Шашави комбинации кои функционираат

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.556
Поени од реакции
26.309
Од детските класици би додал леб со слој Аргета паштета и слој мајонез.
Ова уопште не ми е шашаво затоа што веќе долги години ми е скоро секојдневие. Само што мојата варијанта е апдејтирана со тартар на полимарк наместо мајонез. И најкучешката паштета изгледа како деликатес со тартаров. Секој втор ден ова го доручкувам на работа. После ова 0.5л јогурт и тоа строго Бучен Козјак и можам тивко и бесчујно да го пуштам голубот, тајно во опкружување на стоката од колеги и шефови и да уживам оддалеку во глетката како им паѓаат бркови, веѓи и трепавици.
Особено кога има некоја странка во канцеларија на само со некој од шефовите омилено ми е да им праам недоумици кој од нив двајца го пушти среде службен состанок.
Иначе у последно време опаднат е прометот и ваљда после Нова Година ќе има откази.

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.383
Поени од реакции
3.393
Имам пиено цедевита и чипс мацкав во кремче.
Од баба ми комбинација грозје, леб и сирење и лубеница, леб и сирење.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.469
Поени од реакции
87.264
Не сум пробал (а и не сакам воопшто да пробам), али по западов често јадат пица со ананас
Наша шашава комбинација тука е Симитот, кифла со бурек (тесто со тесто) ама функционира, креваме мрснотии со нејзе :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.764
Поени од реакции
36.684
Не сум пробал (а и не сакам воопшто да пробам), али по западов често јадат пица со ананас
Јас сум пробал и е многу убава. Имаше една пицерија во Охрид, не ми текнува на името, ама баш на почетокот на чаршијата е, по една уличка нагоре, уште пред 15 години правеа, тогаш прв пат и сум пробал. Ама навистина е убава, пробај.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.469
Поени од реакции
87.264
Јас сум пробал и е многу убава. Имаше една пицерија во Охрид, не ми текнува на името, ама баш на почетокот на чаршијата е, по една уличка нагоре, уште пред 15 години правеа, тогаш прв пат и сум пробал. Ама навистина е убава, пробај.
Секоја пицерија овде ја нуди таа опција со ананас, само спомнав дека трендот е од западните земји. Сум сакал да пробам, ама само едно парче да видам што е цаката, ама кога нарачуваш фамилијарна пица за достава од 500+ денари, посекако нема да ја избереш таа што има ананас на нејзе :D

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.051
Поени од реакции
24.879
Еднаш ми текна да направам цедевита со кисела вода наместо со обична. Во моја глава имав замисла дека резултатот што ќе го добијам ќе биде некој добар еквивалент на Фанта.

Лонг стори шорт-не беше.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.824
Поени од реакции
10.696
Еднаш ми текна да направам цедевита со кисела вода наместо со обична. Во моја глава имав замисла дека резултатот што ќе го добијам ќе биде некој добар еквивалент на Фанта.

Лонг стори шорт-не беше.
Ама затоа степче и вино.. :rolleyes:
IMG_0679.jpeg
Кој знае, знае :ROFLMAO:

П.С. функционира само на ефтина кавадарка, и инстантно го подобрува вкусот од акумулаторска киселина во нешто пивливо :ROFLMAO:
Кога си копиљ, одлично мине :D

Член од
13 април 2021
Мислења
3.432
Поени од реакции
11.282
Еден лик што го познавав јадеше макарони со шеќер.
И јас имам пробано шпагети со шеќер. Искрено не е лошо.

На една колешка пред некој ден и беше чудно што јадам макарони со туна, сенф, мајонез и кисели краставички :oops:.

Никогаш нема да пробам лубеница и сирење заедно, круша и сирење заедно, грозје и сирење, риба и сирење и пача.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.051
Поени од реакции
24.879
Ама затоа степче и вино.. :rolleyes:
Прегледај го приврзокот 437008
Кој знае, знае :ROFLMAO:
Синдикалското пијанчење тоа горе плус Кавадарка кога си средно/факс и немаш пари на сепарињата кај Фонтана во Градски Парк или во твојот случај во Офицерски. Старите добри времиња :love:.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.636
Поени од реакции
34.038
Хавајка рулз. Редовно ја јадам со sriracha комбо. Баш сношти ја јадев. :D

IMG_0903.jpeg

Kajgana Shop

На врв Bottom