175 само во мое југо.. Пред 2-3 години коа имав стар мотор корал 45 160 крена спрема охрид и тогаш мењачот ми се заеба и само во прва можеше да се вози среќа бев блиску до Охрид.Сега има нов мотор исто 45ка и нова километража стаив пошо старата ми се расипа.Тогаш накај Охрид Тетово-Гостивар 175 км.Може слободно другаров да се качи кај мене да види самиот дали е 130 или 170 ..тогаш ти се кренала косата? сакаш да кажеш дека само еднаш си видел 175 на југото твое?
Добро бе сеа нешо курназ ми изиграваш дека се разбираш од коли?? :nenene:...и тогаш се разбуди
Абе Југото си е Југо и помирете се веќе еднаш оти е така. Кола прогласена за најлошата воопшто (во Англија и Америка). И неможи мотор од 45 коња да оди 175 на рамен пат, дури ни во најидеални услови... скраја памети е да си убеден дека можи. Да речеше 140 некако можи и ќе поверував.
гарант оти не ти кажува точно175 само во мое југо.. Пред 2-3 години коа имав стар мотор корал 45 160 крена спрема охрид и тогаш мењачот ми се заеба и само во прва можеше да се вози среќа бев блиску до Охрид.Сега има нов мотор исто 45ка и нова километража стаив пошо старата ми се расипа.Тогаш накај Охрид Тетово-Гостивар 175 км.Може слободно другаров да се качи кај мене да види самиот дали е 130 или 170
175 само во мое југо.. Пред 2-3 години коа имав стар мотор корал 45 160 крена спрема охрид и тогаш мењачот ми се заеба и само во прва можеше да се вози среќа бев блиску до Охрид.Сега има нов мотор исто 45ка и нова километража стаив пошо старата ми се расипа.Тогаш накај Охрид Тетово-Гостивар 175 км.Може слободно другаров да се качи кај мене да види самиот дали е 130 или 170 ...
апсолутно се согласувам... мора да се тестира ова... кажи како си слободен да идеме и да го пробаме ова нешто. јас сум само вработен и можам скоро секогаш да одвојам некој саат преку ден за да го направиме ова... ајде, бирај ден и време, тука на темава, а после во ПП ке ги договориме деталите кај ке се најдеме па ке продолжиме... реков дека ке возам позади тебе за да измериме точно колку иде... и ГПС ке вклучиме да мериме брзина... и со камерче ке снимаме за да евидентираме... реков јас, дека на мој трошок ке идам до инжинерскиот состав во застава да им го плеснам во фаца...Streight МОРА да се тестира твоето Југо!
Сигурно е после 83-та Југото така што не верувам дека е 13-ката!Неможе 45-ка да дигне 175 освен ако не е озбилно обработена, а тоа подразбирам обработка на сите компоненти. Како прво скоро сите километражи на Застава лажат 10%. Можно е стандардна 45-ка да дигне над 130, ако се поклопат неколку услови. Да имало некоја надолнина, да те бие ветерот од грб, да возиш непосредно зад некоја друга кола која ќе ја разбива воздушната маса пред тебе и најважно 13-ката менувач што оди во Југо45 е прекраток за орбтаите кои ги постигнува моторот да може да напумпа 175.