Македонски специјални единици (полициски и воени)

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Гледам има доста упатени тука.
Ме интересира се околу специјалните единици, како оде начинот на примање, обука ли е тоа или има школа за тоа, на која возраст се почнува и какви барања има за тоа, физички, психички тестови, бараат ли одредени предиспозиции да се исполнуваат како висина, тежина и слично.
Каде се врши обуката или школото и колку време е и се што знаете во врска со тоа.
Поставив доста прашања но доколку имате информации би ви бил благодарен. :wink:

B u S a V

It's clue to madness
Член од
17 април 2007
Мислења
67
Поени од реакции
4
Ме интересира се околу специјалните единици, како оде начинот на примање, обука ли е тоа или има школа за тоа, на која возраст се почнува и какви барања има за тоа, физички, психички тестови, бараат ли одредени предиспозиции да се исполнуваат како висина, тежина и слично.
Каде се врши обуката или школото и колку време е и се што знаете во врска со тоа.

Другар школо како школо она класика нема... идеш секој понеделник во 7 АМ во касарна Илинден во спортска опрема и ТРЧАШ 3200m под 14мин, правиш 60-70 склекови за под 2 мин. и некој 70-80 стомачни за под 2 мин. и те запишуваат за прегледи... Те викаат на прегледи ако си здрав прав и психички нормален и ги поминепш тие тестирања... на крај имаш селективен на кој треба да си ептен спремен за да го поминеш. Тој трае 24 дена ако издржиш 12 дена идеш логистика т.е. Ренџери, а ако ги преживееш тие 24 дена идеш борбен тим т.е. Волци!!!

Кој смета дека е спремен слободно нека проба!!!

:)

B u S a V

It's clue to madness
Член од
17 април 2007
Мислења
67
Поени од реакции
4
Така друже логистичари се Ренџерите... повише се наменети за мировни мисии и за поситни работи... кај што е густото се знае кој иде таму...!!!

И самата обука што ја имаат е мн. поразлична од онаа на волците... Волците се за една работа овие се за друга!

С

Спенсер

Гостин
накратко,се како што ти кажа бушав... и главното,мооораш барем некој да имаш внатре...да ти помогне... да те повлече, зашто без врски шансите ти се мн мали... ама па и да имаш врски,мораш и на тестовите да пројдеш... гледам во теретана вежбаш... физички тестови не би требало да ти се проблем,а за психички незнам...
Другар школо како школо она класика нема... идеш секој понеделник во 7 АМ во касарна Илинден во спортска опрема и ТРЧАШ 3200m под 14мин, правиш 60-70 склекови за под 2 мин. и некој 70-80 стомачни за под 2 мин. и те запишуваат за прегледи... Те викаат на прегледи ако си здрав прав и психички нормален и ги поминепш тие тестирања... на крај имаш селективен на кој треба да си ептен спремен за да го поминеш. Тој трае 24 дена ако издржиш 12 дена идеш логистика т.е. Ренџери, а ако ги преживееш тие 24 дена идеш борбен тим т.е. Волци!!!

Кој смета дека е спремен слободно нека проба!!!

а ти другар,од каде вака детално знаеш за работиве/??:vozbud:

B u S a V

It's clue to madness
Член од
17 април 2007
Мислења
67
Поени од реакции
4
Бев јас конкурирав .... и за волци и не ти требаат некој врски само да не се повредиш е моабетот...

:(

B u S a V

It's clue to madness
Член од
17 април 2007
Мислења
67
Поени од реакции
4
А за ПРОФЕСИОНАЛНА ВОЈСКА т.е. ПФВ е за ТАМУ ТИ ТРЕБААААААТ КАБЛИ НЕ ВРСКИ!!!

Нема конкурс друже иначе бев јас 2007 се повредив и си се вратив дома... послем пробав за ПФВ и кога видов што се се дешава таму ... решив да се вработам друго...

Мада мислам сега уште еднаш да пробам!!!

С

Спенсер

Гостин
А за ПРОФЕСИОНАЛНА ВОЈСКА т.е. ПФВ е за ТАМУ ТИ ТРЕБААААААТ КАБЛИ НЕ ВРСКИ!!!

Нема конкурс друже иначе бев јас 2007 се повредив и си се вратив дома... послем пробав за ПФВ и кога видов што се се дешава таму ... решив да се вработам друго...

Мада мислам сега уште еднаш да пробам!!!
еххехехе.... се повреди??? хммм... што малер ке било тоа...па конкурс е исто што и селективен бе, кој како го вика.... и сега,знаеш ли кога ке има селективен???

B u S a V

It's clue to madness
Член од
17 април 2007
Мислења
67
Поени од реакции
4
Поима немам друже сега работам нешто сосема различно од тоа и да ти кажам не сум се ни заинтересирал ама треба сега да има селективен на есен сега посто секоја година има на есен!!!

С

Спенсер

Гостин
Поима немам друже сега работам нешто сосема различно од тоа и да ти кажам не сум се ни заинтересирал ама треба сега да има селективен на есен сега посто секоја година има на есен!!!
ок,фала на информацииве... па зашто непробаш... ако сеуште одржаваш кондиција и форма...

B u S a V

It's clue to madness
Член од
17 април 2007
Мислења
67
Поени од реакции
4
А што друже ти да не пробуваш??

Немој бе не ти треба такво срање мада убаво е да пробаш уште едно искуство за тебе се надевам не толку болно како моето!!!

С

Спенсер

Гостин
А што друже ти да не пробуваш??

Немој бе не ти треба такво срање мада убаво е да пробаш уште едно искуство за тебе се надевам не толку болно како моето!!!

хах, со 16год да пробам??? после 18та ке пробам гарант...:vozbud:

B u S a V

It's clue to madness
Член од
17 април 2007
Мислења
67
Поени од реакции
4
хах, со 16год да пробам??? после 18та ке пробам гарант...:vozbud:
Треба друже да одиш прво доброволно војска е кога ќе видиш таму што се случува ќе правиме НАКНАДНО МОАБЕТ дали ќе ти биде истата ЖЕЛБА И ТОГАШ!!!

Член од
16 декември 2008
Мислења
64
Поени од реакции
2
Очигледно не знае што се случува таму.. Ист бев и јас на 14-15 год. и кога ми кажаа луѓе како и што оди работата (како што кажа пријателот погоре) просто воља губиш да се пријавиш, а не па да одиш на некое си преживување или селективен курс.

Мислам дека за служење војска има 4 пати годишно. Таму да ти се смачи и животот и се кога ќе видиш какви предиспозиции имаат нашите во воена болница, па какви "браќата". Ми го имаат кажувано ова какви се ти не примале со врски, дури и на медицински тестови.. а познато е дека ако не пројдеш таму, не ти помагаат никакви врски. Среќа што во специјалните единици (бар за Волците) има само Македонци!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom