Кошаркарска репрезентација на Македонија

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
А ти го прочита мојот пост или само онака да плукаш колку да се рече веднаш, прочитај го одново што напишав после кажувај што како реков дека не беше лошо но може и мора да биде уште подобро ако те мрзи да читаш тоа е веќе друго. Ќе придонесов како и секој натпревар да можев да купам карти кога веќе беа продадени, ок .. и јас бев на натпреварот со Босна и Украина па не викам дека атмосферата беше којзнае што и да се фалам како сум навивал.
Абе ти не си бил во сала и тоа што си гледал на ТВ не е исто. Дај не тропај глупости во сала немаше место за стоење и пак се стоеше цел меч бидејќи седеа на скали поточно стоеја и цело време се дереа сите. Атмосферата можам да ја оценам како убедливо најдобра до сега вклучувајќи го баражот во ракомет за СП што го игравме против Исланд. Ама вчера едноставно беше најлудо до сега, со двете знамиња не знам каде во светот се организира такво нешто, освен можеби во Србија, репрезентација и Партизан. И дај другпат погледни еве на СП кога играше Хрватска (ракомет) која е шампион каква никаква атмосфера имаше во Загреб Арена која собира 15000+. Ако некој збори за лоша атмосфера во Борис Трајковски тој е вистинска незналица. Сите противници што дојдоа се чуеа од атмосферата и на сите изјавите им се дека никогаш до сега не играле пред таква публика............. Вчера тоа беше за паметење.....

М

Мартин`

Гостин
Абе ти не си бил во сала и тоа што си гледал на ТВ не е исто. Дај не тропај глупости во сала немаше место за стоење и пак се стоеше цел меч бидејќи седеа на скали поточно стоеја и цело време се дереа сите. Атмосферата можам да ја оценам како убедливо најдобра до сега вклучувајќи го баражот во ракомет за СП што го игравме против Исланд. Ама вчера едноставно беше најлудо до сега, со двете знамиња не знам каде во светот се организира такво нешто, освен можеби во Србија, репрезентација и Партизан. И дај другпат погледни еве на СП кога играше Хрватска (ракомет) која е шампион каква никаква атмосфера имаше во Загреб Арена која собира 15000+. Ако некој збори за лоша атмосфера во Борис Трајковски тој е вистинска незналица. Сите противници што дојдоа се чуеа од атмосферата и на сите изјавите им се дека никогаш до сега не играле пред таква публика............. Вчера тоа беше за паметење.....
Пак ќе го повторам мојот пост од предходната страна не дека беше лоша атмосферата ама можеше и подобро навивањето не беше константно на моменти сосем прекинуваа во сала тивко беше (барем на ТВ што гледав/слушав) за разлика да речеме на наптреварот со Босна кога секој напад они кога го имаа цело време се свиреше и со Босна немаше место се седеше на скалите инаку да факт е дека сега имаше може да се каже дека е срушен рекордот имало 10.000 навивачи, до сега на квалификацииве само Израел имаат констатно 11.000 друга репрезентација немала вака.. инаку и со Украина беа пуштени двете знамиња не само сеа ..

Како и да е да тргнеме на страна тоа не е битно важно нашите победија и сме пласирани на Европсково 99.9% шансите да отпаднеме се минимални да не речам никакви ..

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Има некој слики од натпреварот? Би сакал да ги видам сликите со знамињата.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Пак ќе го повторам мојот пост од предходната страна не дека беше лоша атмосферата ама можеше и подобро навивањето не беше константно на моменти сосем прекинуваа во сала тивко беше (барем на ТВ што гледав/слушав) за разлика да речеме на наптреварот со Босна кога секој напад они кога го имаа цело време се свиреше и со Босна немаше место се седеше на скалите инаку да факт е дека сега имаше може да се каже дека е срушен рекордот имало 10.000 навивачи, до сега на квалификацииве само Израел имаат констатно 11.000 друга репрезентација немала вака.. инаку и со Украина беа пуштени двете знамиња не само сеа ..

Како и да е да тргнеме на страна тоа не е битно важно нашите победија и сме пласирани на Европсково 99.9% шансите да отпаднеме се минимални да не речам никакви ..
Па секогаш може и подобро.:wink:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Епа не кењајте добра била атмосферата. Не го гледав мечот, ама глетката е прекрасна кога имаш полна сала плус 2те знамиња од 2 различни страни. Може имало падови во текот на мечот ама и тоа е нормално, не се луѓето машини, мора и тие здив да земат :)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Ајде ајде престанете со серкање,увек во сала е исто како да има навивачи,а оние правите навивачи ги нема,увек пее цела сала,срце да ти заплаче од среќа,затоа прекинете.

Него дај некој ако има слики од вчера нека постави,баш сакам да ја видам сликата од Бо со македонското знаме:vozbud:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Последен пат ќе пишам.... како сакате константно навивање бе!? Не е ова фудбал разберете. Овде се игра брзо и динамично, пеењето се запира кога се дава кош, или почнуваат свирежи кога напаѓа противникот. Впрочем сите противници кои дошле во Борис Трајковски кажале дека никогаш не играле пред таква публика. Британците имале кошмари синоќа од тоа.

И пак... не ви држи споредбата дека ако би имало организирано навивачка група би било подобро, зошто со Босна беа Сити парк бојс, имаше и тогаш 6000 а атмосферата беше десет пати полоша од оваа вчера.

Иако преносот на А1 беше крш, и на тројка volume да ви бил телевизорот, неможеш а да не ги слушнеш "Излези момче" и "Mногу сме јаки"... тогаш грмеше цела сала!

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Вчера бев горд што сум МАКЕДОНЕЦ, и што присуствав на таа фамозна атмосфера..
Нашите го остаеја срцето на терен, се бореа сите до еден.
Бо човече као да играл со години со Репрезентацијава, и само со кој емоции играше вчера..
За Гечевски свака му част, играше со скршен нос, кој ретко тоа би го направил кај нас. Самарџиски се гледа дека човекот е гладен за баскет, само што не му даваат поголема минутажа, освен таа вчера каде што едноставно мораше да заигра заради скршеницата на Гечевски.
Чековски незнам зашто и го земаат у Репрезентација кога е дрво, браќата Стојановски солидни т.е едниот од нив мислим играше само, Соколов добар, и Стефанов изигра колку си можеше, и одма две тројки даде :) .
И да не би бил Бо, незнам шо би праеле..уствари поарно и да не мислим. :)
Бо = МВП ! :vozbud:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
О зошто ли го имаме тој глуп менталитет? :(

Кај нас очигледно неможе да помине успех без алкохол... па за шест дена играат против Босна нагости, а вчера повеќе од половина играчи (читај првотимци) беа камен пијани во клубот Хавана.

Разбирам се, имаат право да се радуваат и се тоа... ама до оваа мера со повраќања и остали грдосии нема смисла. Ебати спортистите.

Инаку, од моабетот шо го напраив со Бо... рече дека ќе игра за нас до завршување на ЕП, после тешко.
Кошаркарите се пијанат речиси секој ден па и пред натпревар, мене не ми е чудно тоа, чудно ми е како така пијани можат да победуваат, изгледа само кај нас го има тоа.

Оти немаше добро навивање затоа Британците не можеа да погодат слободно фрлање... Сум бил на многу натпревари, во фудбал, ракомет, кошарка, мислам дека на овој меч имаше најдобро навивање досега, вистина имаше моменти кога публиката замолчуваше, ама тоа беа по десетина секунди и тоа на почетокот на второто полувреме.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.989
Поени од реакции
7.133
Шо сте се запнале со навивање, атмосфера ова-она...битно тепавме шо сега. А за навивање појако треба друг тип на народ да седи на трибини, а не celebrities и по 5 реда пред нив и зад нив лични телохранители.

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221

Од каде информацијава дека имало 10000 илјади, салава колку што знам собира 8000 за кошарка, многу ми изгледа да имало 2 илјади плус. http://en.wikipedia.org/wiki/Boris_Trajkovski_Sports_Center Околу 500 до 1000 плус имаше, ама уште 1000 не сум сигурен. Ама и самото тоа покажува што луѓе сме, во сала од 8000, да има 10000 илјади, па уште да се фалиме.

М

Мартин`

Гостин
Од каде информацијава дека имало 10000 илјади, салава колку што знам собира 8000 за кошарка, многу ми изгледа да имало 2 илјади плус. http://en.wikipedia.org/wiki/Boris_Trajkovski_Sports_Center Околу 500 до 1000 плус имаше, ама уште 1000 не сум сигурен. Ама и самото тоа покажува што луѓе сме, во сала од 8000, да има 10000 илјади, па уште да се фалиме.
Според FIBA сме биле 10.000 натпреварот, па и зошто да не бидеме салата собира 7000/8000 само столчиња како што знам, плус имаше вчера многу што стоеја немаше место плус сите скали за симињање беа зафатени и на нив се седеше така да ..

Еве и тука така пишува ..
http://en.wikipedia.org/wiki/EuroBasket_2011_qualification

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Си кажав што како погоре немора веќе да ти реплицирам, имам многу пати повеќе одено на утакмица така да не седам дома пред тв и само да коментирам кога можам јас цел ден да изгубам цел ден за утакмица и да дојдам од друг град и да се враќам во 4 саатот ноќеска.. не гледам тебе што проблем ти е што си дошол од 7 саат за утакмица лелел се скапа од чекање а од 8 ја затвараат салата дури 1 саат си чекал.

Сите три првопласирани репрезентации одат директно значи најверојатно тоа ќе бидат Црна Гора (А), Велика Британија или Македонија (Б), Белгија (Ц) а второпласирани во групите исто така кои одат директно најверојатно ќе бидат Израел (А) моментално има 64+ или Македонија / ВБ (Б) моментално имаат 85+ и 18+ инаку треба да бидат подобри од Ц кош разлика второпласираните (А,Б) а второпласирана е Полска +31 така да сигурно одиме дури може и да им ја пуштиме на Босна секако со минимална разлика.
Велика Британија ако ги изгуби последните 2 утакмици она ќе биде таа што ќе извиси од пласман ... Ма да сево ова (2 порази) е сведено на теорија ....

Kajgana Shop

На врв Bottom