За горе болдираното - ако мислиш дека, ако повеќе ги вежбаш градите, или не е битно која мускулна група, дека ќе имаш поголем напредок, се лажеш. На мускулот му треба доста одмор, и треба многу да го храниш, за да може тој да се развива. А, ако ти го форсираш, и мислиш дека ако по интензивно вежбање на одредена мускулна група, ќе ти донесе повеќе резултати, ќе го добиеш спротивното, нема да му дозволиш на мускулот да се развива.
За извадокот што е означен со црвено - малце си ги замешал работите..не мешај баби и жаби, ако сакаш да ставиш на мускулна маса, кардиото треба да го исфрлиш, јес да малце ми е чудно, што по некоја логика би требало да се чистиш овој период, а не на маса да идеш, али добро, ти си знаеш, си имаш веројатно некоја цел во главата зацртано. За да качиш на маса, кардиото би требало да ти биде сведено на нула, значи воопшто да не правиш кардио вежби.
а ако ти кажам дека градите ми се зголемени за 20 % од прилика последни 4 недели од кога вежбам вака што ке измислиш дека сум чудо од дете... од понеделник до сабота има 4 дена одмор што мислам дека е доволно,можда не вежбам по некои правила на бодибилдинг што не значи дека нема да видам добар напредок..а со кардио после тренинг (20min.) ги согорувам само вишокот масти...