South Park

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Да не се расправаме за оригиналност. Секоја идеа - Simpsons did it. South Park го имаше ова во епизода..
omg OMG Cartoonception!

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Од 486 епизоди, секако дека сите ќе бидат копии на симпсонс :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Од 486 епизоди, секако дека сите ќе бидат копии на симпсонс :)
Саркастичен бев, дека Саут Парк го направи истото шо јас напишав.
Хардкор фан сум на СП, а Симпсонс само 2-3 сезони имам гледано, не ми прават кеф.

Дури и новите ми се допаѓаат сите, дека ми се стандард. Хејтерите очекуваат чуда.
Можеби посмешни ви се биле порано дека по цели сезони сте гледале или шознам. Мене освен роботот, сите ми се супер!

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.140
Поени од реакции
4.020
Дури и новите ми се допаѓаат сите, дека ми се стандард. Хејтерите очекуваат чуда.
Можеби посмешни ви се биле порано дека по цели сезони сте гледале или шознам. Мене освен роботот, сите ми се супер!
Хејтерите очекуваат чуда бе... :kesa:

Па коа ги гледавме порано епизодите (од старите сезони) исто чуда очекувавме па тие што ни се допаѓаа толку многу? И каква врска има ако порано цели сезоне сме глеале (не дека е вистина, али и да е)? Каква разлика праи тоа уопште? Башка ако сме „хејтери“ зошто го глеаме серијалов и зошто ги сакаме толку старите епизоди, нели сме хејтери на филмов?

Едноставно факт е дека последните 2-3 сезона се надоле и надоле идат, го изгубија смисолот...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Хејтерите очекуваат чуда бе... :kesa:

Па коа ги гледавме порано епизодите (од старите сезони) исто чуда очекувавме па тие што ни се допаѓаа толку многу? И каква врска има ако порано цели сезоне сме глеале (не дека е вистина, али и да е)? Каква разлика праи тоа уопште? Башка ако сме „хејтери“ зошто го глеаме серијалов и зошто ги сакаме толку старите епизоди, нели сме хејтери на филмов?

Едноставно факт е дека последните 2-3 сезона се надоле и надоле идат, го изгубија смисолот...

Помачи си ја главата малку па ќе ти реплициaм, кога ќе напишеш нешто достојно за реплицирање а не на памет зборење колку да ме демантираш. Последните 2-3 сезони изгубиле смисол.. смисол.. СМИСОЛ.. Каде и кога СП имале смисла? Вака само ми тролаш, пример јас гледав Симпсонс 2-3 сезони и баталив дека ми немаат пази ова: смисол. Ти гледаш СП колку да хејташ. И инстант клише за крај: ако не ти чини не гледај.

Не ме прашувај мене зошто уште гледаш, тоа нема смисол. :pos:

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Помачи си ја главата малку па ќе ти реплициaм, кога ќе напишеш нешто достојно за реплицирање а не на памет зборење колку да ме демантираш. Последните 2-3 сезони изгубиле смисол.. смисол.. СМИСОЛ.. Каде и кога СП имале смисла? Вака само ми тролаш, пример јас гледав Симпсонс 2-3 сезони и баталив дека ми немаат пази ова: смисол. Ти гледаш СП колку да хејташ. И инстант клише за крај: ако не ти чини не гледај.

Имаат смисол епизодите, ама притоа имаат и некој апла ретардиран хумор кој на сите им е глуп. Затоа и првите 3 епизоди од новава сезона беа лоши, затоа и нешто повеќе од пола епизоди од 13 и 14 сезона беа исто-така лоши. И во ова се согласуваат најголемиот дел од луѓето. Дури и "стручни лица" (оние што ги има во статиите на википедија за епизодите најдоле под "Reception").

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Радувајте се хејтери :), можно е и последна сезона да им биде ова. Договорот со комеди сентрал им е за 15 сезони...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Имаат смисол епизодите, ама притоа имаат и некој апла ретардиран хумор кој на сите им е глуп. Затоа и првите 3 епизоди од новава сезона беа лоши, затоа и нешто повеќе од пола епизоди од 13 и 14 сезона беа исто-така лоши. И во ова се согласуваат најголемиот дел од луѓето. Дури и "стручни лица" (оние што ги има во статиите на википедија за епизодите најдоле под "Reception").
И ова као менува нешто? Као чекај бе, има смисла и поголема слика со порака во епизодите. Има луѓе за тоа ја гледаат.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
И ова као менува нешто? Као чекај бе, има смисла и поголема слика со порака во епизодите. Има луѓе за тоа ја гледаат.
Имаат смисла и пораки епизодите ако ти ги најдеш. Во многуте серии, авторите немале намера да вметнат некоја скриена порака или смисла што гледачите потоа ја нашле (не знам сигурно за сите серии, но за саут парк и монти пајтон сум сигурен) :)

Затоа и многу се фураат со тоа „не си ја сфатил“

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
мене ми се добри сите и ми се свиѓа смислата за хумор на секој епизода, ме заболе што мисли јавноста а уште помалце за некој на википедиа што ке напишел или пак некој критичар во весник...

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.140
Поени од реакции
4.020

И после јас зборам на памет колку да те демантирам (а ова)??

Едноставно порано беа смешни, сеа се глупост до глупост, што повеќе треба да се објасни - очигледна е разликата од тоа што беа и што се сеа. Порано ускладени им беа шегите и вицовите, сеа само како нафрлани и едноставно без вкус е. Ете ти асална критика, за разлика од твојата во која само кажуваш „вие сте хејтери, затоа вака зборите“, жити аргументот.

Ја глеам СП за до хејтам, абе ајде, ме фати, браво на логиката, нема што многу си паметен.

Иам дома цела колекција official merchandise СП пошто порано бев луд по нив, ги гледам од пред 5-6 години и ги иам глеано сите епизоди по неколку пати. Ама едноставно последниве години разочаруваат, и што сеа, ако така мислам значи дека ги мразам и ги гледам за да ги хејтам? Нешто попаметно немаш да заклучуиш? Ако имаш аргумент да кажеш дека уште се исто толку интересни кажи, а не се брани само со тропање глупости дека „јас ги гледам за да ги хејтам и затоа така зборам“, па уште фраерот мене ми кажува да не тропам глупости и зборам на памет колку да го демантирам аууу нашол кој да зборува, а види он со какви аргументи се брани лолж

И еве ќе ти објаснам КОНКРЕТНО зашто сметам дека изгубија смисол (па ти после објасни ми асално зошто не сум во право и не само тропај дека јас измислувам пошто сум хејтер).

Порано сите настани и шеги се вртеа и базираа околу тоа дека они се мали деца и не разбираат многу ствари и затоа често запаѓаа во смешни ситуации поради недоразбирања: како таа епизодата со сексуално образование, или па кога ќе посвојат етиопиец, или кога ќе бараат како да му донесат ерекција на татко му на Кајл итн итн и затоа беа интересни, пошто имаа „логика“ како дошло до тоа недоразбирање и зошто они прават некои тотално смешни и незамисливи работи итн.

А што е со последниве епизоди?? Овие од Ајфон ќе го земат Кајл и уште двајца и со нив ќе го прават новиот Ајфон во кој тројцата ќе бидат споени уста со газ и ќе си серат во уста... Е ај кажи ми сеа на кој начин ова би требало да изгледа интересно или смешно. Нема, ова ти е ЧИСТА ГЛУПОСТ.

Или порано едноставно многу на повисоко ниво им беа вицовите, како тоа со христијански рок кога ќе прават, имаше некаква основа како дојде до таа идеја, зошто Картмен толку се обидуваше да направи успех, песните што ги пееше беа да се газиш од смеење, зошто останативе тројца се откажаа итн итн и се си беше компактно! А сеа, сите шеги и сцени се како нафрлани колку да склопат некоја целина... И воопшто вицовите не им се ништо јаки - како лани или преклани во последната епизода со тоа базенот, ај сеа Кајл да пливал во мочката, па да гњурел во неа, па да ја пиел (а баш он ја мрази) и се тоа поради некои безвезе причини (порано многу подобро ги поддржуваа тие постапки на децата), и на крај коа завршува Кајл вика „единственото нешто што го мразам повеќе од мочка е банана“ и доаѓа човек и им вика сеа сите морате да јадете банана - тоа ти е стварно „ефтина и проста шега“ и во старите сезони едноставно беа многу подобри вицовите а не волку сиромашни, и затоа објаснувам дека порано беа подобри а сеа им е паднат квалитетот. Па ете ме интересира баш сеа ТИ ОБЈАСНИ зошто не сум во право и како се уште исти, а не само да ме негираш со објаснување „вие сте хејтери само зборите лоши ствари за СП“

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Имаат смисла и пораки епизодите ако ти ги најдеш. Во многуте серии, авторите немале намера да вметнат некоја скриена порака или смисла што гледачите потоа ја нашле (не знам сигурно за сите серии, но за саут парк и монти пајтон сум сигурен) :)

Затоа и многу се фураат со тоа „не си ја сфатил“
Читај ме побавно.

Никаде не напишав нема такви пораки НЕ ПОСТОЈАТ, туку никој не седнал да ја гледа серијава заради нив за да се некојси кур фактор. Туку за баналниот хумор, бесмисленоста и ебавањето со познати фаци. А кога мене нешто не ми е ОК веќе по ред 3 сезони то ес shitload епизоди, ќе си симнам нешто друго да гледам.

И после јас зборам на памет колку да те демантирам (а ова)??

Едноставно порано беа смешни, сеа се глупост до глупост, што повеќе треба да се објасни - очигледна е разликата од тоа што беа и што се сеа. Порано ускладени им беа шегите и вицовите, сеа само како нафрлани и едноставно без вкус е. Ете ти асална критика, за разлика од твојата во која само кажуваш „вие сте хејтери, затоа вака зборите“, жити аргументот.

Ја глеам СП за до хејтам, абе ајде, ме фати, браво на логиката, нема што многу си паметен.

Иам дома цела колекција official merchandise СП пошто порано бев луд по нив, ги гледам од пред 5-6 години и ги иам глеано сите епизоди по неколку пати. Ама едноставно последниве години разочаруваат, и што сеа, ако така мислам значи дека ги мразам и ги гледам за да ги хејтам? Нешто попаметно немаш да заклучуиш? Ако имаш аргумент да кажеш дека уште се исто толку интересни кажи, а не се брани само со тропање глупости дека „јас ги гледам за да ги хејтам и затоа така зборам“, па уште фраерот мене ми кажува да не тропам глупости и зборам на памет колку да го демантирам аууу нашол кој да зборува, а види он со какви аргументи се брани лол

Aj да ти симплифицирам пред да хипервентилираш, ако не ги хејташ и ако ти се сериозно глупи овај како што се глупост до глупост (мада for eva eva e вака) ЗОШТО ГЛЕДАШ? Шо филм е, трилер? Сакаш да видиш убиецот кој е? Не се епизодите многу поврзани за да е битен time-line-от, затоа и многу морони ја гледаат еднаш од 13та сезона еднаш од 7ма.. Си бил ЛУД по нив пред 5-6 години. Последниве години те разочаруваат. Ахам.
21 - 6 = 15; No shit, Sherlock?

Ништо, многу си еволвирал. Интелигенцијо, се извинувам.
Оди напиши некоја статија на wikipedia да прочитаме, you паметен, you.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.140
Поени од реакции
4.020
Aj да ти симплифицирам пред да хипервентилираш, ако не ги хејташ и ако ти се сериозно глупи овај како што се глупост до глупост (мада for eva eva e вака) ЗОШТО ГЛЕДАШ? Шо филм е, трилер? Сакаш да видиш убиецот кој е? Не се епизодите многу поврзани за да е битен time-line-от, затоа и многу морони ја гледаат еднаш од 13та сезона еднаш од 7ма.. Си бил ЛУД по нив пред 5-6 години. Последниве години те разочаруваат. Ахам.
21 - 6 = 15; No shit, Sherlock?

Ништо, многу си еволвирал. Интелигенцијо, се извинувам.
Оди напиши некоја статија на wikipedia да прочитаме, you паметен, you.
Гледам со надеж дека повторно ќе успеат да склопат една асална епизода како порано што правеа, има нешто лошо што се надевам на таква некоја епизода да се падне еднаш годишно? Ама не, за тебе тоа нема логика, единствен одговор зошто гледам е за да ги хејтам, толку ти сече...

И како што те замолив, објасни ми конкретно како денешниве сезони се на исто ниво од старите, не се само вади на тоа дека „јас сум хејтер и ги гледам за да ги хејтам“, еве и ти објаснив конкретно зошто уште гледам и зошто конкретно мислам дека им е опаднат квалитетот, така да ајде сега ти Паметњаковичу конкретно објасни го твојот став со аргументи а не само со вадење дека јас сум хејтер и затоа не сум во право, такви аргументи ти се за кај деца во градинка...

JohnWayne

Master
Член од
10 мај 2007
Мислења
194
Поени од реакции
16
Шо сте почнале за хејтери да зборувате бе ееее :) Мене на пример некои сезони ми се и по 2 пати гледани и ме нарековте хејтер???? Нема никаква теорија да заврши серијата, може само да сменат мрежа бидејќи како што прочитав тука се скарале со КЦ ради цензура... Во секој случај HBO има и пари и време и кај нив не постои концепттот на цензура :)

И само идиоти можат да дебилат за КОМЕДИЈА И ЦРАНИ ФИЛМОВИ и уште поглупи треба да се скараат за критика :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Гледам со надеж дека повторно ќе успеат да склопат една асална епизода како порано што правеа, има нешто лошо што се надевам на таква некоја епизода да се падне еднаш годишно? Ама не, за тебе тоа нема логика, единствен одговор зошто гледам е за да ги хејтам, толку ти сече...

И како што те замолив, објасни ми конкретно како денешниве сезони се на исто ниво од старите, не се само вади на тоа дека „јас сум хејтер и ги гледам за да ги хејтам“, еве и ти објаснив конкретно зошто уште гледам и зошто конкретно мислам дека им е опаднат квалитетот, така да ајде сега ти Паметњаковичу конкретно објасни го твојот став со аргументи а не само со вадење дека јас сум хејтер и затоа не сум во право, такви аргументи ти се за кај деца во градинка...
Цели 3 години гледаш идиотизми со надеж дека повторно ќе успеат да ти склипат асална епизода како порано?
Ова е толку лејм што ни играње на носталигија картата е апсурдно. Него, и јас би бил исфрустрирам ако не ги сфаќам дури на на СП заебанциите. Баш во нивни стил беше ова со Apple, mocking steve jobs и филмот (делот за кој незнаеш што се работи) The Human Centipade.

А тој е одбран баш за стварите кои ги наброја, што е иронично.
Јас ти се извинив погоре, не си требал толку да елаборираш без пак ништо да напишеш, ама еве џокер од мене сепак во духот на дискусијата, цитирај ме уште еднаш, биди последен. Се надевам ерективно ќе ти се рефлектира. :*

Kajgana Shop

На врв Bottom