Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
:pos: Абе седи си у Драчево будало, тој ти е Скопски Лос Анџелес :D

Манијак си бе :D остај нека каже некој нешто и така нема нешто многу информации, ти да не цепаш негде?

Ако те одбијат за виза ги губиш само парите за визата, ако ти се откажиш од пшрограмата тогаш губиш околу 300 евра. Јас се имам откажано по втор пат кога требаше да одам.

отказ од која програма? ако не ми одобрат виза ми спомнаа у туристичката агенција дека загубата е 300 евра..
дај некое објаснување у врска со "програма"? :)

отказ од која програма? ако не ми одобрат виза ми спомнаа у туристичката агенција дека загубата е 300 евра..
дај некое објаснување у врска со "програма"? :)

E па бев преку Викинг, self arrange ,значи самиот си имав најдено работа. Премногу е 300 евра ако не ти одобрат виза во повеќето агенции е само парите за визата, зошто да ти земаат екстра, тие ништо не прават ако не ти одобрат. Така да подобро оди во друга агенција.

Може да кажеш збор два околу работите кои не ги препорачуваш, поточно за Mission Point ?

Мission Point се работи многу но не плаќаат премногу, исто ако одиш покасно средина на Јуни, тешко да најдиш втора работа. Знам дека кујната им е добра но сместувањето е лошо. Не е толку лошо како Murray Hotel. Ако одиш порано , почеток на Јуни или крај на Мај можиш да си најдиш многу брзо работа. Многу добро е што се ти е блиску значи можиш и три работи да работиш и губиш макс 15 пешачење, 5 минути со велосипед. Како и да е , супер место е за работа и за забава. Многу важно е да имаш барем кујан од работа која е околу 30-40 долари неделно или за две недели, знам дека премногу ефтино беше така. Ако си готвиш сам или си купуваш е многу поскапо. Од проста причина што има само еден супермаркет на островот каде што цените се баги поскапи од просечните. Но можиш да одиш еднаш или два пати во месецот до некој од поблиските градови да напазариш од Wallmart . Исто ќе ти треба да се навикниш една две недели на коњски измет :) , но со други зборови , ќе бидиш на место каде што Америка е како на филмовите. Сите релаксирани насмеани те поздравуваат, се чисто средено стросано. Првиот месец можеби ќе ти е досадно или глупо но потоа нема да ти се бега . Исто зависи дали одиш сам или со друштво и дали ти е прв пат да одиш Америка. Друго гледај да најдиш работа каде што има бакшиш :) генерално гледано многу подобро е да работиш во кој било ресторан или бар отколку во некој од хотелите.
Незнам колку Македонци ќе има но , најчесто се малку или се self arrange или преку викинг. Јас кога бев , ние бевме 4 ца другари на self arrange и имаше уште 8 други, што беше релативно многу.

Momci, da ne e zapoznaen nekoj so ''The Cloister'' na Sea island , na 11 ti e saemot , pa ako ima nekoj iskustvo neka spodeli .:)

Дечки ве молам препорака на организирана агенција за work&travel usa? Има некој искуство со Коузон на пример? Имаат супер работни понуди меѓутоа сум слушнала негативни коментари за нив.. Просветлете ме :) поздрав

Дечки ве молам препорака на организирана агенција за work&travel usa? Има некој искуство со Коузон на пример? Имаат супер работни понуди меѓутоа сум слушнала негативни коментари за нив.. Просветлете ме :) поздрав

Најнепрофесионалната и најпреварантска агенција. Не знам за другите, но од Коузон бегајте како од ѓавол.

На повекето места, особено источно крајбрежје , и избегнувај големи градови .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom