Life after Love

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Emma напиша:
Of lele temava...Jas uste preboluvam edna licnost, veke nekolku godini. Znam deka bi trebalo da zavrsam so toa veke ednas zasekogas i da prodolzam ponatamu ama ne ide...Toa e...:)
де бе Еме зарем ден дечко вреди толку па по него да жалиш толку време, или пак не се обидуваш да го преболиш

Ч

Чек Он Ит

Гостин
Зависи ама сигурно дека нема да му се фрлам во прегратки на првиот што ке налета, и тоа за два дена.Веке кога се нафаќаш да влезеш во сериозна врска треба да ги знаеш и последиците така да светот лично мене не би ми се свртел за 360 степени и би продолжила понатака.Би ја преболела за толку време колку што е потребно односно who knows:toe:

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Emma напиша:
A be za mene ne e samo "eden decko"...I se obiduvam da go prebolam ne znaes kako, sto sve ne probav...I denes koga ke go vidam mi klecaat kolenata i pak mi se vrakaat i spomeni...Koga ke pomine vise ednas?!?!?
Ставот не е само еден дечко смени го одма, па ќе си најдеш некое момче симатично добро и со тек на време ке го заборави комплетно. Време лечи се

С

Сатори

Гостин
...

CuCeNcE напиша:
После "долга" врска раскинувате со партнерот/партнерката која многу сте ја/го сакале, а можеби и уште ја сакате. Колку време ке ви треба да ја преболите личноста?Дали одма ке продолжите понатаму иако светот ви се свртел за 360 степени?
Да бидам искрена, веднаш си наоѓам друга занимација, не можам да дозволам една личност да управува со мојот живот и расположение, колку и да ја сакам.

Ч

Чек Он Ит

Гостин
asterix_m напиша:
Ставот не е само еден дечко смени го одма, па ќе си најдеш некое момче симатично добро и со тек на време ке го заборави комплетно. Време лечи се
Хмм па не е баш време лeчи се треба самиот да преболиш, а не времето :raz:

skorpija^m

seven & seven
Член од
5 мај 2006
Мислења
492
Поени од реакции
4
Мене не ми е десено тоа , ама ево имам еден другар , после 3 години врска , девојка му дури сеа му кажала дека не гледала иднина во него , другаров не е појќе ист , поинаку се понашат , поинаков Е! Го гледам тешко му е ..

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
check_on_IT напиша:
Зависи ама сигурно дека нема да му се фрлам во прегратки на првиот што ке налета, и тоа за два дена.Веке кога се нафаќаш да влезеш во сериозна врска треба да ги знаеш и последиците така да светот лично мене не би ми се свртел за 360 степени и би продолжила понатака.Би ја преболела за толку време колку што е потребно односно who knows:toe:
Типично женски, не мора одма да се фрли впрегратки на некој друг ама дружи се со мажи и ке ти биде поинтересно, ќе сфатиш дека не е единствен и најдобар!!!

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Emma напиша:
E takvite se retki, znaes? Barem jas retko naletuvam na niv :)
Погледни подобро околу тебе сигурно има нешто интерсно.

Ч

Чек Он Ит

Гостин
asterix_m напиша:
Погледни подобро околу тебе сигурно има нешто интерсно.
Типично женски, не мора одма да се фрли впрегратки на некој друг ама дружи се со мажи и ке ти биде поинтересно, ќе сфатиш дека не е единствен и најдобар!!!
Тоа и јас го викам дружи се и сигурно за брзо време ке најдеш некој, ама под брзо време не мислам на 2 дена :motor:

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
Не знам зашо,ама кај мене последиците се јавуваат покасно...Првата и втората недела мене сеуште ми е сеедно,изглеа уште се немам видено кај сум,рамнодушна сум,си викам ќе сфатил што загубил,се осеќам слободно,хај,па последиците и тоа тажењето мене ми идат попосле...Однопаку сум!

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
АуРоРа напиша:
Не знам зашо,ама кај мене последиците се јавуваат покасно...Првата и втората недела мене сеуште ми е сеедно,изглеа уште се немам видено кај сум,рамнодушна сум,си викам ќе сфатил што загубил,се осеќам слободно,хај,па последиците и тоа тажењето мене ми идат попосле...Однопаку сум!
Ха...И јас така..Првата недела уше не сфаќам дека сум ја изгубила личноста и се надевам дека може и ќе се смириме...Но коа ке помине извесно време...и коа ќе сфатам дека стварно е крај дека више не сум заедно со саканата личност, тогаш ме фаќаат тие депресии цела сум даун....А колку време...Хмм..Зависи тоа дали сум го сакала ама онака вистински или не...Обично недела така нешо после си продолжувам со животот..што друго можам да правам:toe:

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
check_on_IT напиша:
Тоа и јас го викам дружи се и сигурно за брзо време ке најдеш некој, ама под брзо време не мислам на 2 дена :motor:
е де, за два дена, недела две, масец највеке и ке биде супер после

Sweet Barbie

I love U All....
Член од
29 мај 2006
Мислења
157
Поени од реакции
11
Животот крие толку убави работи кои нема да можеш да ги видиш ако постојано пред тебе е сликата на некој кој не сака да биде со тебе. Ослободи се од стегите, живеј го животот најубаво што можеш. Ако самата си создадеш слика дека тој е единствениот така и ќе биде.http://forum.kajgana.com/images/emot/jeee.gif

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Досега, ми било потребно околу еден месец за да преболам и да заборавам. Не сум таков тип, да седам сама в соба и да мислам каде згрешив, што направив, како можам да ја поправам грешката и сл. Едноставно, повеќе ќе излегувам, ќе се занимавам, ќе ги избегнувам нештата што ме потсеќаат на личноста што сакам да ја заборавам, ќе се дружам со луѓе што навистина знаат да ме расположат и со кои си поминувам супер. И да, времето лечи се, ама битна е и волјата. :wink:

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
CuCeNcE напиша:
После "долга" врска раскинувате со партнерот/партнерката која многу сте ја/го сакале, а можеби и уште ја сакате. Колку време ке ви треба да ја преболите личноста?Дали одма ке продолжите понатаму иако светот ви се свртел за 360 степени?
Па нормално дека ќе продолжам понатаму. После два дена ќе гледам да си најдам нов - барем така ќе заборавам побрзо. Животот продолжува. Да бил единственото машко на светот па да плачам и да кукам по него .. да го жалам ко да умрел не дај Боже. Ќе гледам што е можно побрзо да го заборавам. Било поминало. Не ни било пишано и продолжуваш напред.:toe: Ова во случај тој да ми раскине. Во случај јас да му раскинам .. немам гајле - не се ни свртувам позади мене, око не ми трепнува.:wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom