OOOO ova mene sekoja vecer mi se slucuva, jas si mislam deka pagam od tarasata od mojot stan, i vsusnost ti se secnuvas so celo telo i zatoa ti se cini kako krevetot da ti se trese, ne se sekiraj nisto ne e toa.Ми се има случено да сонувам некој сон како да паѓам од нешо, и во моментот кога ќе паднам се будам и креветот ми се затресува, како да сум паднала. Баш пред некој ден кога задремав, сонував дека сум паднала од скали, и во тој момент кога паднав, се развудив и почувствував како да сум паднала врз креветот. Нема шанси некако да сум се исправила, бидејќи собата ми е на поткровје и ако малце се поткренам ќе се лупнам од таван.
Abe luge nekoj pogore go postirase ovoj linkИ ја тоа сакав да го искоментирам. Има некоја поврзаност, ама не е исто. Луциден сон е кога си свесен дека сонуваш и е многу добра работа ако можеш да ја контролираш. Голем дел од моите сонови се луцидни, има периоди кога се почесто, а има и периоди кога се помалку. Мене првпат ми се случи пред неколку години, и прво ми беше премногу страв. После почнуваш да се навикнуваш и да го контролираш сонот до оној степен каде што си свесен дека се е сон и почнуваш да правиш работи за кои немаш храброст да ги направиш во реалноста. Единствениот проблем е, што кога ќе се разбудам (барем кај мене е така) имам некое чудно чувство за тоа што ми се случило во сонот, но неможам да опишам што сум направила, и ретко се сеќавам на одредени детали.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis
I najverojatno i vo ovoj slucaj se raboti za taa taka narecena paraliza vo spienje. Ne e nikakov demon kako sto pogore procitav ili slicno. Procitajte go tekstot i ke vi stane jasno.