Life after Love

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
ThA-BiTcH напиша:
Не секогаш, времето лекува се.
Едноставно има толкави рани кои ти лежат на душата, што дури ни времето не ги лечи...

se leci vremeto veruj mi...sega mozda ne ti izgleda taka ali razmisli deka i porano zborese taka za nekoi situacii,pa eve denes mislite ti se na nekoe treto mesto...

doti4nata напиша:
se leci vremeto veruj mi...sega mozda ne ti izgleda taka ali razmisli deka i porano zborese taka za nekoi situacii,pa eve denes mislite ti se na nekoe treto mesto...

Јас не зборев за мене, да се разбереме.
Сеуште сум премногу млада и неискусна, за да можам да кажам дека сум толку повредена така што дури не времето нема да може да ме закрпи. Хах, од кого да бидам сега повредена? Од некој дечко? Од лоша оценка во школо? Од неверни другари/ки?
Хм...мислам дека станува збор за нешто многу посериозно...на пример, неверство во брак ?

pa da...ti dadov samo primer ne rekov deka zboris za tewe ali sepak nema nesto sto vremeto nema da go izleci...neverstvo vo brak i sto?!svedok sum na povekje takvi situacii(nema da imenuvam)i se se resilo ili toj sto bil izneveren prostuva i se prodolzuva po staro ili se razdvojuvaat i prodolzuvaat so nov zivot i se e ok...e sea mozebi edniot povekje bi stradal od drugiot ali koga kje svati deka ne vredi da trosis za nekoj tolku vreme ednostavno sobira sila i prodolzuva ponataka...
moe mislenje :)

Моето_е_поголемо напиша:
Можеш ли да ми дефинираш што е тоа "доколку ти значела личноста". Многу употребувана фраза, но што е значењето на истата. Кога ќе кажеш "таа/тој ми значи многу", што сакаш да кажеш со тоа, дека не можеш да егзистираш без неа? Јас би рекол дека водата ми значи затоа што без неа не можам (а богами и сите останати) да егзистирам. На овој свет доаѓаме сами и го напуштаме сами. Она помеѓу е само време кое што треба (како сакаш) да го потрошиш. Кога некој ќе почне да се треска од земја дека "бил скршен, празен, го болело" ми доаѓа да му ја бапнам една за да се сети што беше болката.

Прво велкм бек, ми недостигаа твои постови тука:)

Е сега. Зошто бараш дефиниција од мене за „доколку ти значела личноста“, кога и сам знаеш на што сум мислела, не верувам дека не си почувствувал да имаш потреба од некој, да имаш чувства кон таа личност, да ти значи. Не можеш значењето на водата да го споредуваш со значењето на некоја личност. Нели секоја личност во нашите животи има посебно место, секој има посебно значење за нас. Некои ги гледаме како пријатели, некако како другари, некои како партнери.

Како и да е, времето навистина лечи, како што поминува, полека поминува и разочарувањето и човекот е подготвен да прими нова личност во својот живот, да го сака можеби и повеќе од претходната. Колку и да не сакаш, полека сфаќаш дека со тек на време не мислиш толку на личноста, криво ти е што си се замарал со прашања зошто не сте веќе заедно, што се случи што не одело, а често слушам и искази од типот: „Толку се смена, не беше таков/ва“. Колку не можам да се сложам со ова! Личноста е таа, секогаш била таква, но човек кога е заљубен ги идеализира работите, поретко ги зема предвид маните и кога ќе дојде до крај на врската - тој/таа се смена. И нормално така ќе мислиш кога додека сте биле во врска, ти како да не сакаш да ги видиш вистинските карактеристики на личноста.

Забегав, доста е.

ми раскинале и сум раскинала, сега ништо страшно, работи што се случуваат, најчесто поминуваат. јас сеуште сум уште млада за да зборам за тоа, ама и да помине никогаш не се заборава.

Моето_е_поголемо напиша:
Можеш ли да ми дефинираш што е тоа "доколку ти значела личноста". Многу употребувана фраза, но што е значењето на истата. Кога ќе кажеш "таа/тој ми значи многу", што сакаш да кажеш со тоа, дека не можеш да егзистираш без неа? Јас би рекол дека водата ми значи затоа што без неа не можам (а богами и сите останати) да егзистирам. На овој свет доаѓаме сами и го напуштаме сами. Она помеѓу е само време кое што треба (како сакаш) да го потрошиш. Кога некој ќе почне да се треска од земја дека "бил скршен, празен, го болело" ми доаѓа да му ја бапнам една за да се сети што беше болката.

Леллее колку прекрасно размислување.
Хм...зашто сите не размислуваме вака? Свака ти част:je:
Иначе...кога ќе кажам дека некоја личност ми значела или значи, не викам дека не можам без неа, едноставно таа личност е мало парче од мене, со која ми е поубаво да го исполнам она време измеѓу нели?

odev jas so edna edna i pol godina i raskinavme.odvaj ja preboliv ama sega se custvuvam 5-tka nikoj nejkam nejkam ni da sakam.samo zenska da fatam:)

Maca напиша:
e da i jas ne sum za vrska na dalecina, toa spored mene mislam deka sekako ne uspeva kolku i da se sakaat, barem ne tolku mladi, mozebi da se postari bi bilo drugo...
Blagodaram za podrskata i mislam deka ti si edinstvenata sto go poznava mojot slucaj i sto me opravduva....a inaku ako stvarno sakas da go prebolis ke treba toa da go napravis so celoto srce iako 2god. se stvarno dolg vremenski period i spored mene vie koga i da e povtorno ke bidete zaedno(ako se sluci toa borcis pijacka)...toa e moeto mislenje za tvojot slucaj zatoa sto sum videl povejke takvi isti slucai i skoro 90% zavrsuvale so povtorno smiruvanje a posebno ako toj se naojga vo tvojot grad..zatoa sto celata vrska preminuva vo NAVIKA zatoa sto vo prasanje se celi 2god.

Хмм... досега со Samara сме заедно околу 4 месеца, и досега неколкупати сме „раскинувале” на кратко. Прво ќе се скараме малку и одма на раскинување ја теравме. Ама сега последниве недели се е како што треба... Едноставно неможам да си замислам да раскинам со неа. Кога си со некоја подолго време, соживуваш со неа, среќен си со неа, плачеш со неа... ти станува ептен блиска и... Ако станува збор за раскинување, не треба во никој случај односите да се пореметуваат, и сепак и после раскинувањето треба да се остане во контакт.​

Hm...
pak idete?
Ste cule vie dvajca za gordost?
Aj tebe te razbiram, ama od nea ne ocekuvav vakvo nesto:ija:

И јас тоа ќе прашав ... пак сте дечко и девојка??? Абе вас навика ви е раскинувањево?:nesvest:

После "долга" врска раскинувате со партнерот/партнерката која многу сте ја/го сакале, а можеби и уште ја сакате. Колку време ке ви треба да ја преболите личноста?Дали одма ке продолжите понатаму иако светот ви се свртел за 360 степени?

CuCeNcE напиша:
После "долга" врска раскинувате со партнерот/партнерката која многу сте ја/го сакале, а можеби и уште ја сакате. Колку време ке ви треба да ја преболите личноста?Дали одма ке продолжите понатаму иако светот ви се свртел за 360 степени?

Светот многу често се врти и за повеќе од 360 степени. Животот продолжува ( понекогаш и не ) и тече без разлика на несреќите кои не сопкаат постојано.
Колку време викаш? Доволно за да се пронајдеш себе си.Не би можела да ти прецизирам денови,никој и не може.Зависи од многу нешта, а најмногу од личноста:) .
Знам само дека премногу арчење време не е на арно:wink:

Една недела, колку да си дојдам при себе а пота си ја бараш среќата кај други цурици

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom