Македонски специјални единици (полициски и воени)

С

Спенсер

Гостин
Но не треба да се заборави и на Лавовите,и тие беа исто како Волците во први борбени редови,рамо да рамо...

И друже пишувај тука други информации,баш ме интересира и мене а и повекето,гледам дека знаеш и се разбираш...
да те поправам малце... Лавовите беа формирани во септември/октомври 2001 и во нив спаѓаа обичните луѓе (т.е. кои не беа ниту во полиција ниту во војска) односно доброволците... многу црни работи има во врска со нив, но кога требаше,беа таму... макар и неколку дена...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
да те поправам малце... Лавовите беа формирани во септември/октомври 2001 и во нив спаѓаа обичните луѓе (т.е. кои не беа ниту во полиција ниту во војска) односно доброволците... многу црни работи има во врска со нив, но кога требаше,беа таму... макар и неколку дена...
Да да знам друже,само не сум сигурен кој месец беа поточно формирани,фала што ми кажа :)
Во нив да обични грагани и доброволци беа сите,кој имаа како што се вика муда да одат во војна,па и да загинат за својата земја.
Доста луге знам кој биле во Лавовите,и доста црни работи се збореа за нив за време на војната се со цел само да ги оцрнат,ништо повеке...

С

Спенсер

Гостин
Да да знам друже,само не сум сигурен кој месец беа поточно формирани,фала што ми кажа :)
Во нив да обични грагани и доброволци беа сите,кој имаа како што се вика муда да одат во војна,па и да загинат за својата земја.
Доста луге знам кој биле во Лавовите,и доста црни работи се збореа за нив за време на војната се со цел само да ги оцрнат,ништо повеке...
вака другар... за во Волци и Тигри, прво ти бараат дали си осудуван,дали имаш кривични и слично... а ваму во Лавовите,не бараа мислам... и ништо чудно да имало секакви,рекетари и слично,важно биле спремни да одат кај што треба и да извршуваат наредби...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
вака другар... за во Волци и Тигри, прво ти бараат дали си осудуван,дали имаш кривични и слично... а ваму во Лавовите,не бараа мислам... и ништо чудно да имало секакви,рекетари и слично,важно биле спремни да одат кај што треба и да извршуваат наредби...
Да де знам затоа дека се бара во Волци и Тигри,а за Лавови не бараа такви работи само да имаш муда големи како балони требаше...и имаше секакви во Лавовите,но ги направија политичарите поголеми терористи од УЧК-ите...како тие да ја почнаа војната,а не како да ја бранеа својата сакана држава.:tapp:

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
mozes da ja vidis na sajtot na zastava oruzje,istata e samo sto ovaa ima malku poinakov sarzer i e farbana so crna boja
I malku poinakov risiver... Od koga e vo upotreba vo ARM i koi edinici ja koristat? Koi drugi armii ja koristat? Nikogas ne sum procital da se spomnuva vo narouzuvanje bilo kade.

С

Спенсер

Гостин
тоа е германско-швајцарска фирма...освен ако нешто не се изменило купи продај инаку имам каталог од нивните производи....не е еден имаат пиштоли пушки.....

и офтопик сме....ќе го аплоадирам да го најдам на ЦД па разгледај го...

@шедоу мен нашиве специјални сили користат ли некој продукт од оваа фирма.
да,користат...или користеа, снајперот на сликава е сиг сауер, али видете ги амблемите,оние во форма на штит,малце постари се...сега ги носат новите-округлите... моментално сигурно,ЕСЗ ТИГАР користи Лапуа Магнум .338 (можно е и по некој Зви Фалкон и Црна Стрела), а за Сиг Сауеров незнам најточно...али сигурно го користеле,зашто го има на слика...

С

Спенсер

Гостин
Дали има било какви вести за конкурсот на ЕБР?
Се спремам, и го очекувам повеќе од една година. Ве молам кој има информации нека пише...
хах... си играат курташак од МВР... требаше на лето,па на есен,па сеа на пролет ке речат... незнам, кажи тука,што како колку си подготвен...како вежбаш ова она...

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Дали има било какви вести за конкурсот на ЕБР?
Се спремам, и го очекувам повеќе од една година. Ве молам кој има информации нека пише...

Друже уште сега ти кажувам тоа што се спремаш е се убаво али од блиски извори ти викам ако немаш некоја јака врска да ти помогне немој ни да очекуваш дека ке имаш некој си успех.

ESZ

Член од
4 октомври 2009
Мислења
24
Поени од реакции
1
denes slucajno go otvoriv forumov i bas ja vidov temava za specijalnite edinici na makedonija i da kazam procitav mn mn gluposti i nevistini...sepak toa se dolzi na nedovolnata informiranost na lugeto za tie edinici,kako i da e mozam da vi razjasnam nekoi raboti ako ve zanimaat...
inace kako prvo treba da se pravi razlika megu armiskite i edinicite na mvr,znaci armiskite imaat namena i sluzat za odbrana na drzavata od druga drzava,a dodeka policikite se za vnatresni raboti....
edinici na mvr:ESZ-edinica za specijalni zadaci poznata kako TIGAR,ovaa edinica postoi od 1981g.taa voedno e najstarata specijalna edinica vo RM,nameneta e za izvrsuvanje na posebni,specijalni zadaci(CITAJTE I NE MESAJTE KOJ ZA STO E I KOLKU VREDI)...znaci apsenje na opasni lica(lica koi ne se mislat dali da povlecat oruzje ili ne),resavanje na zaloznicki situacii,obezbeduvanje na VIP licnosti,obezbeduvanje na transport na opasni lica,pari i drugi vrednosti,borba vo urbana sredina i sl....
EBR-edinica za brzo rasporeduvanje..postoi od,da ne mi zamerat ama mislam deka e od 2002g..ako nekoj znae tocno neka pise...nejzina rabota e borba vo rujalna sredina,JRM(javen red i mir,utakmici demonstracii i sl)..kako i da e i dvete edinici imaat isti zadaci i se nadoplnuvaat..
potoa tuka e i PPE posebnata policiska edinica,i dobro poznatat edinica ALFA koja sluzi za borba protiv ulicniot kriminal...
armiskite edinici...ESN edinica za specijalni nameni poznata kako volci...podocna i edinicata rendzeri...mislam deka e dovolno za pocetok ...ako nekoj go zanima nesto posebno i ako znam rado bi mu odgovoril....

С

Спенсер

Гостин
denes slucajno go otvoriv forumov i bas ja vidov temava za specijalnite edinici na makedonija i da kazam procitav mn mn gluposti i nevistini...sepak toa se dolzi na nedovolnata informiranost na lugeto za tie edinici,kako i da e mozam da vi razjasnam nekoi raboti ako ve zanimaat...
inace kako prvo treba da se pravi razlika megu armiskite i edinicite na mvr,znaci armiskite imaat namena i sluzat za odbrana na drzavata od druga drzava,a dodeka policikite se za vnatresni raboti....
edinici na mvr:ESZ-edinica za specijalni zadaci poznata kako TIGAR,ovaa edinica postoi od 1981g.taa voedno e najstarata specijalna edinica vo RM,nameneta e za izvrsuvanje na posebni,specijalni zadaci(CITAJTE I NE MESAJTE KOJ ZA STO E I KOLKU VREDI)...znaci apsenje na opasni lica(lica koi ne se mislat dali da povlecat oruzje ili ne),resavanje na zaloznicki situacii,obezbeduvanje na VIP licnosti,obezbeduvanje na transport na opasni lica,pari i drugi vrednosti,borba vo urbana sredina i sl....
EBR-edinica za brzo rasporeduvanje..postoi od,da ne mi zamerat ama mislam deka e od 2002g..ako nekoj znae tocno neka pise...nejzina rabota e borba vo rujalna sredina,JRM(javen red i mir,utakmici demonstracii i sl)..kako i da e i dvete edinici imaat isti zadaci i se nadoplnuvaat..
potoa tuka e i PPE posebnata policiska edinica,i dobro poznatat edinica ALFA koja sluzi za borba protiv ulicniot kriminal...
armiskite edinici...ESN edinica za specijalni nameni poznata kako volci...podocna i edinicata rendzeri...mislam deka e dovolno za pocetok ...ako nekoj go zanima nesto posebno i ako znam rado bi mu odgovoril....
хехе... мислам дека тоа го разграничивме порано на темава

не се ППЕ, него се ПЕП... исто значи,али на амблемот пишува ПЕП-посебни единици на полицијата (од тука најчесто се префрлаат во ЕБР и ЕСЗ кога ке има полициски конкурс)

ЕБР- многу од поранешните припадници на Лавовите се во оваа единица... всушност,истата единица е,само преименуана,и со нови команданти и нови припадници,после скандалот во Процес...
моментално Волците и Ренџерите се дел од пСО- полкот за специјални операции на АРМ...

штом знаеш повеќе,пиши тука... гледам дека нема голема заинтересираност за специјалниве единици...:vozbud:

ESZ

Член од
4 октомври 2009
Мислења
24
Поени од реакции
1
хехе... мислам дека тоа го разграничивме порано на темава

не се ППЕ, него се ПЕП... исто значи,али на амблемот пишува ПЕП-посебни единици на полицијата (од тука најчесто се префрлаат во ЕБР и ЕСЗ кога ке има полициски конкурс)

ЕБР- многу од поранешните припадници на Лавовите се во оваа единица... всушност,истата единица е,само преименуана,и со нови команданти и нови припадници,после скандалот во Процес...
моментално Волците и Ренџерите се дел од пСО- полкот за специјални операции на АРМ...

штом знаеш повеќе,пиши тука... гледам дека нема голема заинтересираност за специјалниве единици...:vozbud:
..mn od poranesnite lavovi se vo EBR da toa e tocno samo kolu da se znae LAVOVITE bea obucuvani od instruktori od TIGRITE i den denes staresinite vo EBR se luge koi prvo bile vo TIGAR

С

Спенсер

Гостин
..mn od poranesnite lavovi se vo EBR da toa e tocno samo kolu da se znae LAVOVITE bea obucuvani od instruktori od TIGRITE i den denes staresinite vo EBR se luge koi prvo bile vo TIGAR
дап... точно... па двете се полициски единици,се помагаат меѓусебно...хехех иначи незнам дали знаете,добија нови униформи ЕБР и ЕСЗ... и во АРМ добија нови униформи,ке ставам слика попосле..

ESZ

Член од
4 октомври 2009
Мислења
24
Поени од реакции
1
како се става слика?

иначе новата униформа е америчка дигитална шара за урбана и рујална средина..покрај тоа имаат маскирна миле драгиќ,црна,таа една црно-бела маскирна сто е за ЈРМ...

С

Спенсер

Гостин
без маус сум,неможам да те цитирам/// ако можеш стави слики од новата униформа,ако не ја утре ке ставам...хехехе... или од било кои униформи стаи...

ESZ

Член од
4 октомври 2009
Мислења
24
Поени од реакции
1
ај сега да видам дали успеав:kesa:

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom