Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
Кажете ми некој што бил на Cape God во Hyannis или Yarmouth какво е местово? Дали може лесно да се најде втора работа и дали е скапо место?

Најнепрофесионалната и најпреварантска агенција. Не знам за другите, но од Коузон бегајте како од ѓавол.

Во која смисла е најнепрофесионална и најпреварантска, објасни ни на што да внимаваме.

Во која смисла е најнепрофесионална и најпреварантска, објасни ни на што да внимаваме.

Воопшто не се грижат за студентите и лажат за се и сешто. Од попусти за програмата до работни позиции и плати.
Ги посетив во Октомври некаде и барем до пред Нова Година требаше да ми пратат еден документ, но бидејќи тотално заборавија на мене морав да одам пред една недела и да ги потсетам. Пред неколку дена ми се јавија зашто требаше да ме прашаат нешто и се договоривме да ми пратат некои информации на меил. Поминаа неколку денови и погодувате - од меилот сеуште ни трага ни глас.
Исто така лани на еден од саемите што се одржаа се појавија и неколку студенти што се жалеа дека воопшто не биле информирани за било каков саем, агенцијата им земала пари и уште не им нашла работа. Бидејќи беа доста изнервирани и правеа гужва, овие гледаа што побрзо да ги измаваат од таму.

Не знам за другите агенции, ама од Коузон пазете се.

Дали некој бил во Lake Placid да ми кажи како е таму, дали се наоѓа втора работа и дали е скапо за јадење и слично. Јас аплицирав за во Crowne Plaza Golf Resort преку Наром, ако можи и некој нешто да кажи поточно за овде ако има работено :)

Кажете ми некој што бил на Cape God во Hyannis или Yarmouth какво е местово? Дали може лесно да се најде втора работа и дали е скапо место?

Исто и мене ме интересира да каже некој нешто повеќе за Cape Cod т.е. дали е скапо за живеење таму и дали има многу студенти и се разбира - шанса за втора работа ? :)

Има ли некој од претходните години што не добил виза да ми каже колку пари не му биле вратени? Сите агенции ми кажуваат различно од 110 евра па се до 350 евра. Разликата не е баш мала, а на агенциите не може да им се верува зошто зборат едно прават друго.

Има ли некој од претходните години што не добил виза да ми каже колку пари не му биле вратени? Сите агенции ми кажуваат различно од 110 евра па се до 350 евра. Разликата не е баш мала, а на агенциите не може да им се верува зошто зборат едно прават друго.

Осигурај ги парите, така ти е најсигурно. 20 евра кошта тоа мислам губиш и некој процент и од останатите пари кои си ги уплатил.

Имам ли шанси за виза ако : од 1 година имам еден останат предмет а од 3 семестар немам положено ништо ? и дали се рачунаат 4т семестар (сега што го запишувам) ?
Прашувам да знам дали да аплицирам или да си чекам наредна.

Имам ли шанси за виза ако : од 1 година имам еден останат предмет а од 3 семестар немам положено ништо ? и дали се рачунаат 4т семестар (сега што го запишувам) ?
Прашувам да знам дали да аплицирам или да си чекам наредна.

Имаш добри шанси.

Јас отидов во прва година со положени само 4 испити од цела година. :)

Имаш добри шанси.

Јас отидов во прва година со положени само 4 испити од цела година. :)
јас сум втора ..од годинава од xx не полагав и затоа се мислам дали да аплицирам ама чим има шанси зашто да не пробам :D фала

Сестрами минатата година не доби виза , и само тоаш што беше за визата трошоците не и ги вратија , се друго што беше од програмата и вратија назад.

Сестрами минатата година не доби виза , и само тоаш што беше за визата трошоците не и ги вратија , се друго што беше од програмата и вратија назад.

Сите земаат пари за програмата, кој помалку кој повеќе. Си имал некое недоразбирање со сестра ти изгледа.
Ова е извадок од документ на Коузон:
pxev.png

Сите земаат пари за програмата, кој помалку кој повеќе. Си имал некое недоразбирање со сестра ти изгледа.
Ова е извадок од документ на Коузон:
pxev.png

Јас ти кажувам за Викинг, познавам околу 10 тина другари кој аплицирале преку таа агенција. Јас се отакаж од програмата пред да одам Америка по втор пат и изгубив околу 150 евра. Сестрами плати само за визата , сите пари за програмата и ги вратија.
Незнам никој што одел преку Koyзон.

Некој искуство со Алјаска и градчето Фаирбанкс? Втора работа, сместување?
--- надополнето: 14 февруари 2014 во 00:47 ---
Некој искуство со Алјаска и градчето Фаирбанкс? Втора работа, сместување?

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom