Wizz Air летови од/до Македонија

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.628
Поени од реакции
22.365
Moram da kazam deka Wizz dosega nikogas ne me ostavil vkal, znaci letaat. Ako po nekoja slucajnost ne moze kako planirano ti davaat opcija da se premestis ili alternativa nudat kolku tolku. I so vreme se dosta precizni, barem koga ja letav. Imam iskustva so drugi kompanii Eurowings, Croatia, Malev vo vremeto saat pred letot ke ti odkazat bez objasnenie. Cao prijatno. Ednas pa koga ne letase Eurowings ili Austrai, ne pamtam, preku nivnite partneri imase let preku Zagreb, Crna Gora i Skopje. Ludnica cel den si patuvas. E sega, me nervira samo situacijata na aerodromite kade ne se pocituva ni priority ni nisto. Si vikam sto deka plus go plakjam koga ne voveduvaat red vo aerodromite. Ama toa e.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.805
Поени од реакции
25.258
ako letas budzet letaj budzet, zaebi i meals i priority ednostsvno tretiraj go bus so krila.

eksra leg room vredi samo na dolgi letovi a u evropa sekako toa i nemate bas osven ako ne letas sk - moskva... do 5 saati let ne vredi extra leg room...

ona sto nekogas vredi e da si platis eksta za sediste ako sakas. progugljate na net ke najdete koj se podobri sedista za razni tipovi na avioni, kade e potivko, pobezbedno itn... ako patuvam noke obicno sakam potivok del na avionot.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.502
Поени од реакции
10.181
Најверојатно треба да доплатиш дополнително за тој тунелот, тоа авиокомпаниите си го плаќат. 3 порта имаше слободни празни, овој на визаир беше полн со 2 лета пред тој за Македонија. Сите надвор излегуваа. :pos:

Јебеш бато то си ја знаат они клиентелата и затоа така прават. Со Визаир летат камионџии печалбари и албанци на социјално. Бизнисмени летаат со подобри компании. :ROFLMAO:

Иначе има ли друга опција? Нека се и по 50-60 евра картите само да се подобри.
od prviot bold, i jas dosta vreme unazad vikam deka nema vekje wizz da letam (barem za do doma), pa uste ne se naslo nesto podobro.

najgolema prednost za wizz se direktnite letovi, kako so pisa ti za pecalbari. alternativa ti e "normalna" kompanija
kade od 90% od destinaciite ti e so kombiniran let.
letovite na wizz i ryan do skopje, nish (dodeka imase pred da namalat) i belgrad (pa makar i sofija i solun) se za cel region.
vo koronava 8 pati letam skopje-stokholm so wizz, povekje albanci/kosovari ima vo avion od nasi, a ima i dosta srbi.
na posledniot let, covid zakaciv.

ne gledam kako vo skoro vreme (so ovaa klientela), poozbilna/porenomirana kompanija bi pustila nesto od ovie ruti.
posledno so imam gledano e deka aerodromot vo belgrad ima golem broj na letovi, ama i patuvanje do belgrad ti e gjavol ipol,
taka da ...

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.628
Поени од реакции
22.365
ako letas budzet letaj budzet, zaebi i meals i priority ednostsvno tretiraj go bus so krila.

eksra leg room vredi samo na dolgi letovi a u evropa sekako toa i nemate bas osven ako ne letas sk - moskva... do 5 saati let ne vredi extra leg room...

ona sto nekogas vredi e da si platis eksta za sediste ako sakas. progugljate na net ke najdete koj se podobri sedista za razni tipovi na avioni, kade e potivko, pobezbedno itn... ako patuvam noke obicno sakam potivok del na avionot.
Kano so ogled sto sakam direkten let nemam izbor osven Wizz. E sega mi treba pogolem kufer pa go zemam paketot all in sose priority najpovolna opcija nego od posle kuferi da bukiram za 100 Evra parce. Sepak ocekuvam uslugata sto ja nudat i naplakjaat da ja ispolnat oti i samite nemaat milost bagazot 200grama ako ti e visok.
Автоматски споено мислење:

Kano so ogled sto sakam direkten let nemam izbor osven Wizz. E sega mi treba pogolem kufer pa go zemam paketot all in sose priority najpovolna opcija nego od posle kuferi da bukiram za 100 Evra parce. Sepak ocekuvam uslugata sto ja nudat i naplakjaat da ja ispolnat oti i samite nemaat milost bagazot 200grama ako ti e visok.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.929
Поени од реакции
30.904
Шо е финтата со дебелите луѓе и Визаир? Нели ако си дебел треба да платиш 2 седишта, така е во некои авиокомпании. Кај шо се мали седиштата за нормален човек, ни се плесна една со 2 декари газ во средина умревме со една ситна девојка.

Ај јас бев од надворешна страна, она жалната напикана беше како сардина до прозорот. По пола седиште ни зимаше на двајцата. Или ослабни или плати си таму 20 евра плус за широките седишта, срамота.
Ако летот не е полн си станувам и седам на друго место.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.475
Поени од реакции
4.632
Мене ми смета некултурата на нашите гастербајтери, како и на угнетеното малцинство со повеќе права од нас. Но не можам да се пожалам, за максимум 50 евра летам во два правци со ранец и рачен багаж до 10 кила. Поскапо ми е да одам со кола до Гевгелија отколку да летам до западна Европа.

Мене повеќе ми смета плачот на бебињата (кои неретко знаат да плачат во текот на целиот лет),нарушувајќи им го мирот на целиот авион. Знам дека се мали, и не разбираат, ама некако заиграј го, дај му цицка, цуцла нешто. Не е решение да го остаиш 3 саати на глава да се качува.

Друго што ме нервира е каснењето на бордингот во авион, заради неписмените патници кои имаат нецелосна документација, нешто не им е јасно или пак се караат со членови на екипажот или рандом луѓе. Истото се дешава и на пасошка, мене максимум 2 минути ме држат на пасошка, другиве ги тресат, ги испрашуваат, ги тргаат на страна, ги ставаат на скенер. Ајде фала богу има исклучоци, ама секој така прост што ќе го видиш од страна, обавезно знаеш дека ќе биде препрашуван, трган на страна, па нема виза, па прекорачил денови во ЕУ, па има неплатени сметки, па лежел затвор...

Член од
15 јуни 2014
Мислења
316
Поени од реакции
301
Мене повеќе ми смета плачот на бебињата (кои неретко знаат да плачат во текот на целиот лет),нарушувајќи им го мирот на целиот авион. Знам дека се мали, и не разбираат, ама некако заиграј го, дај му цицка, цуцла нешто. Не е решение да го остаиш 3 саати на глава да се качува.
Ова е затоа што најверојатно не си родител, или никогаш не си патувал со твоето дете пред да наполни 2-3 години. Бебињата, до 2рата година, поради промена на притисокот, се соочуваат со големи (за нив) болки во текот на целиот лет. Ова не е кај сите бебиња, но во голем дел е така, и за жал, многу малку може да се направи да се помогне.

Баш оваа тема ме интересираше кога станав родител и требаше да летам со бебе кое не беше наполнило 3 месеци. Се консултирав со педијатар, но за жал, кај нас не се најинформирани со оваа проблематика, па затоа се упатив на google.com -- тоа што докторите на запад го сугерираат е доење додека не се постигне крузинг висината, и повторно доење кога ќе започне авионот со процедура за слетување, односно со намалување на висината. За воља на вистината, јас и сопругата го пробавме ова и немавме никаков проблем. Истиот совет го поделивме и на едни пријатели кои летово патуваа со авион, за жал, кај нив било без ефект.

Поентата ми беше, треба да имаме голема толерантност и разбирање -- станува збор за бебе, сите ние сме го минале тој пат, но не го помниме. Друг пат, одбери си седиште покрај emergency exit, затоа што патниците кои патуваат со бебиња секогаш се ставаат подалеку од тие редови, и понеси си слушалки -- нема да ти предизвика нервоза или стрес за време на патувањето.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.475
Поени од реакции
4.632
Ова е затоа што најверојатно не си родител, или никогаш не си патувал со твоето дете пред да наполни 2-3 години. Бебињата, до 2рата година, поради промена на притисокот, се соочуваат со големи (за нив) болки во текот на целиот лет. Ова не е кај сите бебиња, но во голем дел е така, и за жал, многу малку може да се направи да се помогне.

Баш оваа тема ме интересираше кога станав родител и требаше да летам со бебе кое не беше наполнило 3 месеци. Се консултирав со педијатар, но за жал, кај нас не се најинформирани со оваа проблематика, па затоа се упатив на google.com -- тоа што докторите на запад го сугерираат е доење додека не се постигне крузинг висината, и повторно доење кога ќе започне авионот со процедура за слетување, односно со намалување на висината. За воља на вистината, јас и сопругата го пробавме ова и немавме никаков проблем. Истиот совет го поделивме и на едни пријатели кои летово патуваа со авион, за жал, кај нив било без ефект.

Поентата ми беше, треба да имаме голема толерантност и разбирање -- станува збор за бебе, сите ние сме го минале тој пат, но не го помниме. Друг пат, одбери си седиште покрај emergency exit, затоа што патниците кои патуваат со бебиња секогаш се ставаат подалеку од тие редови, и понеси си слушалки -- нема да ти предизвика нервоза или стрес за време на патувањето.
Знам дека не се они криви за тоа, но едноставно е мачење и за бебето а и за другите околу него. Не секој сака да ги трпи тие звуци на секој негов лет, со оглед на тоа што има барем едно бебе во секој авион каде што сум летал. Нема да одбирам други седишта за тоа што летам за 30 евра, а 20 евра да плаќам за да одберам седиште, кое пак не ми е гаранција дека детето нема да биде блиску до мене.

Кога ќе имам дете ќе ти кажам, ама прилично сум сигурен дека нема да го мрцварам да патува барем година и пол две додека не направи.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.502
Поени од реакции
10.181
Знам дека не се они криви за тоа, но едноставно е мачење и за бебето а и за другите околу него. Не секој сака да ги трпи тие звуци на секој негов лет, со оглед на тоа што има барем едно бебе во секој авион каде што сум летал. Нема да одбирам други седишта за тоа што летам за 30 евра, а 20 евра да плаќам за да одберам седиште, кое пак не ми е гаранција дека детето нема да биде блиску до мене.

Кога ќе имам дете ќе ти кажам, ама прилично сум сигурен дека нема да го мрцварам да патува барем година и пол две додека не направи.
bato ce si investiras u kvalitetni slusalki, noice canceling a u, 200+ evra i raat si,
nisto zivo ne se slusa.

inaku se soglasuvam so tebe potpolno.
bagrata so patuva na spomenatite relacii, nula oset po ova prasanje.
lotarija ti e da ti se pogodi let bez bebinja. grubo kolku so primetuvam, na sekoj let e se povekje.

inaku posto sekogas zemam comfort ponuda, ili kako i da ja vikaat sega vo wizz, ima vkluceno izbor na sedista.
zemanje sediste vo posleden red ja namaluva moznosta za da imas neprijatni patnici posto samo od edna strana imas lugje do tebe, ama daleku e od nekoja garancija.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.475
Поени од реакции
4.632
bato ce si investiras u kvalitetni slusalki, noice canceling a u, 200+ evra i raat si,
nisto zivo ne se slusa.

inaku se soglasuvam so tebe potpolno.
bagrata so patuva na spomenatite relacii, nula oset po ova prasanje.
lotarija ti e da ti se pogodi let bez bebinja. grubo kolku so primetuvam, na sekoj let e se povekje.

inaku posto sekogas zemam comfort ponuda, ili kako i da ja vikaat sega vo wizz, ima vkluceno izbor na sedista.
zemanje sediste vo posleden red ja namaluva moznosta za da imas neprijatni patnici posto samo od edna strana imas lugje do tebe, ama daleku e od nekoja garancija.
Не знам дали и во Туркиш, Аустриан, Етихад, FlyEmirates и другите компании има еден куп бебиња што плачат вака? :D
@kano нека каже од искуствo :)

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.442
Поени од реакции
39.059
Едно е факт, со овие нискобуџетните компании се изгуби ексклузивноста што ја нудеше авионскиот транспорт.

За бебиња воопшто муабет да не се прави, џекпот е за ваквите големи фамилии. Родителите и трите мали копилиња се за 200 евра во Македонија од секаде во Европа.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.628
Поени од реакции
22.365

Другар, ако не сакаш да слушаш бебиња кај што плачат земи си чартер авион. Лесно е да кажеш нека го заиграт. Туку да ти кажам родителите се свесни кога им плаче детето и самите не сакаат. Ама не секогаш може да се смири посебно не при лет. Малце толеранција или друг пат земи нешто слушај музика нема да сетиш дека плаче некој.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.805
Поени од реакции
25.258
Не знам дали и во Туркиш, Аустриан, Етихад, FlyEmirates и другите компании има еден куп бебиња што плачат вака? :D
@kano нека каже од искуствo :)
podobro e i imaat obicno zoni kade gi grupiraat za da imaat basinet itn... zatoa i rekov vredi da si proverite koj sedista se podobri, ima razlika.... e sega na kusi relacii so budzdetari ti e turlitava
Автоматски споено мислење:

Мене ми смета некултурата на нашите гастербајтери, како и на угнетеното малцинство со повеќе права од нас. Но не можам да се пожалам, за максимум 50 евра летам во два правци со ранец и рачен багаж до 10 кила. Поскапо ми е да одам со кола до Гевгелија отколку да летам до западна Европа.

Друго што ме нервира е каснењето на бордингот во авион, заради неписмените патници кои имаат нецелосна документација, нешто не им е јасно или пак се караат со членови на екипажот или рандом луѓе. Истото се дешава и на пасошка, мене максимум 2 минути ме држат на пасошка, другиве ги тресат, ги испрашуваат, ги тргаат на страна, ги ставаат на скенер. Ајде фала богу има исклучоци, ама секој така прост што ќе го видиш од страна, обавезно знаеш дека ќе биде препрашуван, трган на страна, па нема виза, па прекорачил денови во ЕУ, па има неплатени сметки, па лежел затвор...
kaj bebinjata cesto problem e pritisokot vo usite... oni go osekaat poveke i im e nov feeling pa panicat... tesko e toa ali pak moze, daj im lizavce ili nesto slicno.

podobro e reseno ova non budget kade gi grupiraat napred i na sredina a krajot na avionot e obicno tivka zona

Последно уредено:
Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.475
Поени од реакции
4.632
Другар, ако не сакаш да слушаш бебиња кај што плачат земи си чартер авион. Лесно е да кажеш нека го заиграт. Туку да ти кажам родителите се свесни кога им плаче детето и самите не сакаат. Ама не секогаш може да се смири посебно не при лет. Малце толеранција или друг пат земи нешто слушај музика нема да сетиш дека плаче некој.
Абе сега јас кажувам дека не верувам дека у полн авион Скандинавци со 10 бебиња, сите им џавкаат и се дерат на цел глас, а Јохан си свирка и вика "ам тое шодапрам"?

Ќе ги трпам де, ајде реков за 20 евра не е страшно. Повеќе ми беше тоа дека родителите се без осет, влечејќи ги децата уште со неполна година да летаат со авиони.

Не знам, ете нека каже некој што лета или се вози во асалниве земји, Германија, Јапонија, Скандинавските сите, да ми каже дали у секој воз или авион им плачат бебињата како да нема утре, а родителите си седат со вкрстени раце.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.929
Поени од реакции
30.904
Јас летав 11 сата со Swiss Air, не бебиња...и баби и дедовци плакаа и офкаа. Абе не сте дома да ви биде се погодено.

Kajgana Shop

На врв Bottom