Хари Потер

• Креатор на темата Креатор на темата Unicor777
  • Време на започнување Време на започнување
Ја има и се' зависи од книжарата. Цената варира од книжара од книжара.
Можеш да прочиташ неколку страници наназад. Дискутиравме каде (и дали сеуште) има книжарница Мамут во Скопје, каде книгите беа по 590 ден.!.........Инаку цената е 990 ден.......:)

Ги имам филмовите ХД со превод со све, кој сака нека каже.

Нели дејството ќе се одвива 70-80 год пред Хари?

Дејството е пред Хари. Хермиона е црнкиња во театарска претстава, не не филм.

Sent from my E2105 using Tapatalk

Хермиона црнец ке биде во новиве делови ?
Не, настаните сега за сега нема да имаат врска со серијалот (барем судејќи по ликовите кои се објавени). Ќе бидат настани кои се случувале во 20-тите години од минатиот век или 60-70 пред таа “сегашност“ во која одвиваа настаните во веќе познатата приказна.

https://en.wikipedia.org/wiki/Fantastic_Beasts_and_Where_to_Find_Them_(film) :)

пи.ес. Дали конечно ги најде последните 2 дела? :)

Не, настаните сега за сега нема да имаат врска со серијалот (барем судејќи по ликовите кои се објавени). Ќе бидат настани кои се случувале во 20-тите години од минатиот век или 60-70 пред таа “сегашност“ во која одвиваа настаните во веќе познатата приказна.

https://en.wikipedia.org/wiki/Fantastic_Beasts_and_Where_to_Find_Them_(film) :)

пи.ес. Дали конечно ги најде последните 2 дела? :)
Книгите ги најдов од дистрибутерите на младинска книга. Но бедот е што сеуште не спуштаат цена од 900 ден и 1200 и покрај никаквата заинтересираност.

Книгите ги најдов од дистрибутерите на младинска книга. Но бедот е што сеуште не спуштаат цена од 900 ден и 1200 и покрај никаквата заинтересираност.
Некогаш за 1200 ден. и 2-те ќе ги најдеше. Ако сакаш земи ги на српски. Ќе поминеш многу поевтино и ќе добиеш поквалитетен превод (иако во последните 2 дела тој беше солиден). :)

Книгиве од први до пети дел ми се прочитани по 10 пати. Последните два по еднаш оти ги позајмив. Мислам дека ако не беше Хари Потер немаше воопшто да читам. До петти дел ми ги донесиа како поклон за роденден (осми или девети) и од тогаш си ги пречитувам може еднаш годишно.
И кога незнам што да читам (ако имам преку 50 непрочитани книги дома) пак се фаќам за Хари Потер :D

Книгиве од први до пети дел ми се прочитани по 10 пати. Последните два по еднаш оти ги позајмив. Мислам дека ако не беше Хари Потер немаше воопшто да читам. До петти дел ми ги донесиа како поклон за роденден (осми или девети) и од тогаш си ги пречитувам може еднаш годишно.
И кога незнам што да читам (ако имам преку 50 непрочитани книги дома) пак се фаќам за Хари Потер :D
Ја да ти кажам уште последните 2 книги ги немам прочитано и последните 2 филма ги немам изгледано.

Земи на англиски еднаш прочитај ги :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom