Македонски специјални единици (полициски и воени)

С

Спенсер

Гостин
:cuc:
Само ме чуди ова што викаш дека САКО снајперов е 7.62 калибар,колку што знам тие само во винчестер .300 и .308 калибар произведуваат пушки,и друга слика да не имаш од пушкава оти на оваа не се гледа цела цевката
да,овој снајпер од САКО е калибар 7.62 а друга слика немам...целосна... на нет ке побарам ке видам... иначе.ти у војска нешо да не работиш или слично..?

Член од
21 август 2008
Мислења
376
Поени од реакции
27
Ме интересира кои пиштоли ги користат во АРМ и МВР ако знае некој нека пиши.
Зошто како што гледам секој полицаец носи различен пиштол-М57,ЦЗ99,ЦЗ999,ЦЗ75,Валтер99 и последно што ми фати око беше Глок 17...

С

Спенсер

Гостин
Ме интересира кои пиштоли ги користат во АРМ и МВР ако знае некој нека пиши.
Зошто како што гледам секој полицаец носи различен пиштол-М57,ЦЗ99,ЦЗ999,ЦЗ75,Валтер99 и последно што ми фати око беше Глок 17...

еве нешто од АРМ... утре повеќе... и аддни ме на мсн, имам под профил...

(копирајтед: алвархансо)

B u S a V

It's clue to madness
Член од
17 април 2007
Мислења
67
Поени од реакции
4
Џандармеријава фураат CZ 99 поголемиот дел... има и такви кој си купиле пиштол и тој си го користат како службен ( БИТНО Е ДА Е 9мм) пошто и јас имам видено дека не носат сите исти пиштоли...

И во армијата е исти к.. кој што потфатил тоа носи...

КАТАСТРОФА... како во МОГАДИШУ да се кој што потфатил битно е да се има оружје...!!!

А погоре за дечкото што вика дека видел Глок 17 е во тешка заблуда... може бил Глок ама бил или 18 или 19 ... 17 -ката не мозеш да ја набавиш освен ако не ја НАБАВУВАШ на ЦРНО што више е друга работа...

Кај нас полицијата и војската имаат купувано пистоли што ги има на пазарот, а на пазарот го нема ГЛОК 17 зашто е ВОЕНО-ПОЛИЦИСКИ и за да го добие тоа теба да се ПРЕНАОРУЖА или цела војска или цела ПОЛИЦИЈА....

П.С. Тоа беше така до перд 1-2 год сега нзнам што е и како е не пратам баш ова со оружјево...

Член од
21 август 2008
Мислења
376
Поени од реакции
27
Џандармеријава фураат CZ 99 поголемиот дел... има и такви кој си купиле пиштол и тој си го користат како службен ( БИТНО Е ДА Е 9мм) пошто и јас имам видено дека не носат сите исти пиштоли...

И во армијата е исти к.. кој што потфатил тоа носи...

КАТАСТРОФА... како во МОГАДИШУ да се кој што потфатил битно е да се има оружје...!!!

А погоре за дечкото што вика дека видел Глок 17 е во тешка заблуда... може бил Глок ама бил или 18 или 19 ... 17 -ката не мозеш да ја набавиш освен ако не ја НАБАВУВАШ на ЦРНО што више е друга работа...

Кај нас полицијата и војската имаат купувано пистоли што ги има на пазарот, а на пазарот го нема ГЛОК 17 зашто е ВОЕНО-ПОЛИЦИСКИ и за да го добие тоа теба да се ПРЕНАОРУЖА или цела војска или цела ПОЛИЦИЈА....

П.С. Тоа беше така до перд 1-2 год сега нзнам што е и како е не пратам баш ова со оружјево...
My bad...
Претпоставив дека е 17ка оти такви носат и тигрите...

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
:cuc:
Само ме чуди ова што викаш дека САКО снајперов е 7.62 калибар,колку што знам тие само во винчестер .300 и .308 калибар произведуваат пушки,и друга слика да не имаш од пушкава оти на оваа не се гледа цела цевката
.308 Winchester = 7.62 NATO

С

Спенсер

Гостин

M-91

a koga sme kaj oruzjeto...eve eden maasterpiese

steta sto ARM nema nesto vakvo

Galil

a i vo micro ver.

АРМ моментално,''инсистира'' и успева,да ја наметне американската М4а1 (така нешо беше) во замена за старите и одлични М-70ки и слично или попопуларни кај народот ''калаши'' (од фамилијата калашников)... е сеа,калашников фамилијата е 7.62 калибар, а америчкиве се 5.56 калибар... ке треба од корен да се менува...

S

smart ass

Гостин
АРМ моментално,''инсистира'' и успева,да ја наметне американската М4а1 (така нешо беше) во замена за старите и одлични М-70ки и слично или попопуларни кај народот ''калаши'' (од фамилијата калашников)... е сеа,калашников фамилијата е 7.62 калибар, а америчкиве се 5.56 калибар... ке треба од корен да се менува...
америчките 5.56Х45 инаку М4 50% е М16 шо фајде не ми се допаѓа некако таа идеја единствено за специјалците одговара SoPMOD тоа е веќе нешто.

инаку и на 7.62 не му фали ништо а сега еве АК74 користи 5.45.39мм мислам дека подобар избор е 74-јата за војската а М4 Special forces MOD за специјалните сили

74 ката

С

Спенсер

Гостин
америчките 5.56Х45 инаку М4 50% е М16 шо фајде не ми се допаѓа некако таа идеја единствено за специјалците одговара SoPMOD тоа е веќе нешто.

инаку и на 7.62 не му фали ништо а сега еве АК74 користи 5.45.39мм мислам дека подобар избор е 74-јата за војската а М4 Special forces MOD за специјалните сили

74 ката

ваков калаш,црн... користат/еа ЕСЗ ТИГАР у 2001ва,обуката што беше, логично е и во мисии да го носат... и слика ке ставам,само да најдам утре... ист беше,само без подцевниот фрлач на гранати... ств јака пушка...

S

smart ass

Гостин
а оти ја нема сликата одв М-91 тоа е еден од подобрите снајпери Zastava arms е производител а и има добар домет или ко шо би рекле или може не треба такви слики ако не треба ок:smir:

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
ај стајте тука ако може зиг зауер у кажете нешо поише за него.. ако може:smir:

S

smart ass

Гостин
ај стајте тука ако може зиг зауер у кажете нешо поише за него.. ако може:smir:
тоа е германско-швајцарска фирма...освен ако нешто не се изменило купи продај инаку имам каталог од нивните производи....не е еден имаат пиштоли пушки.....

и офтопик сме....ќе го аплоадирам да го најдам на ЦД па разгледај го...

@шедоу мен нашиве специјални сили користат ли некој продукт од оваа фирма.

Kajgana Shop

На врв Bottom