и ради стејтмнтов на муџахединиве ја исцензурираа цела епизода, демек не се работи за Мухамед :wtf:
ја изменија епизодата ради тоа, сигурно друкше имале испланирано.
Што е до МиТ, они ќе го прикажаа Мухамед, не се пички, ама овие Комеди сентрал се најголеми пички у свет. Не ми се верува како може ова.
Извинете за зборовите ама револтиран сум кон цензурата
Да биде јасно, Стоун и Паркер не ја цензурираа епизодата, туку од Comedy Central, телевизијата што премиерно ја пушта серијата ја цензурираа.
Точно. Еве нешто од МиТ на СПС страната.
A Statement from Matt and Trey
In the 14 years we've been doing South Park we have never done a show that we couldn't stand behind. We delivered our version of the show to Comedy Central and they made a determination to alter the episode. It wasn't some meta-joke on our part. Comedy Central added the bleeps. In fact, Kyle's customary final speech was about intimidation and fear. It didn't mention Muhammad at all but it got bleeped too. We'll be back next week with a whole new show about something completely different and we'll see what happens to it.
Ќе биде добро да ја пуштат епизодата без цензура на интернет, немора на официјалната страна, нека ја стават на некој торент тракер или нека ја дадат на некој пријател за да се рашири на нетов.
And again, Comedy Central sux.