Македон91
Благородник
- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 2.134
- Поени од реакции
- 121
Ми се допаѓа целиот концепт на проектот, дури и би додал некои историски великани во "збирката споменици" и уште повеќе би го разубавил Скопје (не мора и само строгиот центар). Меѓутоа периодот од 4 години за сето тоа да се изгради ми изгледа крајно нереален и направен со кампањска цел. Сите тие објекти во краен стадиум на завршеност можат да се направат за едно 10 години, не помалку.
Посебно ме радува што е ставен еден Ченто, "македонскиот Вашингтон" ако смеам да го наречам така, првиот претседател на слободна Македонија!
И да..не е лошо вакви проекти да се направат и во Охрид, Битола, Велес, Струмица и другите градови. Баш е убаво во секој македонски центар, во секое камче да се чувствува духот на милениумската историја на македонската земја.
Посебно ме радува што е ставен еден Ченто, "македонскиот Вашингтон" ако смеам да го наречам така, првиот претседател на слободна Македонија!
И да..не е лошо вакви проекти да се направат и во Охрид, Битола, Велес, Струмица и другите градови. Баш е убаво во секој македонски центар, во секое камче да се чувствува духот на милениумската историја на македонската земја.