Work and travel USA

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
slusaj sea self arranged ti e koga ti ne plakas 900$ za programata tku plaks nekoi 400$ so toa sto ti moras da si obezbedis sam rabota preku internet za da rabotodavecot ti prati list vo koj se soglasuva deka ti ke rabotis kaj nego i potoa odis vo agenciive i oni treba ti dogovorat intervju so gazdata.long story short ako ne sakas da se maltretiras idi prvata godina so rabota preku agencija a posle koa ke znaes kako sro vtora godina self arranged

Член од
28 април 2007
Мислења
478
Поени од реакции
15
Што мислите за Viking Travel, има ли некој искуство со или нешто слушнато околу неа?

Eдит: Што е tax refund (враќање на данок) и некој ако може поопширно малку да објасни за тоа.

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Што мислите за Viking Travel, има ли некој искуство со или нешто слушнато околу неа?

Eдит: Што е tax refund (враќање на данок) и некој ако може поопширно малку да објасни за тоа.
viking lani bev da prasuvam...ni ponudi da rabotime so ribi na aljaska...i neso liveguard bese, ali posle toa koa otidovme pak da prasuvame da ne ima nesto novo imase staveno plomba...

okolu danokot...ti tamu koa rabotish zavisno u koja drzava imash state i federal tax, primer ako zimash bruto plata 500$ ti mava danok da receme 10% fakticki ti plakash 50$ i uste state da ti mavne 10%( figuriram so ciftive neli :P) net pay ke ti bide 400$ so ke ti gi dadat tamu...koa ke se vratish zbirot od tie 100$ neli so si gi platil kako danok...ti gi vrakaat kontash

Член од
28 април 2007
Мислења
478
Поени од реакции
15
viking lani bev da prasuvam...ni ponudi da rabotime so ribi na aljaska...i neso liveguard bese, ali posle toa koa otidovme pak da prasuvame da ne ima nesto novo imase staveno plomba...

okolu danokot...ti tamu koa rabotish zavisno u koja drzava imash state i federal tax, primer ako zimash bruto plata 500$ ti mava danok da receme 10% fakticki ti plakash 50$ i uste state da ti mavne 10%( figuriram so ciftive neli :P) net pay ke ti bide 400$ so ke ti gi dadat tamu...koa ke se vratish zbirot od tie 100$ neli so si gi platil kako danok...ti gi vrakaat kontash
Aха, сфаќам. Благодарам многу.

Член од
6 октомври 2009
Мислења
137
Поени од реакции
42
дали има шанса да останам зијан на крајот ако не се расфрлам со пари? сакам да одам на крајот на јуни да работам во забавен парк... како се движат платите ако можи некој да ми кажи? фала :)

Член од
25 септември 2009
Мислења
91
Поени од реакции
10
Ова лето платите се движеа од 7.25 до 8.5 , 9 $ за саат. Најдобро е работа со бакшиш (tips). Е сега тука останува прашањето колку работни саати неделно ќе ти даваат.
Ако ти се работи и ако имаш среќа имаш можност да си најдеш и втора работа.

Нема да останеш зијан, ако знаеш разумно да трошиш. Ако знаеш да штетиш можеш да си ги вратиш парите што ќе ги вложиш во самата програма и пропатните трошоци околу патувањето. А уште повеќе ако внимаваш на заработените пари можеш и плус да си заштеш.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
И плус повратокот на даноците околу 1500$ ;)

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
дали има шанса да останам зијан на крајот ако не се расфрлам со пари? сакам да одам на крајот на јуни да работам во забавен парк... како се движат платите ако можи некој да ми кажи? фала :)
Во забавен парк да работиш е... забавно :))
Aма немаш бакшиш како прво.
А како второ недај боже да ти се погоди врнежливо лето, кога врне не работат забавните паркови. Така да немаш дневница.
Па размисли колку стварно сакаш во забавен парк да работиш.

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
според мене тапа е во забавен парк...посебно од финансиска страна... пред се ако имаш шанси да идеш факт е дека немаш што да изгубиш...поради тоа за тие пари со ќе го дадеш добиваш огромно искуство... а и на враќање да си дојдеш со 0 доларчиња во џебот, размисли пак колку би потросил ако си дремел во мкд... али пред се ако си снаодлив и ако знаеш како со парите ќе си поминеш тип топ! едвај чекам јуни да дојде!

Член од
6 октомври 2009
Мислења
137
Поени од реакции
42
имаше друга понуда за дистрибутери на мраз... дали има некој искуство со таа работа и колку е платата? друго дали некој знае како оди работата со сместувањето? :uvo:

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
имаше друга понуда за дистрибутери на мраз... дали има некој искуство со таа работа и колку е платата? друго дали некој знае како оди работата со сместувањето? :uvo:
ova garant u kouzon si prasuel a...zimaj ja taa distributer...ako ja davaat ali tesko da ja dadat...inace tamu ima dosta kesh!

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
A nekoj slusnal nesto za kouzon dali se dobri ?
јас мислам дека не се...од муабети слушнато...а ова за дистрибутери на мраз лани го нудеа ау. со примамливи саатници и слично...али чисто сумјам дека некој ја добил!

Член од
25 октомври 2010
Мислења
736
Поени од реакции
704
дали знаете некоја агенција која посредува за работа во уса или некоја преку која сте биле доколку не сте студент.. поз

Kajgana Shop

На врв Bottom