Unknown Artist
I reject your reality and substitute my own.
- Член од
- 16 ноември 2007
- Мислења
- 322
- Поени од реакции
- 15
Последна гледана претстава - "Касапски Кучиња".
Мене лично ме разочара, можеби затоа што сум голем фан на Tarantino и култниот "Reservoir Dogs", ама не е тоа главната причина.
Според мене... онака from my point of view:
Режисерот, Бојан Трифуновски, сакал да се држи до оригиналниот текст (на моменти и премногу)... додал сцена од друг филм "Usual Suspects", две референци на "Парите се отепувачка" ...а во исто време пробал да уфрли по некоја своја идеја и на крај претставава е каша-попара, бледа копија со неоригинални идеи.
Глумата беше просечна... навистина несакам да ги критикувам глумците за некои моменти затоа што беше премиера и не би било фер, сепак е притисок.
Претстава која би ја препорачал - "Демонот од Дебар Маало".
Унко е одличен театарски режисер кој ме освои како фан со "Поблиску".
Јовица Михајловски и Билјана Беличанец се фантастични.
Мене лично ме разочара, можеби затоа што сум голем фан на Tarantino и култниот "Reservoir Dogs", ама не е тоа главната причина.
Според мене... онака from my point of view:
Режисерот, Бојан Трифуновски, сакал да се држи до оригиналниот текст (на моменти и премногу)... додал сцена од друг филм "Usual Suspects", две референци на "Парите се отепувачка" ...а во исто време пробал да уфрли по некоја своја идеја и на крај претставава е каша-попара, бледа копија со неоригинални идеи.
Глумата беше просечна... навистина несакам да ги критикувам глумците за некои моменти затоа што беше премиера и не би било фер, сепак е притисок.
Претстава која би ја препорачал - "Демонот од Дебар Маало".
Унко е одличен театарски режисер кој ме освои како фан со "Поблиску".
Јовица Михајловски и Билјана Беличанец се фантастични.