Yugo Fan Club

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
они ми рекоа да земам да учам повеќе за автомобили оти ништо не знам и дека имало незнам какви југовци со 2.0 мотор и погон 4х4.
Жолотото Југото 2.0 со 4х4 има подвозје пренос и мотор целосно пренесени од Lancia Delta Integrale. Знаеш ли ти дека тоа е тркачка легенда од 90-тите со 215 KS забрзување од 5 секудни до 100? Ако на ова додадеш дека кај Југово е поставена турбина со поголем притисок, друга електроника, преработени издуви и сл. фактички сите возни особини се дури и подобри (отпор на воздух Yugo Cw=0,4 и m=1000kg, Lancia Delta Cw=0,42; m=1200kg) и со парите што ке ги дадам на М3-ката можам да отворам такси компанија со вакви Југовци.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Дечкото вози 55-ка класа N на трките, а црново Југово-45 е направено за кеф и илегални трки. Сега моментално фризира Фиат Пунто.
Е такој може :smir:
уште само да ми кажеше име да знам кој :helou:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Незнам како му е правото име го викаат Макса

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
а да земеш ти ова да го провериш некако? 45-ка идела 175 мислам, браво за постот дека не го мењаш југото и дека си љубител, ама дека со 45-ка (т.е. мотор од фиќо) креваш 175 мало сутра... ај седни со некој што има изправен километажник и провери... или земи ГПС уклучи и гледај и мери... земи си и марамче за солзите одпосле кога ке се разочараш...:tapp:

немој на луге кои се автомобилски фанатици да им продаваш прикаски... ако не сваќаш што е муабетот, врати се некој посто или страна наназад и прочитај кај што зборевме дека во југо АКО СЕ ВГРАДИ мотор 1.8 со 16 вентили и стандардниот мењач едвај ке иде до 180-190... а ти ми збориш тука за мотор од 900 кубика дека кревало 175... ако ти иде 175 значи колку му треба до 100? 9 секунди? или 11-12 можда?

еве турам опклада ЈАВНО!!! бирај сума и цена, му давам 60 секунди дека нема да крене поише од 130... а м давам и 5 минути дека после толку стискање ке прокува... сепак праиме муабет за југо 45 :nenene:
Другар нема што да се лажеме можеш слободно да се повозиш со мене.. Километражата е нова земена а и моторот 45.. А мало морген дека иде 130 LOL.. Сакаш верувај сакаш не.И неможеш ти на мене да ми кажуваш дека иде поспоро кога не си се качил да видиш.И не беше на удолница

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Yugoto МОЖЕБИ, викам МОЖЕБИ оди 130 на километраж :). Не е битно дали е нов. Работата е тоа што ти мислиш дека возиш 130 а уствари вожиш 115-120км/ч преку сила! (Фабрички тоа е така. 10% повеќе кажуваат киломтеражите од реалната брзина. Затоа GPS и ај си мериме :) )

А за 175...Не да нема теоретска шанса! Не се занесувајте бе луѓе! Не качете глупости смешни сте.

ЕТЕ и да има некаква натприродна моќ тој мотор од 903ccm3, мењачот сигурно нема да има! :)))

--- надополнето ---

Во м3 на 275 на автопатот од скопје велес не се чувствува некоја голема тензија или пак тресење а југото ако дојде до таа брзина големи се шансите да се распадне. Потоа ми спомнувате 2.0 мотор како да е тоа некоја голема филозофија. Опел кадет оригинален мотор му е 2.0 со 115 коњски сили и до 100 за 9 секунди а максимална 198 к/ч. А има вградено во еден и 5 литарски од м5 со над 500 коња. И тоа на заден погон а не на преден како кај југото а кој не возел кола и на двете нека проба па ќе ја почувствува разликата.
Потоа ја споредувате и тежината. На истиот кадет тежината му е 820 килограми значи ништо повеќе од југото.

И на крај кога се споредува и цената и тоа дека овие биле стари а јас преферирам такви но еве и нешто ново. Само истата е литарка како југото и навистина оди но е многу небезбедна, Опел тигра за мали пари имаш понов автомобил шток а со подобри перформанси од едно тјунирано југо во македонски услови. Тиграта навистина оди многу се имам уверено. А пак за нијанса повеќе пари имате и калибра докажан автомобил нема што повеќе да зборувам. Ако некој е заинтересиран нека дојде во штип се продава една тјунирана од станојков.

И пак ќе повторам јас никогаш не би избрал југо за сериозен проект бидејќи нема добар дизајн ниту возни својства.
.
Батка, не знам ама ептен мешаш баби и жаби!

Мешаш комфорни спортски автомобили (Gran Touring) со вистински спортски автомобили.

Потоа кажуваш за Kadett GSI. Јас ќе ти кажам за Golf 1 со VR6 мотор и што?

Целта на муабетот што 10 души ти солиме на паметот е дека нема врска тоа што зборуваш дека тоа се две различни категории што споредуваш!
Второ ти е кажана и цената на тоа што споредуваш. BMW M3 е 70000 евра. Југото да го средиш (со сите нишани, 4х4...како сакаш) нема да те фати повеќе од 3000 евра. Значи имаш 20+ пати разлика. Едното ќе оди до 220-240км/ч другото електронски ограничено на 250 (или 280км/ч ако платиш 3000 евра - да ти ја тргнат електронската блокажа. Јави се прашај во Маккар ако мислиш дека измислувам).

И трето излегуваш кон целата идеја за Југо со предрасуди. Што е ОК. Секој си има право да куди по нешто. Само што, ако имаш факти куди, ако не ќути и учи. Стандардното Југо си има многу маани. Но затоа и голем простор за негово средување во вистински спортски автомобил заради безброј причини.

Јас сум фанатик за VW. Мојата омилен спортски автомобил е VW 1303 со Porsche 911 мотор и мењач. Сум го видел сето тоа како изгледа. 300+КС на 800кг каросерија поставена над задната оска, е феноменално чувство ни BMW што неможи да ти го понуди, ама серам за Југото?! Не.

С

Спенсер

Гостин
Да ве прашам нешто...

Југо 1.1и (3-4год старо)... колку би можело да иде... 175??? ми се фалат дека толку идело... ја викам да видам да не верувам :)

Член од
18 јули 2010
Мислења
278
Поени од реакции
177
Yugoto МОЖЕБИ, викам МОЖЕБИ оди 130 на километраж :). Не е битно дали е нов. Работата е тоа што ти мислиш дека возиш 130 а уствари вожиш 115-120км/ч преку сила! (Фабрички тоа е така. 10% повеќе кажуваат киломтеражите од реалната брзина. Затоа GPS и ај си мериме :) )

А за 175...Не да нема теоретска шанса! Не се занесувајте бе луѓе! Не качете глупости смешни сте.

ЕТЕ и да има некаква натприродна моќ тој мотор од 903ccm3, мењачот сигурно нема да има! :)))

--- надополнето ---

Батка, не знам ама ептен мешаш баби и жаби!

Мешаш комфорни спортски автомобили (Gran Touring) со вистински спортски автомобили.

Потоа кажуваш за Kadett GSI. Јас ќе ти кажам за Golf 1 со VR6 мотор и што?

Целта на муабетот што 10 души ти солиме на паметот е дека нема врска тоа што зборуваш дека тоа се две различни категории што споредуваш!
Второ ти е кажана и цената на тоа што споредуваш. BMW M3 е 70000 евра. Југото да го средиш (со сите нишани, 4х4...како сакаш) нема да те фати повеќе од 3000 евра. Значи имаш 20+ пати разлика. Едното ќе оди до 220-240км/ч другото електронски ограничено на 250 (или 280км/ч ако платиш 3000 евра - да ти ја тргнат електронската блокажа. Јави се прашај во Маккар ако мислиш дека измислувам).

И трето излегуваш кон целата идеја за Југо со предрасуди. Што е ОК. Секој си има право да куди по нешто. Само што, ако имаш факти куди, ако не ќути и учи. Стандардното Југо си има многу маани. Но затоа и голем простор за негово средување во вистински спортски автомобил заради безброј причини.

Јас сум фанатик за VW. Мојата омилен спортски автомобил е VW 1303 со Porsche 911 мотор и мењач. Сум го видел сето тоа како изгледа. 300+КС на 800кг каросерија поставена над задната оска, е феноменално чувство ни BMW што неможи да ти го понуди, ама серам за Југото?! Не.
Никогаш досега не сум спомнал кадет гси сега ќе го спомнам за прв пат подолу.
Досега правев муабет за кадет ц кој има 2.0 и 115 коња оригинален мотор. :)
А сега е и ред за кадет гси како реплика на џиш што можеш да направеш за 2000 евра. За 2000 евра немаш многу опции за тјунинг барем не издржан. И јас мислев дека може но увидов дека нема шанси да направеш добар производ со тие пшари. Со 2000 евра не се купува југо па уно за мотор па кочници итн. За тие пари се зима кадет гси со 156 коња и 220 максимална.
И да се затвори веќе споредбата на југо со м3 пак ќе повторам јас не спомнав прв м3 туку вие дека ќе сте јаделе м3 со југо за 3к евра тјунинг. Мало сутра.
И м3 не е 70 илјади евра туку е 90 илјади со сите давачки. :)
А за човекот што вози 175 со 45ка да го потсетам да додаде и полна кола, полн ѓепек за на одмор и клима вклучено може повеќе ќе му веруваме. :)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Другар нема што да се лажеме можеш слободно да се повозиш со мене.. Километражата е нова земена а и моторот 45.. А мало морген дека иде 130 LOL.. Сакаш верувај сакаш не.И неможеш ти на мене да ми кажуваш дека иде поспоро кога не си се качил да видиш.И не беше на удолница
тураме ли опклада во колите дека југото твое не иде 175? јас ја турам една од моите... ај за да ти биде по интересно ке ти го турам реното:

рено 19, 1.7 мотор,со 100 коња, средено тип топ... ти тури го југото... бирај делница каде ке тестираме, рамна делница, што не е надолница... јас ке возам позади тебе, ако кренеш 175, на крајот од делницата ти го оставам реното, а ако не, ти го оставаш југото... двајца мои луѓе со тебе во кола, двајца твои луѓе со мене во кола, тоа не прави вкупно 6 сведоци, сосема доволно за да се констатира вистинитоста...

