Има повеќе чекори.имам хостинг можам да покренам до 10 сајта од старт влегов во cpanel инсталирав wp средив се, сега сакам уште еден wp да имам со друг домејн. како ?
Ти пратив инфо во порака.Ми треба WordPress темплејт за забавен портал сличен на Мотика да биде , дали може некој да ми помогне ?
Не е ниту паметно, ниту сигурно.Колку е паметно и сигурно да се користат Nulled Themes?
Јас сум со намера да ја купам темата ама откако ќе направам некој долар(60 во случајов), за функционалноста последно имам инсталирано 10 теми од ThemeForest и досега ми се нема случено да не работи некој тема или Builder-от, а за злонамерен код ги имам проверено преку програма покажува дека нема, колку е точно не знам.Сепак се сложувам со твоето мислење.Не е ниту паметно, ниту сигурно.
Секако, можеш да се обидеш да го отстраниш злонамерниот код кој е вметнат во ВордПрес темата (кој најчесто е присутен), но голема е веројатноста дека потоа темата нема да биде функционална.
Доколку можеш да си дозволиш да ја купиш посакуваната ВордПрес тема - стои го тоа.
На тој начин мирно ќе спиеш, а и ќе имаш поддршка од тимот кој ја изработил темата.
1. Инсталација на ВордПресNov sum so WP go instalirav na mojot domen no se mislam dali e pravilno ova imam domen www.domen.com ili trebase da go instaliram www.domen.com/wp
Vtoro prasanje kade da najdam tema sakam da napravam sajt so smesni sliki i da stavam adsense reklami za zarabotka
Dali na free WP mozes da menjas vo glavnoto meni da menuvas temi da stavis adsense reklami
Проблемот може да се наоѓа на неколку места.Имам еден проблем, што ме нервира страшно последниот период.
Имено, откако мигрирав од еден кон друг хостинг оператор, приметив дека ја немам (не ми се прикажува) лентата со алатки (админ барот) додека листам низ мојот сајт.
Помислив да не е проблемот до мојот профил случајно и да не сум деактивирал (демаркирал) во самиот профил, но не, таму си е се` во ред.
Истиот проблем го има и кај другите два профили што се на сајтот, односно и од нив кога ќе се вклучам не се прикачува горната лента, со што не можам директно да ги едитирам написите, туку морам да одам прво во wp-admin, па преку тоа да ги барам, што ми одзема премногу време.
Некој(а) да го имал(а) истиот проблем? Решение некое?
Благодарам однапред.
1. Сите опции (сетинзи) се океј.Проблемот може да се наоѓа на неколку места.
Провери:
- го профилот со кој си логиран (види дали сите сетинзи се во ред)
- дали некој плагин / ВП тема можеле да вмешаат прсти
- да не ти фали некој фајл од основната ВП инсталација (можеби не се трансферирал при миграција на веб страната)
Пред да го направиш сето горенаведено:
- избриши го интернет кеш-от од прелистувачот, и
- исчисти го кеш-от кај ВП ако користиш кеш плагин
Во Edit My Profile, кај што пишува Show Toolbar when viewing site - треба да биде штиклирано.Имам еден проблем, што ме нервира страшно последниот период.
Имено, откако мигрирав од еден кон друг хостинг оператор, приметив дека ја немам (не ми се прикажува) лентата со алатки (админ барот) додека листам низ мојот сајт.
Помислив да не е проблемот до мојот профил случајно и да не сум деактивирал (демаркирал) во самиот профил, но не, таму си е се` во ред.
Истиот проблем го има и кај другите два профили што се на сајтот, односно и од нив кога ќе се вклучам не се прикачува горната лента, со што не можам директно да ги едитирам написите, туку морам да одам прво во wp-admin, па преку тоа да ги барам, што ми одзема премногу време.
Некој(а) да го имал(а) истиот проблем? Решение некое?
Благодарам однапред.