Yugo Fan Club

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
а заборавивме едно нешто да го прашаме дечково... дали случајно го има шлепано некое BMW?!

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
тогаш ти се кренала косата? сакаш да кажеш дека само еднаш си видел 175 на југото твое?
175 само во мое југо.. Пред 2-3 години коа имав стар мотор корал 45 160 крена спрема охрид и тогаш мењачот ми се заеба и само во прва можеше да се вози среќа бев блиску до Охрид.Сега има нов мотор исто 45ка и нова километража стаив пошо старата ми се расипа.Тогаш накај Охрид Тетово-Гостивар 175 км.Може слободно другаров да се качи кај мене да види самиот дали е 130 или 170 ..

--- надополнето ---

...и тогаш се разбуди :(

Абе Југото си е Југо и помирете се веќе еднаш оти е така. Кола прогласена за најлошата воопшто (во Англија и Америка). И неможи мотор од 45 коња да оди 175 на рамен пат, дури ни во најидеални услови... скраја памети е да си убеден дека можи. Да речеше 140 некако можи и ќе поверував.
Добро бе сеа нешо курназ ми изиграваш дека се разбираш од коли?? :nenene:

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
175 само во мое југо.. Пред 2-3 години коа имав стар мотор корал 45 160 крена спрема охрид и тогаш мењачот ми се заеба и само во прва можеше да се вози среќа бев блиску до Охрид.Сега има нов мотор исто 45ка и нова километража стаив пошо старата ми се расипа.Тогаш накај Охрид Тетово-Гостивар 175 км.Може слободно другаров да се качи кај мене да види самиот дали е 130 или 170
гарант оти не ти кажува точно

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Streight МОРА да се тестира твоето Југо!

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Неможе 45-ка да дигне 175 освен ако не е озбилно обработена, а тоа подразбирам обработка на сите компоненти. Како прво скоро сите километражи на Застава лажат 10%. Можно е стандардна 45-ка да дигне над 130, ако се поклопат неколку услови. Да имало некоја надолнина, да те бие ветерот од грб, да возиш непосредно зад некоја друга кола која ќе ја разбива воздушната маса пред тебе и најважно 13-ката менувач што оди во Југо45 е прекраток за орбтаите кои ги постигнува моторот да може да напумпа 175.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
175 само во мое југо.. Пред 2-3 години коа имав стар мотор корал 45 160 крена спрема охрид и тогаш мењачот ми се заеба и само во прва можеше да се вози среќа бев блиску до Охрид.Сега има нов мотор исто 45ка и нова километража стаив пошо старата ми се расипа.Тогаш накај Охрид Тетово-Гостивар 175 км.Може слободно другаров да се качи кај мене да види самиот дали е 130 или 170 ...
Streight МОРА да се тестира твоето Југо!
апсолутно се согласувам... мора да се тестира ова... кажи како си слободен да идеме и да го пробаме ова нешто. јас сум само вработен и можам скоро секогаш да одвојам некој саат преку ден за да го направиме ова... ајде, бирај ден и време, тука на темава, а после во ПП ке ги договориме деталите кај ке се најдеме па ке продолжиме... реков дека ке возам позади тебе за да измериме точно колку иде... и ГПС ке вклучиме да мериме брзина... и со камерче ке снимаме за да евидентираме... реков јас, дека на мој трошок ке идам до инжинерскиот состав во застава да им го плеснам во фаца...

чекам одговор за твојот избор... ден и време...

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Ако е во право Streight и стварно оди 175 на саат, сместа ги викаме Fifth Gear и Discovery екипата документарец да направат.

Со нетрпение чекам да видам шо ќе бидни со сета оваа работа.

|Volkswagen|

Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Неможе 45-ка да дигне 175 освен ако не е озбилно обработена, а тоа подразбирам обработка на сите компоненти. Како прво скоро сите километражи на Застава лажат 10%. Можно е стандардна 45-ка да дигне над 130, ако се поклопат неколку услови. Да имало некоја надолнина, да те бие ветерот од грб, да возиш непосредно зад некоја друга кола која ќе ја разбива воздушната маса пред тебе и најважно 13-ката менувач што оди во Југо45 е прекраток за орбтаите кои ги постигнува моторот да може да напумпа 175.
Сигурно е после 83-та Југото така што не верувам дека е 13-ката!

Ако 903ccm3 OHV мотор со стандарден мењач може да оди 175... Правиме добар филм и го побиваме Clarkson! Yugo-то на Streight ќе биде легенда.

Ех каква романса. ШТЕТА што нема да се исполни

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ауф, ама филм сте истепале.... баш ме интересира шо ќе излези од Југото и фамозните 175.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
малееее ремет мавање

стрејт... го чекам одговорот твој... и за викендов може ако сакаш...... ке утпоам некако некој саат за да го тестираме твоето стандард југо 45 дали иде 175км на час...

|Volkswagen|

Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Ниту ќе се јави ниту ништо. Тато ќе го убие ако го изгуби Југото. :)))))

С

Спенсер

Гостин
И братучед ми тврди дека неговото 4 години старо Југо 1.1и иде 175... :toe:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Југо 175km/h да иде на рамно мало морген...

|Volkswagen|

Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Југо може да оди 175 без проблем. Ама сигурно не со 903 мотор. Сигурно!

До сега (екстра тјунирано Југо) најголема брзина мерена на GPS е 240км/ч!

А еве еден DJ од Тетово :))) Овие од Застава изгледа во Македонија праќале Abarth мотори :))))

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
По се’ изгледа блефираше дечково, штом го нема да се јави досега... :) :)

Kajgana Shop

На врв Bottom