Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
збореше славица дека лесно давале визи ,па сега ке видиме :vozbud:

да бе фрки нема... секунда ...имасе еден го одбија али дечкото камен англиски незнаеше да гукне!

Од коа ќе однесам документи колку време се чека за виза

Јас поминав ама за туристичка, вистина е дека одкако се сруши визната бариера за ЕУ, полесно се добива виза за САД.

Јас поминав ама за туристичка, вистина е дека одкако се сруши визната бариера за ЕУ, полесно се добива виза за САД.

еј за туристичка ??? сам си ја бараше? без посредство на агенција... на колку ти ја дадоа и дали пред тоа си бил у уса!

Дечки кога тргате за Америка?

еј за туристичка ??? сам си ја бараше? без посредство на агенција... на колку ти ја дадоа и дали пред тоа си бил у уса!

што е тешко за туристичка виза да поднесеш сам? зар толку западњаци станавме, што агенции ке ни требаат за да прднеме... лесно е. само прашај и ке ти појасниме... ке ти појасниме ние што сме извадиле туристички визи за сад...

да бе фрки нема... секунда ...имасе еден го одбија али дечкото камен англиски незнаеше да гукне!

па да,уште на интервјуто во холидеј ин кога влегов кај американецот заедно со мене влегоа уште тројца,од кои на едниот англискиот му беше тапа......затоа им кажале :helou:

А од кога ќе одам на интрвју во амбасада, за колку време ќе знам дали имам виза или не?

Ај ем гоинг ту ЈуЕсЕј, бич. Многу поинаку го замислував интервјуво, ама се помина толку опуштено и лесно. Еден многу кул момак од другата страна на шалтерот ми постави само 3 прашања и не ме задржа ни 2 мин. Имаше еден кој што го одбија, одма му го вратија пасошот, али дечкото врска немаше од англиски, ниту едно прашање не одговори, по секое прашање го глеаше "интервјуерот" ко теле у шарена врата, не гукна. Таквите не добиваат виза. Важно е да знаеш да составиш каква таква реченица, и да разбереш што те прашуваат, нормално, па макар и по два пати да ти го постави истото прашање. Бар така беше денес у Американската амбасада.

ima nekoj shto e na ekonomski a ke ide za usa?treba da go zemam uverenieto so polozeni ispiti i mi baraat 3000 den a na stranaa na ekonomski pishuva 300 den??? nekoj so iskustvoo??????

ima nekoj shto e na ekonomski a ke ide za usa?treba da go zemam uverenieto so polozeni ispiti i mi baraat 3000 den a na stranaa na ekonomski pishuva 300 den??? nekoj so iskustvoo??????

Какви 3000 денари. Ќе си платиш 300 денари на сметката што е за сите уплати и ќе го пополниш уверението и заедно со уплатницата ќе и го дадеш на таа на студентски. Јас го земав уверението пред 1 месец и платив само 300 денари. Немој да плаќаш 3000.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom