WordPress

• Креатор на темата Креатор на темата Kir4e
  • Време на започнување Време на започнување
Некој да ми помогне како да ја убрзам странава ? Имам направено 6-7 страни и никогаш сум немал проблем, прв пат сега.. многу бавно ми ја отвора и speedtest кога права побавно ја дава од другиве, иначе имам хостинг на amerinoc и другите до сега ми биле таму и сум немал проблем..

Некој да ми помогне како да ја убрзам странава ? Имам направено 6-7 страни и никогаш сум немал проблем, прв пат сега.. многу бавно ми ја отвора и speedtest кога права побавно ја дава од другиве, иначе имам хостинг на amerinoc и другите до сега ми биле таму и сум немал проблем..
Причините за споро вчитување на веб страната може да се повеќе.
На пример: хостингот и видот на веб страните кои се хостирани, ВП темата и плагините кои ги користиш, фајловите кои се составен дел од страната, базата на податоци, итн...

Ако си заинтересиран за оптимизација / побрзо вчитување на веб страната за одреден хонорар - контактирај ме преку приватна порака.

Имам проблем.
Во мултимедијалната библиотека не можам да пребарувам никакви датотеки (слики). Јас ќе го пишам името на сликата, но не ми го дава, ми вика дека не постои. Кога рачно ќе пребарувам страница по страница, јас ја наоѓам фотката.
Што е проблемот? Чаре некое?

ps: додаток не е сигурно, ги деактивирав сите и пак истиот проблем го имав.

Имам проблем.
Во мултимедијалната библиотека не можам да пребарувам никакви датотеки (слики). Јас ќе го пишам името на сликата, но не ми го дава, ми вика дека не постои. Кога рачно ќе пребарувам страница по страница, јас ја наоѓам фотката.
Што е проблемот? Чаре некое?

ps: додаток не е сигурно, ги деактивирав сите и пак истиот проблем го имав.
Прво што ми паѓа на памет:
- проблеми со кеш плагин
- проблеми со плагин кој по потреба ги менува димензиите на сликите
- проблеми со самата ВП инсталација (фали некој фајл, настанал проблем по некој апдејт, итн)
- проблеми со хостингот
- проблеми со пермисиите на фајловите...

Ова се само нафрлени работи, колку да ти даде простор за размислување.

Прво што ми паѓа на памет:
- проблеми со кеш плагин
- проблеми со плагин кој по потреба ги менува димензиите на сликите
- проблеми со самата ВП инсталација (фали некој фајл, настанал проблем по некој апдејт, итн)
- проблеми со хостингот
- проблеми со пермисиите на фајловите...

Ова се само нафрлени работи, колку да ти даде простор за размислување.
Хммм, не ми текна дека можеби е проблем до хостингот бидејќи мигрирав скоро. Фала ти на помошта, ќе ги контактирам од компанијава.

ставив уште еден домеин на мојот хостинг,инсталирав вордпрес,и се коа сакам да се најавам на /wp-admin ми пишува Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home4/

ставив уште еден домеин на мојот хостинг,инсталирав вордпрес,и се коа сакам да се најавам на /wp-admin ми пишува Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home4/

преинсталирај го пак, тука вика дека тоа решение му помогнало

ми ги дава следниве грешки на сајтот
Warning: fopen(/home
Warning: fread() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home
Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /hom
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home

Ако има некој расположен да ми даде оценка за странава
https://elektrostimulator.wordpress.com/

Ја имам правено од 2014 сега не ги продавам овие производи но ме интересира ваше мислење дали е ок средена?

Ако има некој расположен да ми даде оценка за странава
https://elektrostimulator.wordpress.com/

Ја имам правено од 2014 сега не ги продавам овие производи но ме интересира ваше мислење дали е ок средена?

Сајтот е океј за Веб дизајн проект во средно школо. Ништо повеќе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom