Work and travel USA

Член од
19 август 2010
Мислења
54
Поени од реакции
0
Следнава недела идам да уплаќам , читам све и свашта , слушам милион различни мислења ама тоа е тоа, на мене останува да си одлучам. Е сеа тешко ми иде со агенцииве јас планирав ЗИП, сеа нешто испадна и за Наром , слушам и Аурора имале некои интересни понуди па ако има уште некој да сподели искуство околу тоа каде има добри работни понуди, каде има подобар третман итн инт би било добро...

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Следнава недела идам да уплаќам , читам све и свашта , слушам милион различни мислења ама тоа е тоа, на мене останува да си одлучам. Е сеа тешко ми иде со агенцииве јас планирав ЗИП, сеа нешто испадна и за Наром , слушам и Аурора имале некои интересни понуди па ако има уште некој да сподели искуство околу тоа каде има добри работни понуди, каде има подобар третман итн инт би било добро...
ovaa aurora sto ja ima postirano...e grabez neviden...osven ako ne te praka gaga vo usa...2000$ za tolku vreme....phahahhaha imav drugari sto za 15 dena gi vadea istite...cisti posle danok spienje hrana...kakvi prevaranti ej...do koa vaka be...c c c ako vas vi dadat 2000$ za 9 nedeli agencijata ke naprai od vas nekoj si 2500-3000$ ahahaha prevaranti ej ahahaha

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
ma kakva aurora kampovi toa se zii gluposti, tuku da pise nekoj kao se bara self arranged job,na koj site da se odi,pojma neam...

Член од
20 март 2008
Мислења
107
Поени од реакции
12
IMA EDNA STRANA OD AGENCIJA KOJA SORABOTUVA SO NAROM PA AKO SAKA NEKOJ DA DOZNAE POVEKE ETE SRBITE SE POORGANIZIRANI OD NAS,MOZE DA ODI NA TOJ FORUM EVE GO I LINKOT
http://www.dwebteam.info/forum1/
Za posigruno , ako pzonavas nekoj do lani so bil , toj mojt da ti sredit za self poso tie imet kontakt od tamu kj so bile ( ama ne site, poceto).
inace ja aplicirav vo narom, izgladae fini pa neznam so ke bit na krajot. Po forumov a i od drugi lugje slusam za zip i kouzon deka bile krsh pa ispagjat deka se e na srekja.. kako ke ti opalit kecot. Pa za site so ke apliciret, so srekja!!

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
A bil li nekoj na rabota vo golf/country club ,i kako e tamu ?

Член од
20 март 2008
Мислења
107
Поени од реакции
12
Ej a nekoj da kazit iskustvo... za rabota na crno.... kolkava e zarabotkata ako si na crno? mora da imat nekoj takov na forumof

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Ej a nekoj da kazit iskustvo... za rabota na crno.... kolkava e zarabotkata ako si na crno? mora da imat nekoj takov na forumof
помалку си платен него ли на легално... ако си комплетно на црно таму, ке немаш никакво право да се жалиш ако се убиеш од ринтање ко коњ 2 недели н ети платат... во секој случај платите се МИНИМАЛНИ за работење на црно... почнивајки од 3 долари на сат до 15 на саат, максимум... зависи за што...

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
хахахаха... уште пред 10-15 години едно чудо фраери отидоа низ светов да бидат бејби ситери... лично имам другар кој отиде во лондон... се сликаше претходно со деца, кучиња, мачиња ово-оно, насмеан сегде бре бре бре.... и тој сет слики со се апликација за работа го поднесуваше сегде... и му опали, си замина во лондон... сега у моментов е градски полциаец кој е задолжен да пишува казни на оние што не платиле паркинг...

мегутоа, темава е за уса... да не идеме офф топик превише...

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Има некој што бил/е на интершип во САД, планирам да аплицирам па добро би ми дошол совет или нечие искуство.

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
добро е да се рашири темава, или да се отворат за повеќе теми...да видиме освен уса може и во европа има нешто јако!!! каде што...

Член од
29 октомври 2010
Мислења
34
Поени од реакции
7
ma kakva aurora kampovi toa se zii gluposti, tuku da pise nekoj kao se bara self arranged job,na koj site da se odi,pojma neam...
Каква е таа self arranged job ?

И кој знае ако може да ми каже како можам да заминам на друг начин во USA, ама не преку work and travel пошто сум вонреден студент ...

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Каква е таа self arranged job ?

И кој знае ако може да ми каже како можам да заминам на друг начин во USA, ама не преку work and travel пошто сум вонреден студент ...
таа селф ти е уствари сам да си најдеш работа, не агенцијата да ти бара...а најлесно за добивање на работна виза ти е преку work and travel, евентуално можеш да си аплицираш ти за туристичка, али ако до сеа не си бил таму...ќе треба на црно да работиш у превод роб да изираваш

Член од
29 октомври 2010
Мислења
34
Поени од реакции
7
таа селф ти е уствари сам да си најдеш работа, не агенцијата да ти бара...а најлесно за добивање на работна виза ти е преку work and travel, евентуално можеш да си аплицираш ти за туристичка, али ако до сеа не си бил таму...ќе треба на црно да работиш у превод роб да изираваш
Бев, аплицирав за туристичка ама многу тешко се добива...

Kajgana Shop

На врв Bottom