Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
Годинава ке аплицирам преку Викинг за во Лонг Бренч ЊуЏерси. По сугестија на мој пријател станува збор за туристичко место каде што местото не е така големо и се е на 15 минути (работа-храна-сместување) , не ми е приоритет да направам голема заработувачка туку малце да излезам од пустелијава. Имам завршено додипломски и постдипломски студии но и имам запишано уште едни постдипломски студии се со цел да спремам документи за аплицирање на W&T.Ја почнав процедурата преку еден агент од Викинг и единствено нешто што ми побара е да направам CV на Англиски при што да го вметнам школувањето и работното искуство.Отворените работни позиции се претежно во хотел каде што предходно имам работно искуство од 5 месеци поточно една летна сезона , на тоа имам и 2 годишно работно искуство на приватен факултет каде што предпоставувам би било плус.Сеуште чекам одговор од Викинг околу ревизијата на CVто и дали се е во ред, при што ги замолив да ми го кажат протоколот и сеуште чекам одговор.

Е сега, ми треба некој со слично вакво искуство за совет или сугестија со досегашното приложено.

Секој коментар е добредојден (y)

Годинава ке аплицирам преку Викинг за во Лонг Бренч ЊуЏерси. По сугестија на мој пријател станува збор за туристичко место каде што местото не е така големо и се е на 15 минути (работа-храна-сместување) , не ми е приоритет да направам голема заработувачка туку малце да излезам од пустелијава. Имам завршено додипломски и постдипломски студии но и имам запишано уште едни постдипломски студии се со цел да спремам документи за аплицирање на W&T.Ја почнав процедурата преку еден агент од Викинг и единствено нешто што ми побара е да направам CV на Англиски при што да го вметнам школувањето и работното искуство.Отворените работни позиции се претежно во хотел каде што предходно имам работно искуство од 5 месеци поточно една летна сезона , на тоа имам и 2 годишно работно искуство на приватен факултет каде што предпоставувам би било плус.Сеуште чекам одговор од Викинг околу ревизијата на CVто и дали се е во ред, при што ги замолив да ми го кажат протоколот и сеуште чекам одговор.

Е сега, ми треба некој со слично вакво искуство за совет или сугестија со досегашното приложено.

Секој коментар е добредојден (y)
Види..без да сугерирам нешто негативно према тебе или према агенцијата ама само CV и ветување на некоја позиција од некој "агент" е малку сомнително...
Вообичаено CV-то е лажги со опашки зошто работодавецот ниту има како да провери ниту ништо...Можеш да пишеш и дека си профи во било која дејност нели?
Мене ми е да не те мафта тој твој агент и место во NJ да завршиш таму кај што не им се исполнети позициите..
Знам преку агенцијава за која збориш дека мораш да одбереш 3 позиции па кај ти падне таму ќе одиш а вообичеаено е и некоја 4-5 позиција..
Така да биди внимателен не верувај многу на "агенти" зошто ова се некои студенти кои за ситни пари ти ветуваат се и сешто а незнаат како идат работите
Не се они криви ама за 10-20$ ветени од агенција ќе ти кажат дека и во Miami за 100$ на саат ќе работиш
Ако не си многу за заработка скоро сите агенции имаат позиции на плажа за 7.25 иди дирекно во агенција и види да имаш интервју со работодавецот дирекно без да бираш 3 5 20 позиции..разбираш??
Немој многу да се лажеш со муабети...