прифаќаш ли?

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
тураме ли опклада во колите дека југото твое не иде 175? јас ја турам една од моите... ај за да ти биде по интересно ке ти го турам реното:

рено 19, 1.7 мотор,со 100 коња, средено тип топ... ти тури го југото... бирај делница каде ке тестираме, рамна делница, што не е надолница... јас ке возам позади тебе, ако кренеш 175, на крајот од делницата ти го оставам реното, а ако не, ти го оставаш југото... двајца мои луѓе со тебе во кола, двајца твои луѓе со мене во кола, тоа не прави вкупно 6 сведоци, сосема доволно за да се констатира вистинитоста...

прифаќаш ли?
Сигурен си дека сакаш вака?? Немој само на зборови да бидеш па да си играме курот после.. Ти кажав немам шо да лажам а и толку мислиш дека неможам да разликувам 130 и 175??
Дај молимте мене ми се крена тогаш косата од радост шо неможев да поверувам се живо почна да се тресе во натре.. Ја не викам дека не се разбираш во коли али слободно коа сакаш ке се возиме неам нишо против

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Сигурен си дека сакаш вака?? Немој само на зборови да бидеш па да си играме курот после.. Ти кажав немам шо да лажам а и толку мислиш дека неможам да разликувам 130 и 175??
Дај молимте мене ми се крена тогаш косата од радост шо неможев да поверувам се живо почна да се тресе во натре.. Ја не викам дека не се разбираш во коли али слободно коа сакаш ке се возиме неам нишо против
тогаш ти се кренала косата? сакаш да кажеш дека само еднаш си видел 175 на југото твое?

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ova nekoj fenomen od Yugo i tebe po greska vo fabrika da ne ti staile 1.4 motor ko eden prethodno sto se raspravase ???

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
...и тогаш се разбуди :(

Абе Југото си е Југо и помирете се веќе еднаш оти е така. Кола прогласена за најлошата воопшто (во Англија и Америка). И неможи мотор од 45 коња да оди 175 на рамен пат, дури ни во најидеални услови... скраја памети е да си убеден дека можи. Да речеше 140 некако можи и ќе поверував.

|Volkswagen|

Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
ЕЈ колку сакам да го видам овој двобој на онак и Streight!

Streight ја прифаќаш понуданата на онак?

:vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud:

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
ЕЈ колку сакам да го видам овој двобој на онак и Streight!

Streight ја прифаќаш понуданата на онак?

:vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud:
тебе и те планирав за еден од моите сведоци... ако се деси ке го видиш... мада чисто сумњам дека ке се деси, зашто доволно ремет изеде човекот овде, плус ЈАС НЕ ПРИПАЃАМ НА ТОА НИВО да докажувам на некого дека колата не му иде... а и трета работа, не е двобој, туку е оклада дека неговото југо не иде 175... и наспроти тоа дека сака да ме убеди некој на форум дека југо 45 со стандард мотор кренал 175 нема да може, бидејки не ги знае техничките параметри за возилото... како на пример максимална обртажа на мотор од 903, зголемено со ефикасноста на редукторот на обртаи т.е. мењачот, може да даде одредена максимална ротација на излезната снага т.е. тркалото. во идеални услови, лабараториски значи, без отпор на воздух тоа е околу 150 км на час... кога ке го додадеш отпорот на воздухот плус никаквата аеродинамика на југото ке добиеш максимална брзина од околу 135-140 и тоа под услов сите елементи да се на број и врвни делови исправни... т.е. компресијата на моторот да биде 8,6, лагерите да се прва класа, гуми со минимален отпор, цнтрирана предница... сетоа ова што го набројав е можно... значи можно е на човеков југото да му биде во ТОП СОСТОЈБА....

и плус еве... не мора да биде кладба, двобој или било што... немора да се кладиме, ама ако стварно е човекот спремен да докаже дека југото му иде 175, може да пробаме во секое време... има идеално рамно место према велес кога се иде... значи рамно, широко и чисто... негде околу 5 километри е делницата... можеме таму да идеме и да пробаме т.е да се повозиме како што вели... немора за пари или ствари да се кладиме...

ако стварно качи 175 југо со 903 мотор стандард (ке снимам со камера ако треба), јас ке бидам тој што ке отиде у застава и лично ке му мавне шамар ма главниот инжинер на застава и тој што ги дал тие технички податоци...

толу од мене на оваа тема...

|Volkswagen|

Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Таму и замислував дека ќе биде натпреварот, сериозна добра делница за проба. Потполно рамна.

Јас мислам ниту со Turbo полнач нема да може да крене 175 км/ч. Со 1.3 Турбо едвај креваат 180км/ч а камоли 903ccm3.

Kajgana Shop

На врв Bottom