Life after Love

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
Готово е! За жал, колку и да се сакате, работите може добро да се одвиваат, но да се покажат различни од очекуваните, па еден од вас да сака да ја прекине врската.
Што правите после прекинот?
Плачете, паѓате во депресија, се затварате в соба, кинете слики, фрлате предмети или излегувате со пријателите, се журкате и гледате на врската како на една голема грешка?

Значи.. имате долга, стабилна врска на која и дошло крајот од Х причини вие уште ја сакате личноста која ви раскинала и што правите?

Никогаш не се трескам од земја ако дојде до прекин на врска. Најчесто јас прекинувам врски т.е. не ми се десило некој да ми раскине :icon_lol: и затоа не го сфаќам тоа толку многу трагично, а и стално си имам резерва.:wink:

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Кога ми раскина првата девојка (првата посериозна), добив тродневен пролив и повраќање :) :) Може беше од нешто друго, ама тајмингот беше беспрекорен!!

Оттогаш не се депресирам нешто посебно, криво ми е некое време (два-три дена) и ... живот тече даље. Сум ја сакал-сум ја сакал, па што. По жени и автобуси не се трча, нели Никола?

Член од
15 јули 2005
Мислења
972
Поени од реакции
16
Voopsto ne zalam ako dojde do prekinuvanje na vrskata. Naredniot den ne se sekavam ni na imeto. Proveren recept: ako ste raskinale so nekogo, najskoro sto moze najdete drug partner, taka da nema voopsto da patite. Se sto si e moe ke si bide moe. Ako partnerot zaminal i ne ti se vratil znaci nikogas ne bil tvoj. I ne mozam da gi sfatam tie sto pagaat vo depresija, placat, ne izleguvaat od doma, secat veni..... Dali se zaprasale dali vredi da patat zaradi nekoj???
Po avtobus i po decko ne se trca, sekogas doaga nareden a dali podobar procenete sami...:icon_lol:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Па оваа година два пати раскинав, првиот пат после раскинувањето ојдоф на транс жур у Белви на Жан Борели, и си поминаф закон.
Вториот пат после раскинувањето попиф 2 корпи па после тоа паднаф у депресија.

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Никој не е вреден да се трескаш, да плачеш и да пагаш во депресии за него. Ако треба да сте заедно ке сте! А ако не треба тогаш колку и да плачеме или пагаме во депресии џабе е.
Ми се десило да подпаднам во блага депресија која траела само ден или два, но тоа беше порано коа бев помлада и коа мислев дека тој е тхе оне енд онли, а сега воопшто не пагам во депресии, едноставно има толку многу мажи на овој свет така што не вреди да се депримирам само заради еден. А дали вреди или не тој? Секако дека не вреди

Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
dosega mi se desilo ednas da padnam u gooolema depresija iako bev i seuste sum svesna deka ne vredi,ama sto da se pravi koga vistinski sakas nekoj.moram da priznaam deka seuste sum u depresija i po malku taguvam iako znam deka toa e poradi covek koj ne vredi i ne zasluzuva da bide so mene,ama sto da praam koga sakam,iako baram nacin da ne mislam na nego i da go prebolam ama tesko mi ide...:( :( :(

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Devilish Angel напиша:
Фати си нов дечко под итно!
Добар совет Девилш, ил нека попие неколку корпи па да стане мен-хејтерка :) у секој случај прави нешто, бркај мажи/жени... само да не ти биде досадно бидејки депресијата како чувство произлегува од досадата.

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
toa sto go citam ovde u mnozinstvo,deka demek...e ne mi e nisto,ke si najdam odma drug/a bla,bla......taka ne mi se veruva.............:ne:

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
mene ova mi e najloshta tema ne posho temata e losha tuku posho me potseka na mojata najdolga vrska 2 godini po 2 godini raskinav so devojkaami toa mi beshe najteshkiot period u mojot zivot ...

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Ако се прават сите силни, не верувам дека му е сеедно на некој и дека веднаш ќе се однесува како ништо да не се случило! Мора да помине некој период на "лечење" доколку ти значела личноста.

Член од
9 јуни 2005
Мислења
489
Поени од реакции
0
само еднаш ми се случи да паднам во депресија и уште не сум комплетно оправена затоа што го сакам ама сфатив дека никој толку не вреди за да си го загрозиш сопственото здравје

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
FortunE напиша:
Ако се прават сите силни, не верувам дека му е сеедно на некој и дека веднаш ќе се однесува како ништо да не се случило! Мора да помине некој период на "лечење" доколку ти значела личноста.
u pravo si za ova ama nekogash vremeto ne gi lechi ranite kako sho vika dino merlin u edna pesna vika vaka: Lazu lazu me da vreme lechi sve mozda sidu i tumore al nju nikad ne!!!!! ako me sfakate sho sakam da kazam

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Абе луѓе остајте песни, што сте запнале толку за нив?:)

Се зависи од личноста колку сака побрзо да преболи.

Член од
9 јуни 2005
Мислења
489
Поени од реакции
0
времето никогаш нема да ги залечи раните доколку некого си го сакал од се срце си давал се за таа личност си ја чекал секоја секунда на прозор да ја видиш...................

а се сложувам со тоа дека зависи од личноста

Kajgana Shop

На врв Bottom