P.S
ОВА НЕ СЕ ОДНЕСУВА НА ТЕБЕ НО ЗА СИТЕ...
ЏАБЕ СИТЕ ОВИЕ ПОСТОВИ И ЏАБЕ СИТЕ СТРАНИ КОГА НЕ САКАТЕ ДА ЧИТАТЕ.. НЕКОЈ КЕ ВИ КАЖЕ NJ И ЛЕТАТЕ ТАМУ ПРИ ПРВА ШАНСА
АЛО ОСВЕСТЕТЕ СЕ ДОЗНАЈТЕ КОЈА АГЕНЦИЈА КАКО РАБОТИ КАКВИ ПОНУДИ НУДИ
НЕ ЛЕТАЈТЕ ВО АГЕНЦИЈА ИДЕТЕ ПО ПОНУДА АМА НЕ ДА ВИ КАЖАТ ДА ДА ТВОЈА Е...ВИДЕТЕ ИНТЕРВЈУ СО РАБОТОДАВЕЦ А НЕ ДА БИРАТЕ НЕКОЛКУ ПА ДА ЗАВРШИТЕ НА СРЕД ПУСТЕЛИЈА ЗА 7.25
ОДРЕДЕТЕ СИ ГИ ПРИОРИТЕТИТЕ
И НЕ ЗНАЧИ ДЕКА АКО ЕДНАШ БИЛО ОК ТАМУ ДЕКА И СЛЕДНА СЕЗОНА ЌЕ Е ДОБРА
НА КРАЈ ПОСЛЕ ТОЛКУ СТРАНИ ИСКУСТВА СЛЕДНА ГОДИНА ЌЕ СЕ ПОЖАЛИ НЕКОЈ...ИЗВИНЕТЕ АМА ЗА МЕНЕ ТОА Е ВАША ГРЕШКА НЕ Е САМО ОВОЈ ФОРУМ И НЕ СЕ САМО ФОРУМИ..ИСТРАЖУВАЈТЕ ВИДЕТЕ КАКВА Е ДРЖАВАТА КАКВО Е МЕСТОТО КАКВИ СЕ МОЖЖНОСТИТЕ ЗА ВТОРА РАБОТА
И НА КРАЈ ЏАБЕ БИРАТЕ АКО НЕ ВИ Е "ГАЗОТ" ЧИСТ Т.Е. АКО НЕ СТЕ ДОБРИ СТУДЕНТИ АКО НЕМАТЕ ПОЛОЖЕНО СЕ НА ВРЕМЕ АКО НЕМАТЕ ДОБАР АНГЛИСКИ АКО НЕМАТЕ НЕЛЕГАЛНО ОСТАНАТИ РОДНИНИ ИТН
И НАЈДОБРАТА ПОЗИЦИЈА ДА ЈА ОДБЕРЕТЕ ЏАБЕ ВИ Е СЕ АКО НЕ ДОБИЕТЕ ВИЗА

НЕ СПОДЕЛУВАЈТЕ БОШ МУАБЕТИ ЗА ОСТАНУВАЊЕ ЗОШТО ПОРАДИ ВАКВИТЕ МУАБЕТИ СТРАДААТ СТУДЕНТИ КОИ ЗЕМАЛЕ КРЕДИТИ И КОИ СТВАРНО САКААТ ДА ПОМИНАТ САМО ЕДНО ЛЕТО ВО САД БЕЗ НАМЕРИ ЗА ОСТАНУВАЊЕ И СЛИЧНО
АМА ПОРАДИ ОВИЕ МУАБЕТИ СТРАДААТ И ТИЕ ШТО НЕ ТРЕБА
И ЗА НЕКОЛКУ ГОДИНИ НЕМА ДА ИМА ПРОГРАМА ЗОШТО НЕЛИ СИТЕ СЕ ШОФЕРИШТА И СИТЕ ЌЕ ОСТАНАТ ВО ЧИКАГО

СЕКОЕ ДОБРО

Точно, со поголемиот дел се слагам, имаат агенциите начини како да го изиграт клиентот. Ви ветуваат една работа, завршувате на друга, на друго место. Или пак ви се допадне некоја работа, плаќате средства на агенцијата, работата ја "земале" или пак објавуваат некоја понуда со да кажеме 10 слободни места, а за неа се пријавуваат 20 души, а они ги ветуваат тие 10 места на 20 души, оти вие реално не знаете колку има пријавено за таму.
НЕ ЛЕТАЈТЕ ВО АГЕНЦИЈА ИДЕТЕ ПО ПОНУДА АМА НЕ ДА ВИ КАЖАТ ДА ДА ТВОЈА Е...ВИДЕТЕ ИНТЕРВЈУ СО РАБОТОДАВЕЦ
Ова е добро но, додека не уплатиш средства никоја агенција не ти дава интервју, поправете ме ако грешам, откако ќе им уплатиш следуваат тие работи што ги набројав погоре.

Абе не се факам ја ко слеп за стап, минатата година преку истата агенција и истиот човек беше мој пријател на истото место и се врати презадоволен. А сигурно ке има документ црно бело за да си ги знаеме правата како страна што соработува со нив.Муабетот беше дека ми побара ЦВ и им доставив ,сега се чека на наредниот чекор.

Zdravo! Dali nekoj odi godinava za Severna Dakota? I dali ima nekoj iskustvo so gradot WATFORD CITY?? Dali moze lesno da se najde vtora rabota? Ke ve zamolam da spodelite nekakvo iskustvo. Jas prv pat odam za Amerika i mi e da zarabotam poveke pari, no i da prosetam. Ve molam pisete nesto dali znaete za gradot ili nekoj ako znae konkretno za hotelot LITTLE MISSOURI INN & SUITES ... ?????????

Dobro be nikoj ne odi nitu bil vo Watford city, ND???
еј ама си нервозен/нервозна
пред да прашаш иди назад неколку страни и ќе добиеш одговор на твоето прашање
Не само поставувајте прашања види назад може некој пишал
Плус не дежураат луѓево тука и чекаат некој да постави прашање и одма да одговорат

еј ама си нервозен/нервозна
пред да прашаш иди назад неколку страни и ќе добиеш одговор на твоето прашање
Не само поставувајте прашања види назад може некој пишал
Плус не дежураат луѓево тука и чекаат некој да постави прашање и одма да одговорат

Ne sum nervozna i nema konkretn za mestovo pisano prebarav ;)

Zdravo! Dali nekoj odi godinava za Severna Dakota? I dali ima nekoj iskustvo so gradot WATFORD CITY?? Dali moze lesno da se najde vtora rabota? Ke ve zamolam da spodelite nekakvo iskustvo. Jas prv pat odam za Amerika i mi e da zarabotam poveke pari, no i da prosetam. Ve molam pisete nesto dali znaete za gradot ili nekoj ako znae konkretno za hotelot LITTLE MISSOURI INN & SUITES ... ?????????
Што слушам луѓе за Северна Дакота за да најдеш втора работа треба да заминеш што порано оти ако заминеш ти покасно сите работни позиции во градот ќе ти бидат зафатени. Ќе можеш да заработиш многу пари оти тука нема да можеш да ги трошиш. Не очекувај забава таму оти нема ништо.

Што слушам луѓе за Северна Дакота за да најдеш втора работа треба да заминеш што порано оти ако заминеш ти покасно сите работни позиции во градот ќе ти бидат зафатени. Ќе можеш да заработиш многу пари оти тука нема да можеш да ги трошиш. Не очекувај забава таму оти нема ништо.
Да вака беше 2012 ама од лани не е веќе така зошто нема толку студенти
Прво ги нема тајланѓаните, јамајканците многу малку срби...Има 10 пати помалку студенти така да и во август ако сакаш дојди има и 2 и 3 работа
Зза забава така е нема ништо посебно некој бар и толку ама со 2 или со 3 работи и да има и 20 дискотеки џабе ти е зошто нема кога да идеш
Затоа туристичкиот месец можеш супер да го искористиш
Иначе минатата година сите заработија немаше студент кој не заработи, најмалку по 2 работи имаше секој некои и по неколку работи смени ја во текот на летото

Zdravo jas sum 3ta godina ovaa godina zimski se na vreme preku kolokviumi poloziv ama prva ja zeznav i 3 predmeti prezapisav vo vtora.. i gi poloziv lani ama mi e strav da ne bide problem toa za dobivanje viza????

Би ми препорачале да идам сама на W&T? Страв ми е највеќе дали ќе се снајдам за сместување. :unsure:

Би ми препорачале да идам сама на W&T? Страв ми е највеќе дали ќе се снајдам за сместување. :unsure:
Нема зошто да ти е страв. Претежно местата кај што испраќаат се туристички места како Охрид на пример и на секој чекор имаш табли дека се нуди престој. Претежно сите идат сами. И да имаш со некој да одиш шансите и на двајцата да ви дадат виза не се многу големи.

Дури и подобро е сам ако одиш. Од искуство ти кажувам.

А не е точно тоа дека сместувањето е дел од договорот. И агенцијата и работодавецот можат да помогнат во тоа, но не се обврзани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom