Life after Love

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
*ANE* напиша:
Не е работата дали има потреба од трескање од земја или не...Што кога после две годишна врска се пропаѓа во земја, се исчезнува? Толку многу вложив во таа врска, цела се предадов и на крај вака излезе.Како да не ми биде тешко?
Ако некој го знае лекот, нека каже!
Времето е лекот!
Секој различно го доживува распаѓањето на една врска!Сепак убаво е да прочиташ и други мислења.Бори се за себе си,така е најдобро.
Има една изрека-Кој не плачел и не пател тој не ни сакал!

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Нормално и логично е дека ако си сакал некоја личност ќе ти биде тешко, ќе бидеш разочаран дури е нормално и да плачеш,ако мислиш дека така ќе ти е полесно.
Имаше денови кога бев разочарана од самата себе, не сакав да знам ништо за никого... Потоа сфатив дека никој не е до толку вреден за да си го расипувам мојот живот и продолжив понатаму...

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Нормално после некоја добра врска ми требаат околу 3 недели до еден месец. Оваа последнава веќе 15 недели ме држи и сеуште неможам да се освестам... :)

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
После "долга" врска раскинувате со партнерот/партнерката која многу сте ја/го сакале, а можеби и уште ја сакате. Колку време ке ви треба да ја преболите личноста?Дали одма ке продолжите понатаму иако светот ви се свртел за 360 степени?
ах зависи,некогаш треба доста време,после мојата последна врска искрено не ми требаше ни ден,јебига се собирало се со време и на крај пукнало така да Живот после Љубов апсолутно да после еден ден ;)

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
После "долга" врска раскинувате со партнерот/партнерката која многу сте ја/го сакале, а можеби и уште ја сакате. Колку време ке ви треба да ја преболите личноста?Дали одма ке продолжите понатаму иако светот ви се свртел за 360 степени?
Ima life after love, i toj e mnogu ubav, ti dava mnogu sloboda, nov nacin na zivot, posloboden, poubav a osobeno ako si se naogal vo losa vrska, prepletena so postojani kavgi, raspravii, ljubomora i sl. raboti koi ednostavno te blokirale.....

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Нормално дека треба време... Е сега сето тоа зависи од личноста колку е таа силна за да продолжи понатаму и колку брзо може да ги прифати промените кои ја очекуваат. Во секој случај животот продолжува и нема зошто да жалиме за нешто што завршило.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Нормално дека треба време... Е сега сето тоа зависи од личноста колку е таа силна за да продолжи понатаму и колку брзо може да ги прифати промените кои ја очекуваат. Во секој случај животот продолжува и нема зошто да жалиме за нешто што завршило.
Во врска со болдираното...
Не сме во секој момент од животот исто силни:) Само е важно човек да го најде вистинскиот извор од каде што ќе црпи сила и да прифати дека треба да продолжи понатаму. Вистински да прифати, а не само да клима со главата дека е свесен оти треба да преземе нешто.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Се зависи од тоа колку ми значела личноста.Меѓутоа ако седам дома измеѓу 4 ѕида и ако плачам дење ноќе,знам дека нема да ми помогне,така да би излегувала со другарки ,би си правела да ми биде интересно,за да не мислам на типот.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Да бидам искрена, веднаш си наоѓам друга занимација, не можам да дозволам една личност да управува со мојот живот и расположение, колку и да ја сакам.
Go kaza toa sto bi go kazala i jas.. Toa e toa.. Odma si naogam druga zanimacija. Ako sme stavile kraj radi bilo sto. Najverojatno i dvajcata sme mislele deka e najdobro taka.. Sto da se zamaram uste?

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Во врска со болдираното...
Не сме во секој момент од животот исто силни:) Само е важно човек да го најде вистинскиот извор од каде што ќе црпи сила и да прифати дека треба да продолжи понатаму. Вистински да прифати, а не само да клима со главата дека е свесен оти треба да преземе нешто.
Токму така. Конкретно за мене посилна станувам откако ќе доживеам нешто што буквално може да ме распарчи на милион парченца.

Понекогаш се чини во ред и само да климаш со главата но сосем е поинаку кога вистински ќе прифатиш дека треба нешто да се смени.:smir:

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Toa sto ne ne ubiva ne praj posilni.

Член од
21 јули 2007
Мислења
56
Поени од реакции
0
sekogas mi ekrivo ama toa ne go iskazuvam vo okolinata,najcesto ispagam se zabavuvam,ama samo jas si znam kolku mi e tesko.znaci mrazam da pokazuvam slabost osven pred domasnite

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Готово е! За жал, колку и да се сакате, работите може добро да се одвиваат, но да се покажат различни од очекуваните, па еден од вас да сака да ја прекине врската.
Што правите после прекинот?
Плачете, паѓате во депресија, се затварате в соба, кинете слики, фрлате предмети или излегувате со пријателите, се журкате и гледате на врската како на една голема грешка?
Не плачам ама ми е мака, одма излегувам е журкам како никогаш порано и не гледам никогаш како на грешка, туку како на искуство.

Значи.. имате долга, стабилна врска на која и дошло крајот од Х причини вие уште ја сакате личноста која ви раскинала и што правите?
Имав долга и стабилна врска и дојде крајот мада јас бев таа која раскина така да незнам како е друг да ти раскине:toe: али убаво се чувствува и после тоа, ја обожавав слободата. Никогаш не идам со целото срце зашто знам дека вакви работи би се десиле, ваков пораз на срцето и неславно завршување на љубовта. Се поминува па и некоја врска, знам дека не е било каква и дек атреба време да помине но ако си свесен нема да запаѓаш во депресија туку ќе се забавуваш,на моменти ќе ти фали, тоа е нормално но од друга страна има и многу риби во морето:helou:

Член од
26 август 2007
Мислења
65
Поени од реакции
0
Најнормална работа е прекин на врска и сигурно на секој му се десило тоа. И не треба никогаш да си ја трескаш главата од ѕид или да паѓаш во депресија затоа што стално ќе има друг-а со кој-а ќе ти биде и 100 пати боље

Член од
28 август 2007
Мислења
23
Поени од реакции
0
ах зависи,некогаш треба доста време,после мојата последна врска искрено не ми требаше ни ден,јебига се собирало се со време и на крај пукнало така да Живот после Љубов апсолутно да после еден ден ;)

ovde treba da se pronajdam

Kajgana Shop

На врв Bottom