Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
Што мислите за работа во McDonalds..? Знам дека повеќето ќе ми речат не, ама се работи за Myrtle Beach, со смештај од 50 долари...така да мислам дека има добри шанси за втора работа и најефтин смештај до сега што сум нашол на океанско место...Ако некој бил таму, или работел во Mc , нека сподели искуство..поздрав

Уште еднаш да прашам тука. Дали да ја упишам дипломската работа сега (пред да одам во амбасада) или во септември месец? Дали би ми правеле проблем ако видат дека сум упишал дипломска работа, или би ми правеле проблем ако видат дека останала само уште дипломска а не сум ја упишал?

Што мислите за работа во McDonalds..? Знам дека повеќето ќе ми речат не, ама се работи за Myrtle Beach, со смештај од 50 долари...така да мислам дека има добри шанси за втора работа и најефтин смештај до сега што сум нашол на океанско место...Ако некој бил таму, или работел во Mc , нека сподели искуство..поздрав

Јас работев во McDonalds. Значи не очекувај дека ќе забушавуваш на работа, ама пак зависи како ќе ти се погодат менаџерите, ако ти се погоди на смена да си со тие менаџери со пепељавите кошули нема пиле да претне. МекДоналдс важи за едно од нај busy место, па каде и да се наоѓа.
Најлоши позиции се fries/hash browns, сите бегаа како од ѓавол и било која етапа од правењето сендвичи, страшно досадни и монотони, иако јас никогаш не стигнав да правам сендвичи и сум среќен заради тоа :D
Најлесни и најинтересни позиции, cash register, mccaffe, presenter for DT(Drive-Thru). Јас работев како презентер и правев кафиња, никогаш не ти е досадно и што е најважно размдрдан си цело време, комуницираш со луѓе и времето минува брзо, за разлика од некои позиции каде што си закопан во место 8-9 саата и треба да мењаш нога, де на лева да стоиш, де на десна :D.
Во главно они те тренираат за повеќе позиции, па каде што има потреба ќе помагаш, и избегавај кујна, како што кажав досадно е, ама пак зависи колку знаеш англиски. Ако те интересира нешто друго за McDonalds прашај.

Може ли некој да ми препорача конкретни локации од источниот брег , значи каде што лесно може да се најде 2 ра работа , каде што има солидна заработувачка , да не е некое запустено место , добродојдени се и такви кои ќе спомнат места на кои не би препорачале да се оди . Исто така доколку некој бил , а не планира да оди па од икс причини а е задоволен од работата што ја работел и рабптодавецот , може да ми пише искуство во порака и да ми каже како што , бидејки честопати понудите се повторуваат од година во година . Инаку да напоменам ме интересираат работни позиции како сервер или басер , па ако има некој со такво искуство да се консултирам . Благодарам .

Здраво кајгана форумџии, Дали има некој веќе искуство од Станли Хотелот во Естес Парк, Колорадо , дали лесно се наоѓа втора работа таму. И колку пари ти враќаат од Викинг доколку не ја земеш визата. Фала однапред

Здраво кајгана форумџии, Дали има некој веќе искуство од Станли Хотелот во Естес Парк, Колорадо , дали лесно се наоѓа втора работа таму. И колку пари ти враќаат од Викинг доколку не ја земеш визата. Фала однапред

Ако те одбијат за визата ќе ти пропаднат 300 евра, а и јас планирам да поднесам утре за Стенли

Ако те одбијат за визата ќе ти пропаднат 300 евра, а и јас планирам да поднесам утре за Стенли

Ако те одбијат за виза ги губиш само парите за визата, ако ти се откажиш од пшрограмата тогаш губиш околу 300 евра. Јас се имам откажано по втор пат кога требаше да одам.

Дали даваат виза ако немам некое работно искуство? Дали може да се подлаже за работното искуство или пак проверуват дали негде сум работел.

Дали даваат виза ако немам некое работно искуство? Дали може да се подлаже за работното искуство или пак проверуват дали негде сум работел.

За работно искуство можи да напишиш и дека во НАСА си работел. Никој не се замара со тоа во амбасадата.
Додека пак на повеќето работодавци му е битно да имаш добар англиски и било шо да имаш работено (да видат дека имаш работна навика) А за работата што би ја работел таму даваат краток тренинг.
Ова е за повеќето работи, освен ако не аплицираш за некој ептен екслкузивен клуб каде што бараат келнерите да бидат супер обучени за својата работа.

Дечки, планирам да аплицирам за работа преку коузон и ова би ми било првпат да аплицирам за работа у странство. Некое искуство некој?
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 01:01 ---
Дечки, планирам да аплицирам за работа преку коузон и ова би ми било првпат да аплицирам за работа у странство. Некое искуство некој?

--- надополнето: 5 февруари 2014 во 01:01 ---
Дечки, планирам да аплицирам за работа преку коузон и ова би ми било првпат да аплицирам за работа у странство. Некое искуство некој?[/q Isto i jas pomos ako mozi fala pred se poz

Може ли некој да ми препорача конкретни локации од источниот брег , значи каде што лесно може да се најде 2 ра работа , каде што има солидна заработувачка , да не е некое запустено место , добродојдени се и такви кои ќе спомнат места на кои не би препорачале да се оди . Исто така доколку некој бил , а не планира да оди па од икс причини а е задоволен од работата што ја работел и рабптодавецот , може да ми пише искуство во порака и да ми каже како што , бидејки честопати понудите се повторуваат од година во година . Инаку да напоменам ме интересираат работни позиции како сервер или басер , па ако има некој со такво искуство да се консултирам . Благодарам .

Block Island, RI. Има доста можности за втора/трета работа, ако ти се работи. Самото место е туристичко и е скапо, ама и платите се солидни. Ако трошиш, ќе потрошиш многу. Ако штедиш, ќе заштедиш многу. Остров е, не е запустено место, полно е со студенти, за забава е супер.

Има ли некој искуство за Јужна Каролина поточно за Хилтон Хед островот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom