Wolt Македонија

Член од
30 август 2024
Мислења
286
Поени од реакции
1.240
Бев во финале кандидат останати други 3ца за финансиски менаџер во Wolt Skopje и за финале правевме анализа за продажбите во други градови. Додека да се развијат, од прилика година ипол трпеле големи минуси (по податоците) и продолжиле да работат. Така да народе година дена ќе биде евтина доставата веројатно ама ќе покаже времето. :)
Тогаш ако не сакаат да рикнат Кликни и Корпа, ќе мора да измислат нешто ново. Ќе мора да даваат пониска цена на достава...

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.808
Поени од реакции
2.380
Тогаш ако не сакаат да рикнат Кликни и Корпа, ќе мора да измислат нешто ново. Ќе мора да даваат пониска цена на достава...
Нема да ги рикнат до крај, ќе ги остават да дишат на шкрги.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
556
Поени од реакции
1.041
Ne e ,,igrata samo vo cenata na dostava,, i popust na prvite naracki.

Komparirav ,,ceni na hrana,, so mnogu restorani //korpa, kliknijadi i wolt//. Regularni ceni ,,bez vkalkuliran popust,, , ednostavno preku wolt e najevtino.
Znaci ,,na strana,, besplatnata dostava i popustot za prvite tri naracki. Marzata ,,im e druga,, na wolt.

Pred malku zboruvav i so ,,eden dostavuvac,, //sto mi donese ,,dorucek,, na rabota, zosto ovde kaj mene na klinika ,,se vegansko e,, ne se jade// koj kaza toa nikogas nema da se promeni, deka ,,toa e politikata na wolt so restoranite,,.

Член од
30 август 2024
Мислења
286
Поени од реакции
1.240

Komparirav ,,ceni na hrana,, so mnogu restorani //korpa, kliknijadi i wolt//. Regularni ceni ,,bez vkalkuliran popust,, , ednostavno preku wolt e najevtino.
Znaci ,,na strana,, besplatnata dostava i popustot za prvite tri naracki. Marzata ,,im e druga,, na wolt.

Pred malku zboruvav i so ,,eden dostavuvac,, //sto mi donese ,,dorucek,, na rabota, zosto ovde kaj mene na klinika ,,se vegansko e,, ne se jade// koj kaza toa nikogas nema da se promeni, deka ,,toa e politikata na wolt so restoranite,,.
Имаат некој % плус на храна, што мислам нормално е (за кликни и корпа).

Не се преживува само со наплата на достава, мора да стават бар 5/10% поскапо мени од нормални продажни цени. На крај краева, до дома ти го носат, не мрдаш од столица. Ама сепак, скапи се не викам не. Реално за 1 човек, оброк под 500 не можеш да склопиш.

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.808
Поени од реакции
2.380

Волт има 4 точки од кои има приход - Првиот е % од промет кај рестораните(нарачки преку Волт), вториот е доставата, третиот е испораката на производи од продавница и четвртиот е % од продажба да јадеш во самиот ресторан нарачано преку Волт секако... Е сега последниот концепт веројатно ќе дојде последен. Маржата ја имаат симнато од рестораните(првата точка) и таа највеќе им носи приходи - речиси 1/3 од приходите им се од таму, така да веројатно моментално имаат 50-55%.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.188
Поени од реакции
117.912
И Свети Волт нека е, се зависи од дисциплината и ажурноста на кафаната и доставувачот. Ако видиш дека и истите кафани и истите доставувачи работеле у во другите постоечки платформи кај што ради едниот или другиот си чекал нарачка мин пола саат подолго од кажаното, не гледам што ќе смени ова. Исто ко со поштите, отвара некоја нова пошта, ааа имаме нов софтвер, ааа супер, и на превземање доаѓа истиот курир ради кој си раскинал соработка со претходната.
Да, ама да знаеш дека и компанииве што вршат достава реагираат одма кај кафаните/сендвичарите ако нешто се дешава. На Lazy газдата ми е другарче и кога и да сум земал достава од нив на вибер увек ме прашува дали е добра доставата (ок ова дека ме знае, ама верувам дека и другите клиенти при доставата ги прашуваат дали е на време и дали се задоволни) со цел ако има некој проблем да реагираат одма кај што треба. Зашо реално џабе и врвна да е доставата ако кафаната спрема шарска за саат и пол.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.096
Поени од реакции
9.407
Да, ама да знаеш дека и компанииве што вршат достава реагираат одма кај кафаните/сендвичарите ако нешто се дешава. На Lazy газдата ми е другарче и кога и да сум земал достава од нив на вибер увек ме прашува дали е добра доставата (ок ова дека ме знае, ама верувам дека и другите клиенти при доставата ги прашуваат дали е на време и дали се задоволни) со цел ако има некој проблем да реагираат одма кај што треба. Зашо реално џабе и врвна да е доставата ако кафаната спрема шарска за саат и пол.
Искључок е ова. Пред месец дена од Амигос нарачавме ручек преку Корпа, го чекавме саат време повеќе од кажаното за да дојде курирот со дигнати рамења дека имало гужва у кафаната. Низ Европа често го користам Волт во Хотел до соба носат +-5 минути. Можам да го замислам Трајче или Шпенди ко ќе му кажат дека треба во некој хотел да влага како сласно ќе го испцуе клиентот прво :D

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.119
Поени од реакции
52.001
Влезе ли шарска во пластично- тури и кур одма.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.455
Поени од реакции
38.562
@Stern , фирмите за достава не се маркети па да работат со маржа. Тие не ги диктираат цените, туку ресторанот. Тоа што има различна цена од еден X ресторан за достава во 2 различни сервиси за достава значи дека ресторанот има различен договор со двете фирми и плаќа различна провизија на двете фирми. Затоа се одлучил во едната да ги покачи цените на своите продукти (а верувам дека покачени се и на другата и не се исти како цените во самиот ресторан). Значи Волт и Кликни Јади нити диктираат цени, нити смеат да ги променат цените на продуктите, зашто не се нивни тие продукти. Волт и Кликни Јади се сервиси за достава и единствено нешто што можат да сменат е цената за достава, ништо друго. Значи вината не ја барај во нив, туку во ресторанот. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom