Дали некогаш сте се запрашале што е љубов и дали таа воопшто постои или е само потреба да бидеме со некој/а .Дали љубовта е само збор и ништо повеќе или е една долга реченица без точка,извичник и прашалник.Дали љубовта не прави среќни или не уништува уште повеќе,дали љубовта почесто ни носи осмех или солзи,радост или болка,дали потрребата за сакање сеој човек ја носи во себе или тоа е само маска позади која треба да криеме што всушност чуствуваме ?
Ljubovta e sovrsena harmonija od dejstva i zborovi! Pregratka na dozdliv den, mal baknez od zad grb! Gotvenje vecera dodeka toj i tie gledaat SHRECK, menuvanje peleni, vnimanie, griza, socustvo, nakisnuvanje nad dozdot koga cadorot protekuva!
Ja gledam sestra mi kako spie i gledam LJUBOV so golemi bukvi, potoa se budi i po 15min odam vo WC ja gledam pastata i site fioki ostaveni otvoreni, vodata od cesmata kape i mi se ide od terasa da ja frlam! Znae prokletata kolku mnogu mrazam otvorena pasta i nezatvorena slavina! Ja zatvoram pastata i prodolzuvam da ja sakam a taa sekako prodlzuva da ja ostava otvorena!
Ja sakam i koga mi veli "te mrazam" koga jas prva sum ja zemala crnata bluza sto taa si ja planirala za vecerta! Od kade pobogu jas da znam deka taa si mislela da ja nosi! Afekt, momentalen bes si velam i iako nervozna znam deka ja sakam!
Isto e i so tato koj gi ostava corapite kade ke stigne, nikogas ne zatvora vrati bez najmalku 3 pati da mu povtoris i nikogas ne kreva posle jadenje

ama go sakam!
E sega znam deka e ova bezuslovna ljubov! Taka ke bide i utre koga sin mi ke dojde i ke mi rece "Mamo go sakam Trajko a ne Trajanka"...Zaprepastena ke ja ispustam casata od race i ke mu kazam deka go sakam!(moreee filmska scenava

)
Ke go viknam Trajko na vecera i ke mu pokazam deka go sakam! I seriski ubiec da stane jas ke go sakam! A mozam li poinaku?
Znam deka ljubovta za koja zboruvam e bezuslovna i razlicna od romanticnata ljubov, koja moze da bide "momentalna" nasproti ovaa drugava koja postoi bez ogled na se! Se sekavam deka mu rekov "te sakam" nekolku pati bez da razmislam za znacenjeto i dlabocinata na zborovite! Mi vozvrati! Pomina! Sega sigurno nema da rece "ej pred 1godina mi rece deka me saka"! Da, mu rekov! Go povredi li? Ne. Se nasmeva li? Da.
Kompleksno i ednostavno cuvstvo e ljubovta! I na kajganava i pisuvam deka ja ljubam sekoj den! I na site okolu mene im kazuvam! Sto ako me ubijat utre?Zosto moite sakani da ne znaat deka se sakani!
Lesno e! Ljubov e! Ubavo e...let it be!

ftopic:
I mene me nervira latinicava, ama