тоа може со млеко, протеинот треба да го пиеш со вода за ушто поише да намалиш внесување на мастиCerealiite so voda da gi pijam ???
Може да пишеш твоја тежина, пошто мислам дека бајаги си го надминал дневниот протеински внес со оваа диета, сигурно е преку 250гр протеин. За на дефиниција секој грам е важенSega ke napisam edna dieta za definicija koja ja oformiv citajki 2904823904 forumi i soveti od clenovi na ovoj forum
bi sakal kritiki ili soveti dokolku nesto ne e vo red so ovoj nacin na ishrana ...
- 07 : 00 - cerealii + mleko
- 09 : 30 - Belki od jajce ( 7 ) i bezmasno sirenje
- 11 : 30 - Pileski gradi ( 2 ) + salata ( brokoli, marula, domat, krastavica, maslinki )+ oriz ili riba
- 15 : 30 - Pileski gradi + salata
- 18 : 30 - Varen kompir + pileski gradi
- 21 : 00 - protein
- 21 : 30 - Trening + kardio ( 30 min )
- 23 : 00 - protein
Имам неколку критики. По ред ќе одам.Sega ke napisam edna dieta za definicija koja ja oformiv citajki 2904823904 forumi i soveti od clenovi na ovoj forum
bi sakal kritiki ili soveti dokolku nesto ne e vo red so ovoj nacin na ishrana ...
- 07 : 00 - cerealii + mleko
- 09 : 30 - Belki od jajce ( 7 ) i bezmasno sirenje
- 11 : 30 - Pileski gradi ( 2 ) + salata ( brokoli, marula, domat, krastavica, maslinki )+ oriz ili riba
- 15 : 30 - Pileski gradi + salata
- 18 : 30 - Varen kompir + pileski gradi
- 21 : 00 - protein
- 21 : 30 - Trening + kardio ( 30 min )
- 23 : 00 - protein
Cereal на англиски. Мусли по наше.Може да пишеш твоја тежина, пошто мислам дека бајаги си го надминал дневниот протеински внес со оваа диета, сигурно е преку 250гр протеин. За на дефиниција секој грам е важен
И ме интересира што се cerealii?
1. znaci visok sum 185 cmИмам неколку критики. По ред ќе одам.
1. Какви се тие cereali ? Ова е широк поим, може да значи, корнфлекс, овесни снегулки, јачменови снегулки, мусли итн итн. Кажи конретно, содржината на калории, јаглехидрати е во секоја различно.
2. По некоја логика, бројката во заградата ти е бројот на јајца. Ок е тоа, само мислам дека не ти е толку неопходно сирењето, јас би го изфрлил и би додал 200-300 грама стек.
3. Што ти означува (2) веднаш до пилешкиот стек ? 2 парчиња дека јадеш ? Не ги мери така, подобро мери си ги сува мера, пред да ги вариш/печеш, и мери ги колку грама имаат, за да можеш да пресметаш колку си внел протеини во овој оброк. Салатата ок, само гледам дека исхранава ти е за `дефиниција`, изфрли ги маслинките, тие се причично калорични (417 калории на 100 грама, и 40 грама масти, што е многу). Не ми е јасно зашто си ставил ориз ИЛИ риба. Рибата е едно, оризот е друго. рибата изфрли ја во овој оброк, изеди едно 100, 150 грама ориз, за да можеш да го поделиш во повеќе оброци.
4. На местото на компир би додал ориз, уште 150 грама, повеќе јаглехидрати содржи за разлика од компирот, таман ќе ти ја пополни дневната потреба за јаглехидрати.
5. Зашто протеин пред тренинг ? Немаш потреба, поубаво внеси го сабајле кога ќе станеш, или во текот на денот, 3-4 саати пред тренинг.
6. Многу ти е доцна тренингов. помести го бар саат ипол, два порано. После протеинот што го пиеш после тренинг, треба да имаш уште еден цврст оброк, богат со протеини (200-300 грама стек, 5-7 белки)
Незнам колку си висок, колку си тежок, па да си прерачунаш колку калории треба да внесуваш, колку протеини, јаглехидрати, масти итн... Се надевам врз таа основа го имаш правено режимов, инаку не би бил правилен, за тебе. И почни да си ги пресметуваш содржините на храната. Јас би ти ја препорачал оваа страна http://www.nutritiondata.com/ , има многу информации околу храната, и нивната содржина. :wink:
Сеа не ми е јасно , Марио вика дека треба 2-3 на 1 кг но што повејке тоа подобро , а ти викаш дека го надминал дневниот протеински внес .Може да пишеш твоја тежина, пошто мислам дека бајаги си го надминал дневниот протеински внес со оваа диета, сигурно е преку 250гр протеин. За на дефиниција секој грам е важен
И ме интересира што се cerealii?
Како што сум слушнал дополнително се оптоваруваат некои органи ако има многу висок протеински внес. За да останеш анаболен доволно е 2гр на килограм тежинам, се погоре мислам дека нема да се искористи.Сеа не ми е јасно , Марио вика дека треба 2-3 на 1 кг но што повејке тоа подобро , а ти викаш дека го надминал дневниот протеински внес .
Иначе јас на некој си 86 кг внесувам по 250-300 гр протеин , валјда не правам грешка :pos2:
Јас првпат слушам дека има лимит т.е мах на протеински внес
Ај некој поупатен да ја реши мистеријава
Постои. Ако се претера и со нивно внесување, не се постигнува саканата цел или дефиницја која ја посакуваме. Она што го читате за внесување на протеини на кг. телесна тежина е едно, но кога чиста мускулна маса е во прашање, тоа во бодибилдингот е сосема друга појава. Имате активен билдер со 80 кг телесна тежина, како натпреварувачка, што споредбено со просечен вежбач кој е и потежок од него е далку од ист внес на белковини во денот.MartinMax, терај си така, одличен внес на протеини за твојата килажа!
Не постои нешто такво како `протеински лимит`, т.е да не внесуваш повеќе протеини од доволното. Не е добро ако внесуваш помалце, така не ги храниш мускулите доволно. А внесувајќи повеќе протеини, и те како е добредојдено на мускулите, протеините се основна градбена единица на мускулите, исто како кога се гради куќа, не можеш да ја градиш без тули :wink:. Во случајов, единствена работа што треба да се ограничува, и пази ( за оваа диета ), е внесот на јаглегидрати, затоа што од нив највеќе зависи `слабеењето`, т.е отстранувањето на непотребните масни наслаги, секако и кардиото е многу битен фактор. Нема никаква мистерија, малце збунка направи deXterche :wink:.
Znaci Gjoroski, spored vas dobra e ovaa dieta ???Постои. Ако се претера и со нивно внесување, не се постигнува саканата цел или дефиницја која ја посакуваме. Она што го читате за внесување на протеини на кг. телесна тежина е едно, но кога чиста мускулна маса е во прашање, тоа во бодибилдингот е сосема друга појава. Имате активен билдер со 80 кг телесна тежина, како натпреварувачка, што споредбено со просечен вежбач кој е и потежок од него е далку од ист внес на белковини во денот.
Кога се работи дефиниција, нам целта ни е да ги задржиме оние мускули кои сме ги изработели и стекнале во периодот на маса. Значи во овој момент ни е потребна количина на бековини за задржување на постоечката мускулна маса. Додека во периодот на маса, се внесуваат белковини со цел да се добие на нова мускулна маса.
Значи, внимавајте и следете го секој ваш чекор во периодот на дефиниција.