Што кога ќе ја изгубиш љубовта на својот живот?
Откако се прибрав и собрав доволно сила да седнам на пц и да се соочам со ден поминат на интернет без контакт со него, што е екстремно тешко, неописиво, една мала ситница како скајп икончето ме тера да станам по паломи, само затоа што ме потсеќа на бессоните ноќи кога останував со него цела ноќ се додека не ми дојде време за на работа
Се појави кога изгубив комплетна верба во љубовта, после мојата тригодишна врска која прекина штом сфатив дека нема никаква хемија веќе и штом ми се одрони и последната надеж дека љубовта сепак постои...И тогаш колку само ми го смени животот, после само 3,4 недели не можев да го замислам животот без него, како што не можам ни сега кога повеќе го нема.
А бевме толку различни - социјален статус, возраст, религија, култура.... јас сакам фудбал, тој сака голф, јас сакам комедија , тој сака драма, јас сакам италијанска, тој кинеска храна....наизглед комплетно неспоиви, но времето што го поминвавме заедно не можам ни да опишам колку беше исполнето, човек кој знаеше во секој поглед да ме задоволи, подготвен да ги исполни и најлудите мои желби, не постоеше нешто што не бевме спремни да го направиме еден за друг, буквално...
Сковавме милион планови, некои од нив веќе реализиравме, се спремавме за заеднички живот, за да сега, на најлошиот можен начин го изгубам, без воопшто да дознаам што се случило цели 4 дена.
Животот ми се претвори во пекол, сега не знам како да продолжам без него, за прв пат во животот се чувтсвувам беспомошно, изгубено, чувствувам физичка болка при самата помисла на него.
Страв ми е да останам сама, додека претходно уживав да сум сама со себе, бев најголемиот индивидуалец што постои, сега речиси да не можам да поминам улица сама, се плашам самата од себе
не знам како да го пребродам овој период, пробав и на психијатар, малку од малку е подобро, поминаа 6 недели и болката се уште е неподнослива
Ве молам, има ли некој што поминал низ нешто слично, ми треба совет и насока, како да се соочам со самата себе пред се