму, се образувале и едуцирале како германци. Не гледам слично да е со нашите натурализирани ватерполисти и кошаркари.
За кого-како, ти не сакаш да видиш странец во репрезентација, а 90% од луѓево сакаат и не им смета. Бо е еден странец во цела репрезентација, во Македонија не играат 10 црнци па да се кењ* толку по репрезентацијата.
Се уште не играат 10 странци, очекувај за некоја година да може двајца да играат, па за 10 години тројца, итн. Кон тоа се тежи, нажалост. Еден ден ќе дојде ситуација во која 50% ќе бидат странци, ќе видиме како тогаш ќе размислува тоа твое 90%-тно население на кое сега ништо не им смета ...
Па 99% од репрезентациите имаат барем еден странец во екипата, било тоа да е Американец, Босанец, Хрват или што-ти-ја-знам која националност, дали тоа значи дека и нив не ги бива и дека уствари тоа е срам за државите кои ги ангажирале!?
Италија има? Украина има? Латвија?Литванија? Шпанија?Србија?Хрватска?Словенија?Британија?Грција?Турција? Тоа не се 99%. А ги има појше од овие што ги наброив.

Имаат Црна Гора,Босна,Русија имаше но сега веќе не, Германија, Бугарија итн. Бројот на оние што се чистокрвни е верувај поголем од оние што имаат некој странец.

Иначе да, сметам дека не треба така да функционираат стварите и во една рака е срам ... барем мене би ми бил срам странец да ме претставува, за другите не знам и не сакам да знам.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Се уште не играат 10 странци, очекувај за некоја година да може двајца да играат, па за 10 години тројца, итн. Кон тоа се тежи, нажалост. Еден ден ќе дојде ситуација во која 50% ќе бидат странци, ќе видиме како тогаш ќе размислува тоа твое 90%-тно население на кое сега ништо не им смета ...

Правилата на ФИБА дозволуваат само еден натурализиран ако не се лажам, во спротивно гарант и Грин ќе играше.
Иако Бо ни е најдобар секоја му чест, без него немаше да го направиме овај успех, но се сложувам дека за репрезентација не треба да има натурализирани.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
^^^^^^^^^^^
Да де, затоа реков за некоја година дека би можеле двајца да играат. ;)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Гледајте амбасадорот на САД Рикер е чистокрвен Македонец, за разлика од нашиве никој нема македонско обележје кога игра Македонска репрезентација :)

Член од
22 февруари 2008
Мислења
220
Поени од реакции
9
Искрено нешто најногу шо ме нервира се србоманите... не ми е јасно како тоа идоли му се Србија, Звезда, Партизан а у живо немат гледано утакмица од нив ни па на тв и пак се тепат у гради. Незнам како уопште е можно тоа, али како и да е, е жално и патетично. После толку време иаме спортски успех е сега зошто Бо бил у екипата. Прво не е Бо лидерот на екипата, рака на срце беше на неверојатно ниво на сите утакмици.. Лидери се Тоше и Перо, секоа чест и на двајцата (посебно на првиот)!!! И само уште едно Бо играе за Македонија од причина шо постоат такви шо му е побитен клубот и Словенија (знаите на кој мислам)

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Само слепец и незнајко може да каже дека Антиќ е лидер на екипава. Он е битна карика али нема никакви лидерски способности, дури може да се каже и дека е индијанец со неговите чести нерезонски шутеви од 7 метри или пак со некои непромислени потези како намерна лична кога најмалце треба. Лидерот на екипата треба да биде пример за другите, а он со честата посета на дискотеките и клубовите не може да го сместиме во таа категорија. Дали пуши или пие тоа не го спомнувам бидејќи треба првенствено да се има одредена дисциплина кога се играат утакмици, а дури после евентуалниот успех да се слави .
Не дај боже да дојде ситуација па кај него да оди последната топка.

Член од
17 октомври 2009
Мислења
148
Поени од реакции
10
Само слепец и незнајко може да каже дека Антиќ е лидер на екипава. Он е битна карика али нема никакви лидерски способности, дури може да се каже и дека е индијанец со неговите чести нерезонски шутеви од 7 метри или пак со некои непромислени потези како намерна лична кога најмалце треба. Лидерот на екипата треба да биде пример за другите, а он со честата појава на дискотеките и клубовите не може да го сместиме во таа категорија. Дали пуши или пие тоа не го спомнувам бидејќи треба првенствено да се има одредена дисциплина кога се играат утакмици, а дури после евентуалниот успех да се слави .
Не дај боже да дојде ситуација па кај него да оди последната топка.
Токму така лидерот треба да биде пример за другите .. играта негова треба да ги мотивира останатите .. Тој во спротивно се прави сам .. и некогаш помислувам дека го мрзи да игра .. и вероватно славата многу го пука па затоа на вечер така си се опушта .. да биде виден .. а и не знам како им дозволуваат да се пијанат после натпревар .. па на крај краева и Марин има некоја вина .. треба да биди многу построг ако сака резултати

Kajgana Shop

На врв Bottom