Yugoto МОЖЕБИ, викам МОЖЕБИ оди 130 на километраж
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
. Не е битно дали е нов. Работата е тоа што ти мислиш дека возиш 130 а уствари вожиш 115-120км/ч преку сила! (Фабрички тоа е така. 10% повеќе кажуваат киломтеражите од реалната брзина. Затоа GPS и ај си мериме
)
А за 175...Не да нема теоретска шанса! Не се занесувајте бе луѓе! Не качете глупости смешни сте.
ЕТЕ и да има некаква натприродна моќ тој мотор од 903ccm3, мењачот сигурно нема да има!
))
--- надополнето ---
Батка, не знам ама ептен мешаш баби и жаби!
Мешаш комфорни спортски автомобили (Gran Touring) со вистински спортски автомобили.
Потоа кажуваш за Kadett GSI. Јас ќе ти кажам за Golf 1 со VR6 мотор и што?
Целта на муабетот што 10 души ти солиме на паметот е дека нема врска тоа што зборуваш дека тоа се две различни категории што споредуваш!
Второ ти е кажана и цената на тоа што споредуваш. BMW M3 е 70000 евра. Југото да го средиш (со сите нишани, 4х4...како сакаш) нема да те фати повеќе од 3000 евра. Значи имаш 20+ пати разлика. Едното ќе оди до 220-240км/ч другото електронски ограничено на 250 (или 280км/ч ако платиш 3000 евра - да ти ја тргнат електронската блокажа. Јави се прашај во Маккар ако мислиш дека измислувам).
И трето излегуваш кон целата идеја за Југо со предрасуди. Што е ОК. Секој си има право да куди по нешто. Само што, ако имаш факти куди, ако не ќути и учи. Стандардното Југо си има многу маани. Но затоа и голем простор за негово средување во вистински спортски автомобил заради безброј причини.
Јас сум фанатик за VW. Мојата омилен спортски автомобил е VW 1303 со Porsche 911 мотор и мењач. Сум го видел сето тоа како изгледа. 300+КС на 800кг каросерија поставена над задната оска, е феноменално чувство ни BMW што неможи да ти го понуди, ама серам за Југото?! Не.