- Член од
- 4 октомври 2008
- Мислења
- 4.014
- Поени од реакции
- 1.247
Интересен оглас http://www.auti.hr/automobili/oglas-607412/ :smir:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Го имаше претставувано дечкото на некој форум...интересна работаИнтересен оглас http://www.auti.hr/automobili/oglas-607412/ :smir:
Ма какво југо бре јас имам и не можам да мрднам подалеку од Скопјево со него. Еднаш отидов до Паланка и ми се искључи вентилаторот и загреа, па морав директно на акумулатор даго поврзувам. Кој нема занимација, досадно му е, не знае што да прави, нека си земе едно југце и нон стоп ке си биде зафатен и малку прљав у рацете.
Тој дечкото што пиша дека наместо пежо земал југо, тој е ненормален, пишува од бардовци.
Едино оправдувам некој да е љубител на ова брмчало ако сака да го спрема за трка, за друго не го бидува.
Поздрав.:smir:
Ма какво југо бре јас имам и не можам да мрднам подалеку од Скопјево со него. Еднаш отидов до Паланка и ми се искључи вентилаторот и загреа, па морав директно на акумулатор даго поврзувам. Кој нема занимација, досадно му е, не знае што да прави, нека си земе едно југце и нон стоп ке си биде зафатен и малку прљав у рацете.
Тој дечкото што пиша дека наместо пежо земал југо, тој е ненормален, пишува од бардовци.
Едино оправдувам некој да е љубител на ова брмчало ако сака да го спрема за трка, за друго не го бидува.
Ми се скина федерчето за гаста. Цело Скопје го свртив, не можам да најдам нигде. Кај да најдам и дали можам сам, ко лаик да го сменам?
Единствен дуќан во кој има оригинални автоделови за Застава во Скопјево ако не и во Државава . Малку се скапички , ама барем се оригинални :wink:можеш да видиш во Филдес, дуќанчево се наоѓа у Капиштец кај Жито Лукс дирекцијата.
има се за застава таму, па би требало да да има и федерче.
Почнав да спремам југо моментално почнав мотор да правам се мислев помеѓу 1.6 или 1.4 од уно турбо се решив за 1.6 денес го земав моторот утре ке го расклопам и ке го фризирам ке го бушам трета специјала ке ја обработувам главата поголеми вентили ке ставам и ке видам како ке стојам со кеш планирам да ставам два дупли карбуратори. А следниот месец ке го правам вешањето имам пазарено два билштена а од едно прошло југо имам спренгуван федер на ладно се на се мислам дека ке испадне едно добро југо :smir:
Еве како идат југовци со 1.6 мотор и на двете клипчиња има трки и погледнете какви коли губат од "скапаниците" наречени југо.
буџетот не ми дозволува за повеќе може некое подобро време, имам веќе weber 34/34 еден дечко ми понуди уште еден за ефтини пари најверојатно ке го земам. Се мислам дали да го разработам моторот со стандард едногрли зошто ми цапа ногата :kesa:ако можеш стави карбуратори од некои спортски мотор од некоја 600сс но подобро од 1000сс ( значи 4 карбуратори )
Не е темата за тука ама ај ке одговорам модераторите нека го префрлат во југо фан клуб постов :wink:Ми треба еден совет, колку ли би се појачало југо корал 55 со моментална јачина на мотор 1400 кубици и 65 коња ( фабрички мотор )...колку јачина би добило кога би му ставил само спортски филтер и спортски аусплук ??