Зборувате со самите - себеси!?

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Па кога гледам спорт,а особено мојот тим кога губи,пцујам на глас,независно дали има некој во истата просторија со мене или не:).Исто така и нешто кога ќе згрешам,знам една две реченици како само-критика да кажам!

Си пцујам некојпат кога сум сам.Така си седам си седам мирно, и ќе ми текне нешто и ке си го пуштам во триста пички мајкинички и то задоволен сум.

Па често знам да почнам да си зборувам самата со себе и тоа секогаш оди вака-прво во себе нешто си мислам,независно дали си се карам или едноставно размислувам за нешто,потоа почнувам некои работи да ги кажувам на глас,за на крај да почнам онака гласно да си зборам.И тоа најчесто ми се случува кога сум сама дома,кога ми е досадно и почнуваат да ми доаѓаат некои фикс идеи:icon_lol:Инаку сум забележала многу пати,онака по улица,како си одат луѓе и си зборуваат сами со себе,е ова до сега не ми се случило:nenene:фала богу:icon_lol:

многу често си зборувам сам со себе(забеган сум,што да правам).најчесто во себе, ама се случува кога сум накурчен да се извикам онака на глас,мајки,шајки и такви некои,ама за среќа се случува кога нема никој околу мене.

Stavi slusalka za mobilen, setaj po ulica i zbori si sam so sebe kolku sakas, a ostaj drugo ke te mislat deka si fraer

Порано како мал си одев по улица и си зборував сам,на глас,и така си разјаснуев некои работи кои не ми биле јасни.
После тоа ми текна дека не е убаво сам да си зборуваш додека си мегу многу луге,па тогаш излезе мојот внатрешен глас,со кој дебатирам до ден денеска.Нонстоп е со мене,и си праиме муабет.Затоа кога сум сам не ми е досадно.
Инаку на глас викам само кога играм кантер,и тоа премногу,ама од нервоза ептен...неможам да се задржам.
Фино е да имаш внатрешен глас...секогаш тука за тебе,секогаш расположен да те сослуша и најважно...на крај секогаш наогате заедничко мислење.

п.с не ми текнало досега да му дадам име,ама тоа би било freeky,нели...:toe:

Пишуваше негде на една страна дека: Talking to yourself is the first step to sanity. Инаку уште од мал зборувам со мојот внатрешен глас. Секогаш знае да ме ислуша :D А интресно ми е и кога дебатирамо за некои работи. Малку откачено е да се победиш самиот себеси во дебата нели (=

i jas ова ова го применувам:):) a поneкогаш ми се случува да донесам таак и мн битно одлуки :):)

ДА, зборувам со себеси... секој го прави тоа, помалце или повеќе... и тоа е СОСЕМ нормално.

исто така секогаш општам и со компјутеров... уствари со него само се карам или му издавам наредби на глас како цтрл ц -> цртл в и слично...

Se pcujam na cel glas ako zaebam nesto,ili ako gubam na tabla:vozbud:

porano mnogu pocesto zborev so sebe a vo posledno vreme recisi nikogas mozebi zosto imam poveke so kogo da diskutiram od porano, ama mislam deka nikat ne sum zborela sama so sebe glasno i toa na ulica :nesum:

И јас често си зборам со себеси ама ретко на глас...Убаво е ...се опуштам...

ohooo.....sekogas si zboruvam samata so sebe....i toa na glas onaka si pram muabet eheee:pos2:
na momenti si pomisluvam da ne mi fali neso da ne sum luda :uvo:
ama kako so gledam ne sum edinstvena sto si zboruva so sebesi znaci ne e nisto strasno :)

Во себе да си разговарам,да си муабетам-да,ми се случува но ретко,а на глас никогаш,а да се карам со сам себе и да се опцујам...е тоа е веќе секојдневие :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom